.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Маслени бои

Здравейте! Купих си маслени бои и съответно някакъв разредител за боите. Бих искала, ако някой се е занимавал с маслени бои, да ми каже горе-долу по колко разредител се слага в боите...Знам, че въпроса може би ще прозвучи малко тъпо, но просто за пръв път се занимавам с това и съм абсолютно начинаеща. Благодаря предварително!
    I’ll always live for the nights that I can’t remember…And the friends I’ll never forget!!!

здравей
    първо разредитела не се слага в боите,а в отделна чашка,за предпочитане да е здрава стъклена чашка,защото може да се разтопи ина4е.За разредител се използва терпентин.
    в чашката сипваш най-много 3 пръста разредител и си топка6 4етката там,трябва да има6 и парцал,в който да бършеш,защото ина4е мн ще разредиш боята.в разредитела се топи малко и пестеливо,а иначе да знаеш,че маслото доста бавно съхне,една седмица някъде.тъй че ако искаш по бързо съхнеща боя,си вземи акрил,който е на водна основа
    Дали пилето пресича пътя или пътя се движи под краката на пилето зависи от гледната точка...

Мерси много...Мале аз нищо не съм знаела!
    I’ll always live for the nights that I can’t remember…And the friends I’ll never forget!!!

eee няма защо,пак заповядай и приятно рисуване
    Дали пилето пресича пътя или пътя се движи под краката на пилето зависи от гледната точка...

Фен Аватара на LiL_MeoW
    Град
    Велико Търново
    с терпентина или там къвто разредител си си купила се работи като с водата при акварела.. миеш четките в него няма ко да разреждаш

Цитирай Първоначално написано от LiL_MeoW
    с терпентина или там къвто разредител си си купила се работи като с водата при акварела.. миеш четките в него няма ко да разреждаш
    Да схванах...просто ми трябваше мънчико помощ, щото съм новак!

рисуването с масло има много много тънкости и определено не се усвоява лесно. препоръчвам ти да потърсиш професионална помощ при усвояването на тази нова за теб техника

Фен Аватара на LiL_MeoW
    Град
    Велико Търново
    Цитирай Първоначално написано от WILD__BOY
    рисуването с масло има много много тънкости и определено не се усвоява лесно. препоръчвам ти да потърсиш професионална помощ при усвояването на тази нова за теб техника
    Много хубаво казано. + това не съхне за седмица ... за да видиш истинският цвят на нанесената боя се поевява след около 6 месеца, тогава вече е наистина изсъхнало. Пробвай с акрил, а и няма да използваш разни отрови - водичка, чиста работа.

Много благодаря за всичките ви съвети

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си