.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 70 от общо 70
    Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Защо е вкарана в някакъв стереотип връзката майка-дете съобразно това на каква възраст го е родила майка му?
    И къде точно пише че задължително колкото по-рано родиш , толкова повече ще бъдете близки с детето си и то ще те приема както като майка така и като приятелка(респективно и за бащата същото)?
    От всички аргументи защо е по-добре да станеш родител на по ранен етап в живота си , този ми е най-глупавият.

Моите родители като са били млади като са ме родили , майка ми на 19 години , и какво сега се очаква едва ли не с нея да сме първи приятелки? Или айде поне да я имам по-близко до себе си отколкото ако беше по възрастна? Ами НЕ ! Или пък ако беше ме родила на 40 и тогава щях да я обичам и да споделям с нея по-малко? Айде бе.
    И ако някой измерва любовта и привързаността към родителите си съобразно това колко са възрастни жалко за него
    И не споря с никого просто ми направи впечатление , и малко ме подразни това твърдение извоювало си някаква едва ли не задължителна истинност.

Мега фен Аватара на machoka
    Цитирай Първоначално написано от Sham
    На всяка манджа мерудия съм, 'ма к'во да се прави.

Върнах назад да ви прочета спора. Напълно разбирам Ваня, тя не се рамкира(дори мисля, че предвид предпоставките в природата (й) това (ще й) е невъзможно), опитва се да се (за)пази. (и с право.) Просто вратата се притваря всеки път по сантиметър-два и поглеждането, да не говорим за влизането в стаята, става доста по-бавно, трудно, проверено, изпипано...

//...
    четеш през пръсти.

така е, занимавам се само, ще препрочета нататък;

Я пък сега! Какви са предпоставките в природата ми? Шам, направо ме изуми с тези разкрития относно моята същност... чак сама се замислих над думите ти. което ми напомня на хороскопа за нашата зодия, която четох тая сутрин, ако си заинтересована мога да ти го дам, ама не отговаря... пф

Пък относно коментарите на Васко ще вметна само, че той е този, който чете през пръсти.
    Никъде не съм казвала, че ще стана напълно бездушна, коравосърдечна, неемоционална и т.н, докато 'дойде Той'. Казах само, че ми се иска да се огранича в емоциите и чувствата си, защото иначе се блъскам от едната в другата крайност. Не ми преиначавай думите, така че да рикушират в мен като обвинение, защото виновна най-малко се чувствам за това, което мисля.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    ^Така може и да се предпазиш от болката, но ще се предпазиш и от истински хубавото. И аз съм мислила като теб. Но аз и да искам не мога-горя във всичко, което правя и трябва да е на 100% и истинско.

За момента всичко далечно от чувства и емоции много ме устройва.
    Да, ако стане 'навик' вбъдеще много ще ми попречи, камо ли изобщо да стигна истински до въпроса "След колко време - съвместно жителство с мъж, деца и тн" ще бъде абсурдно, но пък предполагам, че за това времето само би се погрижило и дори фалшиво би ме излекувало, така че докато се осъзная, че всъщност не е... вече да е късно и пак да съм си сложила главата в торбата.
    Факт е, че за моята природа е трудно да не изразявам чувствата си, но като гледам приятелки и познати как са се справили някак си, са продължили и в последствие им се е завърнало усещането, значи и при мен трябва да стане в известен смисъл, нали? Пф...
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Мега фен Аватара на machoka
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    ^Така може и да се предпазиш от болката, но ще се предпазиш и от истински хубавото. И аз съм мислила като теб. Но аз и да искам не мога-горя във всичко, което правя и трябва да е на 100% и истинско.
    абе и тя е като теб, натюрел както се описваш.. поне така съм чувал.. ама сега какви ги говори и тя не знае..
    п.с. взимам и думата

Факт е, че за моята природа е трудно да не изразявам чувствата си, но като гледам приятелки и познати как са се справили някак си, са продължили и в последствие им се е завърнало усещането, значи и при мен трябва да стане в известен смисъл, нали? Пф...
    Ти 'приятелки и познати' не гледай. Недей лишава себе си и човекът до теб от цвят и свежест в отношенията, само защото ти е трудно в даден период, а точно в него приятелите наливат още сол в раната, насаждайки ти мислене от сорта 'приятелките ми феминистки всеки ден ме убеждават, че тва мъжете са бита карта'.

Беше иронично. Много ясно, че връзката ни е сериозна. Много ясно, че си мислим за дом, семейство и деца. на по 24 сме и съвсем ни е време, но не винаги всичко зависи от нас самите. Има различни обстоятелства, които пречат. В случая са финансови...

Дам... Подкрепям!

Град
    София
    Те финансовите обстоятелства винаги пречат. При мен ситуацията беше почти като при кремчето (само че вместо папагали имаше котка). И когато всчико се нареди - подарихме морското свинче, заживяхме заедно, майка ми се махна, щото мъжът й почина и отиде да живее при баба ми, разкарахме и котката, започнаха пари да "валят"заживяхме уж щастливо и хоп ... гаджето ми си хвана любовник и се изнесе...
    И сега и гадже нямам, и котка, и свинче, зле съм с парите, само бабата ми остана ма такъв е животът...

Град
    София
    Мисълта ми беше, че когато уж всичко е наред, може да се разпадне светът ти и да почнеш от начало, затова не чакайте много, за да имаш време да започнеш пак, ако се наложи

Много от приятелките ми, братовчедки и близки се прецакаха с дълги връзки. Сега ме е страх.
    Братовчедка ми живя с гаджето си от 8 клас, сега е на 26, а само преди 2 години се изнесе от тях. Писна и от лъжите му.
    Искаше дете и семейство, но той винаги се измъкваше.
    Сега си има чудесно гадже и макар да са заедно от година, правят опити за бебе.
    Та мисълта ми беше, че усетим ли, странното държание и прекаленото измъкване на "мъжът"... явно трябва да обърнем посоката, колкото и страшно и болезнено да е...
    Има хора, които никога не узряват за да поемат отговорността за отглеждането на дете.

Град
    София
    Е рискът винаги го има. Повечето от мъжете наистина не са готови за деца ,аз също не бях, но нещата се променят, когато малката вресливка (или вресльо) се сгуши в теб... А пък ако ти се и усмихнееее... аз просто се стапям...

Мега фен Аватара на iiirish
    Цитирай Първоначално написано от sexita
    Много от приятелките ми, братовчедки и близки се прецакаха с дълги връзки. Сега ме е страх.
    Братовчедка ми живя с гаджето си от 8 клас, сега е на 26, а само преди 2 години се изнесе от тях. Писна и от лъжите му.
    Искаше дете и семейство, но той винаги се измъкваше.
    Сега си има чудесно гадже и макар да са заедно от година, правят опити за бебе.
    Та мисълта ми беше, че усетим ли, странното държание и прекаленото измъкване на "мъжът"... явно трябва да обърнем посоката, колкото и страшно и болезнено да е...
    Има хора, които никога не узряват за да поемат отговорността за отглеждането на дете.
    Не съм съгласна с теб. Нашите най-близки семейни приятели са заедно от вече 10 години, едва миналата година направиха сватба и си родиха бебе. Момичето все го буташе за брак, за дете, а той все се дърпаше, просто защото не беше готов за това. Но ето, че идва време, когато всичко си идва от самосебе си. Аз съм против това да "буташ" нещата. Трябва да оставиш това да си дойде само, тогава е най-хубаво. Аз дете на сила не ща. Ако мъжът ти отказва, това не винаги значи, че не те обича или че е несериозен. Мъжете просто се плашат от мисилта за сериозноста на отглеждането и възпитанието на едно дете. И в това няма нищо лошо. По-добре ли е да е несериозен и да прави дете на тая и оная, щото тя искала?! Това са сериозни неща, за които трябва време да улегнат и двамата.

Цитирай Първоначално написано от Gary
    Те финансовите обстоятелства винаги пречат. При мен ситуацията беше почти като при кремчето (само че вместо папагали имаше котка). И когато всчико се нареди - подарихме морското свинче, заживяхме заедно, майка ми се махна, щото мъжът й почина и отиде да живее при баба ми, разкарахме и котката, започнаха пари да "валят"заживяхме уж щастливо и хоп ... гаджето ми си хвана любовник и се изнесе...
    И сега и гадже нямам, и котка, и свинче, зле съм с парите, само бабата ми остана ма такъв е животът...
    Животът е скапан понякога Живееш щастливо, даваш всичко от себе си, имате планове за бъдещето, и изведнъж всичко се разпада На всеки може да се случи за съжаление. Според мен винаги трябва да си готов за подобно нещо. Не да живееш в съмнения и дебнения, но трябва да си с нагласата, че никога не си застрахован. Иначе удара е още по-жесток
    Съжалявам за теб и стискам палци нещата да си дойдат на мястото в най-скоро време.

Иначе финансово и ние не сме цвете Живеем с майка му и колкото и добра да е жената, и колкото и да се разбираме и уважаваме, друго си е да сме сами За съжаление нямаме паричната възможност в момента да си купим жилище. Те нещата там са много сложни Да си сложиш главата в торбата за 20 или 25 години не е лесно решение, особено когато осъзнаваш сериозноста на подобна стъпка Но да се надяваме живот и здраве, че полека лека ще си стъпим на краката

sh3_1s_7h3_0n3, а аз съм казала на моичкия, че ако изобщо не му минава през ума да се женим и множим, то по-добре да се оставим. На 24 съм, ако се разделим друга връзка до 26-7 едва ли бих могла да имам, излизане ала-бала и станах на 30. А и да кажа на machoka, че да родиш първото си дете след 30 годишна възраст не е добре нито за жената, нито за бебето.
    Кремче, много си крайна Съгласна съм с теб, че връзка на тези години вече би трябвало да има някаква крайна цел, а не само забавление. Не може да се кара от днеска за утре, но както казах и по-горе не бутай нещата. Всичко в живота си идва от само себе си, и събирания, и раздели, и бракове, и деца. Ако не сте един за друг живота сам ще ви го покаже.

То не опира чак толкова до това дали са един за друг, а дали имат еднакви цели в живота...

Град
    Свищов
    Той за сега има цел да завърши с възможно най-висок успех и да продължи да учи в магистърска степен. Моите са малко по-дългосрочни и пак свързани с образование. А иначе целите ни в личен план са еднакви - да заживеем заедно,а по-нататък да създадем семейство, дом и деца.

iiirish, много е трудно да го направя. Той просто е по-инертен. Иска ги нещата, но не знае как да станат и не се стреми към нищо за осъществяването на общите ни желания. Чак снощи разбрах, че сегашното ни положение го дразни и смята, че е време да го променим. Като не прави нищо в тази насока,аз все си мисля, че обстоятелствата го задоволяват. Много ми е трудно да разбера мислите, чувствата и намеренията му за сериозните и важните неща. Той просто не обича да говорим за това...А как да го реализираме, ако не знаем какво точно иска другия. Все аз трябва да поставям сериозните въпроси, все аз трябва да търся решения или поне да предлагам такива. Той не искал да изказва мнение, за да не се скараме, ако е различно от моето. Голяма работа. Карали сме се стотици пъти. Ще се караме още повече. Много ясно, че не може да имаме еднакво мнение за всички въпроси. Това нито означава, че връзката ни е гадна, нито че не се обичаме. Но аз всъщност съм доста твърда в позициите и и малко изземвам ролята на мъжа във връзката. Мразя да го караме по инерция и нищо да не правим.

Аз също не обичам да приемам нещата по инерция, но с течение на времето съм се убедила, че това е най-добрия метод. При теб може би нещата са различни, защото в крайна сметка хората не са еднакви, и връзките им също. Не че съм достатъчно компетентна по твоя въпрос, но ще изразя мнение, че според мен нещата при вас идват от това, че не говорите. Вие може би искате едно и също, може би си го мислите и всеки сам за себе си прави планове, но когато няма диалог по този въпрос, нещата изглеждат сякаш за на пауза. Това е което мисля от една страна. От друга обаче си права, че вече към 25-те човек започва да се оглежда, да се замисля и сякаш не че бърза, но иска нещата да му се наредят някак си. Може би и аз ще бъда така (ако с моя преди това не си родим бебок), но човек все пак трябва да я кара по-спокойно. И... диалога му е майката

Офф...а ние с моя сме абсолютно наобратно.
    Аз си имам собствено мнение за нещата, той си има негово, обаче постоянно когато има проблем ме ръчка да обсъждаме, да правим компромиси и да разрешаваме проблеми...а пък аз се дърпам и се ядосвам, защото сякаш и двамата говорим за различни неща и никой не разбира другия, а имаме желание, което в последствие аз губя от толкова караници...
    И така...нищо не решаваме, уж цяла вечер говорим, а на сутринта нищо не се променя и така до следващия път в който се ядосам и... всеки път едно и също!
    Оценявам това, че ме ръчка да говорим и да обсъждаме връзката си, но се дразня от факта, че нищо не решаваме в повечето пъти.
    Доста сме различни, аз искам всичко сега, той е по-спокоен и може цял живот да си чака мечтите...
    Може би проблемът е в мен, но съм осъзнала, че не мога да се променя, не мога да чакам, сякаш вътрешно се плаша, че няма да успея да стигна целите на живота си и няма да имам времето да им се нарадвам

Град
    Свищов
    Е, когато се стигне до обсъждане, решаваме нещата. Аз предлагам нещо, той също, мислим и така...Трудното е просто да се проведе този разговор. Все още смятам, че сме на различни етапи просто. Аз завърших магистратура и животът ме притиска да работя, да се развивам. Той е последна година в бакалавърска степен и тези мои мисли и проблеми при него ще дойдат едва, когато приключи напълно образованието си. Поне това е моето мнение. Той иска да завърши и магистратура, преди да се оженим и най-вече преди да имаме деца. Това са още 2 години-време, което и мен ме устройва добре, но пък аз не се знае дали точно тогава ще искам. Изобщо имаме някакво разминаване чисто във времето. Той просто пропусна 2 години от образованието си. Да, работи и следва, но на 4-часов работен ден, сезонно, по обекти и не и работата, за която учи. Изобщо...Не знам кога точно ще си паснем и във времето. И не знам дали пак ще се разминем.

Сексита, и аз искам всичко сега и ръчкам непрекъснато. Но съм супер упорито животно и не се отказвам докато не вземем решение. Просто не мога да търпя и той много добре знае как отвътре ме ядат проблемите. Друг е въпросът, че решението все е-няма къде, нямаме пари нямаме работа, нямаме еди какво си. Искаме, но все нямаме нещо си. А на мен ми се ще да вярвам, че ако го искаме много силно, ще правим всичко възможно. Не мисля, че правим всичко по силите си, за да изпълним мечтите си. И двамата. И двамата не сме склонни да се лишим от нещата, с които сме свикнали (чисто материални), да правим компромиси и най-вече се страхуваме от отговорът на въпросът-ами ако не се получи? Не мога да отрека подобен страх. Не,че ми е добре да живеем все по този начин, но ме е страх и от неизвестното. Поне перспективите са ни да живеем в жилище на родителите ми и ако нещата не са получат, не аз ще трябва да си събирам парцалите

И все пак се плаша и си задавам хиляди ами ако...А и с присъщия си песимизъм, все за това мисля...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си