- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Хораааа къде мога да си направя тест за сифилис в софия???
След колко време се появяват първите симптоми и след колко време не е лечим...как се лекува в начален стадий. Някой тук страдал ли е от тая болест??![]()
![]()
Моля ви кажете нещо по темата без ебавки ...
![]()
Ми ако идеш в някоя болница и питаш, не вярвам някой да откаже да ти каже къде можеш да се прегледаш.
инфекциозна болница??!![]()
DoNe WhAt OtHerS JusT ImAgiNed.....
Отиди в най-близката болница или поликниника (най-добре в инфекциозна там си се замимават точно с това).Лечението става с антибиотик в дупето (не се ебавам).От 10 до 90 дни ти е инкубационния период най-често се появява раничка на входната врата на инфекцията тя е с кръглова форма с диаметър от 5 до 20 мм, гладко дъно с медно-червеникав цвят, с оточно-червеникав цвят, с оточни твърди ръбове, неболезнена,регионалните лимфни възли се увеличават и достигат големина на лешник, като са неболезнени при опипване. Оставена без лечение раничката заздравява за няколко дни.Това ти е първичния сифилис,вторичния започва след около 1 до 6 месеца.Продължителноста му е от 6 месеца до 5 години,но това не те интересува.
Йога и мъдрост
а трябва ли ми направление от личния лекар за инфекциозна болница? не мога ли да се изследвам направо в поликлиника ?
Отивай час по-скоро в Инфекциозна.
Няма за кога да се мотаеш.
И да първо се лекува чрез антибиотик.
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
а тези "точни тестове, като VDRL или TPHA" (от wikipedia) къде се правят в поликлиники, инфекциозна болница....?
Ако имаш съмнение, че си болна от тая ужасяваща болест, изобщо не стой тука и питай разни тинейджъри, ми отивай директно където си му е мястото ... това не е като настинката ...
В микробиологична лаборатория- даваш материал, от който слагат една капка на предметно стъкло, гледат на микроскоп и ако причинителят е там- честито!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!