- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Линукс или Windows кажете си всичко :)
Здравейте,
реших да направим една анкета, какво ползвате - уиндоус или линикс. Предполагам резултата какъв ще е но все пак ми е интересно колко ползват линукс тук![]()
ЛИНОКС мириши!!!
Предпочитам миризмата...![]()
Windows е боза. Ама я ползвам, няма как.
п.с. Това коя поред тема е тип "Windows или Linux"?![]()
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Ами аз ползвам доста операционни системи.Но Windows просто е подигравка с компютрите жалко че е най - използваната.И аз я използвам.Мислел съм си някой път когато имам време да почнем я няколко души да преправяме най - използваните а и не дотам използваните програми да работят под Linux . Но трябва голямо търсене а без заплащане много малко хора ще се съгласят.
Абе деа стига сте водили тея спорове !
Всеки според нуждите си !
Както съм казвал и в други теми, това е все е едно да сравняваш ТИР и лека кола...
Всеки според нуждите си.
Линукс по-малко товари и е по надежден, но е и по сложен !
Windows повече товари, но е мноооого по лесен.
Ако ти е по удобен Windows, си ползвай Windows, ако ти е по-удобен Линукс, ползвай си линукс и точка
Първоначално написано от AnincetoSexy
Не виждам къде видя критика, по-скоро първото беше сърказъм.Първоначално написано от tqnko
По темата, щастливо оженен линукс потребител от 5 години![]()
Боза не боза Джамчето си ме кефи. Надявам се с Джам7 да компенсират излагацийте който имаха с Виста. Пък ако ли не малко ли Ос-ки има хеахе
Няма нищо за обсъждане ...
Ламерите ползват уиндоус !
Щот всички ползват Уиндоус ...
Хабер си нямат от администриране на системи под
консолен режим .. гледат да си цъкат там контричка, уоу
и там другите мизерии ...
Нямах предвид, че съм про, но няма значение !Първоначално написано от Corporatedesign
Линукса има толкова мн кирийки и просто споменах
една от тях
С линукс съм от 3 години ^^
С уиндоус бях пак някъде толкова 2-3
Но Определено ЛИнукса ВЕЧЕ ме радва повече
В началото ми се струваше ботско, но :Р
Свикнах![]()
Хахаха ползвам Дебиан и на 2-те си рс-таПървоначално написано от Corporatedesign
Другото ми рс го ползвам за хост.
В началото бях с линукс само да се
гъзарея![]()
//Едит:
Ползвал съм и други дистрибуции
убунту слакуер мандрива и др
//Започнах със лайв сиди на Слакс![]()
Такива теми...има колкото искате.Кажете ми,намерили ли сте отговор на този въпрос?Ако се замислите логично намирате ли "правилния избор" ?Уиндоус дава ли ви нужната сигурност,че няма да сдаде багажа?Е...линукс я дава(стига да знаете как да си го оправите).А игрите?Под Линукс играете ли ги на същото качество както под Уиндоус?
Всеки е свободен да избира...а някой Линукс дистрибуций забравят от къде са тръгнали и защо са тръгнали.Сусе...платено?!?!?И това е ЛИНУКС?Нали идеята беше безплатен софтуер с отворен код?Убунту...надежден?Лично на мен ми дава грешки при стартиране веднага след инсталация...и то не веднъж.За сметка на това Дебиан отговаря на всичките ми изисквания.Най-стабилната Линукс дистрибуция според мен-пълен набор от софтуер,сигурност и лекота.Нямам какво повече да искам,за това препоръчвам Дебиан на абсолютно всеки...няма да ви разочарова.
Уиндоус...нормално след като толкова много компютри използват тази ОС да се намери някой,който да намери нестабилните места и да печели от тях.Зависи как го използвате и какво правите с него.Прозорчето не е зле.
Всеки трябва да си знае какво иска да прави с компютъра си.Ако иска да си играе игрички,да си слага Уиндоус.Ако не мисли да играе...да си слага Линукс и забравя за всякакви проблеми.Лично аз не мога да кажа,коя ОС е по-добре,тъй като и двете си имат предимства и недостатъци.
Ей това е най-смисления пост в този форум!Първоначално написано от Bu7cher
Поне от тия които до сега съм прочел !
Full respect бате !
Ти си човека
И мен най-мн ме кефи Дебиан![]()
Сусе и да струва пари, има защо.Ако беше в разрез с GNU GPL, нямаше да се води линукс базирана ос, а нещо съвсем друго.Парите играят ролята на 24/7 съпорт.Да, има дистрибуции струващи много пари, но се водят линукс базирани и не са в разрез с GNU GPL.Но, никаде не е казано, че не може дадена платена дистрибуция да се изтегли свободно (с изключение на RHEL, SLED, etc).Идеята не е безплатен софтуер с отворен код, идеята е софтуер с отворен код, според стандартите на ГНУ ГПЛ.
Убунту давало грешки...Грешки може да даде всяка дистрибуция, по-важното е, че може да се оправят на момента без да се използват някакви допълнителни програми.Това е едно от най-големите предимства на тази ос.Всички настройки се крият в текстови файлове нейде из /etc, /usr/share и т.н.
Относно дебиан, да богат асортимент софтуер.Сигурността е под въпрос, заради обновлението на софтуера.Разбира се, дебиан има 3 бранша (стабилен,тестови,нестабил н), от което могат да се направят изводи.Лекота - лекота при бинарни дистрибуции е абстрактно понятие.
В този свят, всеки има правото да избира.Затова девизът на сайта на дистрибуциите е: "Put the fun back into computing.Use Linux, BSD."
Windows e добре измислена ОС.Проблемът е в задклавиетурното устройство и неотворената общност.
Няма никаква гаранция, че ако си сложиш линукс дистро, няма да го омажеш, както става с прозорците.
Аз лично използвам Арч за десктоп и ОупънБСД за сървър.Защо точно тези 2 разновидности?ОупънБСД ми дава мрежовата сигурност и стабилност.Арч ми позволи да избера как да направя системата си.Инсталацията протича ~15 мин, като имам ядро и инструменти.От там насетне избираш кое как и защо да се инсталира, дори с опция за оптимизиране спрямо процесора.Какво повече да иска човек?
Първоначално написано от mullated
Съгласен.Арч никога не съм ползвал,но може и да го пробвам.
Все пак мисля,че Сусе-то не си струва...по никакъв начин не ме очаровало.
Има OpenSuse, което е 1х1 с платеното, но просо няма поддръжката. Има и платено Ubuntu, което пак има поддръжка. Повечето големи дистрибуции имат възможност за платена поддръжка.