.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Диплома по английски?!?

Имам въпросчета значи , искам да карам някакъв курс по английски и да взема диплома , която да важи навсякъде . Чух нещо за тоефл , ако може някой да ми разясни , ако има такаваа или друг вид диплома .
    П.С.Аз съм 11 клас
    П.С.2.Видях и в гугъл , но искам мнение на някой , който ги има .
    П.С.3. За щастие.

shadow4e
    Грешен раздел
    Budi sebe si , zaradi sebe si . Ne pravi kakvoto trqbva , a kakvoto iskash ti . Slei mechtite si s realnosta , produljavai po putq kum vurha !

Град
    Е там...

Re: Диплома по английски?!?

Цитирай Първоначално написано от SUSSIE
    Имам въпросчета значи , искам да карам някакъв курс по английски и да взема диплома , която да важи навсякъде . Чух нещо за тоефл , ако може някой да ми разясни , ако има такаваа или друг вид диплома .
    П.С.Аз съм 11 клас
    П.С.2.Видях и в гугъл , но искам мнение на някой , който ги има .
    П.С.3. За щастие.

shadow4e
    Грешен раздел
    TOEFL - Test of English as Foreign Language
    за да ти стане по ясно това е втория най-труден англииски испит и 99% от англииско говорящите унивеситети искат да имаш мин 90% на него... а превода е тест на англииски като чужт език...

Най-трудния е IELTS или поне така го водят...

ако искаш да се запишеше на курсо трябва да се водят под код
    EFL - English as Foreign Language което е дефакто англииски като чужд език
    ако си в англииско говоряща държава и не говориш анг се води като
    ESL - English as Second Language което е англииски като втори език

Не знам как седят нещатата в БГ но ако найстина искаш да научиш език то трябва да си в държава където се говори или просто нямаш шанс но иначе като да имаш основни знания има училища като AVO5 който предлагат така наречените EFL класове
    Проблема е че са супер скъпи

Голям фен

Цитирай Първоначално написано от Darkkiss
    ако найстина искаш да научиш език то трябва да си в държава където се говори или просто нямаш шанс
    Здравей,

Не съм съгласен с това.

За авторката: ако имаш желание и хъс, всичко е възможно. Но желанието трябва да се облече в действия, не в думи.

Поздрави и успех

Мерси , мерси .
    Budi sebe si , zaradi sebe si . Ne pravi kakvoto trqbva , a kakvoto iskash ti . Slei mechtite si s realnosta , produljavai po putq kum vurha !

As life is not always light, I don’t need to fight

Град
    Е там...

Цитирай Първоначално написано от 1n5ub0rd1na73
    ако найстина искаш да научиш език то трябва да си в държава където се говори или просто нямаш шанс
    Здравей,

Не съм съгласен с това.

За авторката: ако имаш желание и хъс, всичко е възможно. Но желанието трябва да се облече в действия, не в думи.

Поздрави и успех
    мда всички вие в бг като ви гледам къф велик англииски вадите напрао ми става жал... Вие сте самото доказателство подяволите

Тойфел не важи завинаги, ако не се лъжа за 2 години.
    Аз в момента карам Кембридж 1во ниво.С него можеш да кандидатстваш в чужбина, но изискването е да имаш 90%+, и ако не изкарам 90%, може и 2ри да запиша...

Град
    Е там...
    Цитирай Първоначално написано от plmn
    Тойфел не важи завинаги, ако не се лъжа за 2 години.
    Аз в момента карам Кембридж 1во ниво.С него можеш да кандидатстваш в чужбина, но изискването е да имаш 90%+, и ако не изкарам 90%, може и 2ри да запиша...
    TOEFL има 4 вариации
    най-распространената е интернет и ти трябват около 90 точки от 120 като най-малко...
    теста е 5 часа с 10 мин почивка...
    да само за 2 години е... струва 400$ и те го испращат на 4 унив по твой избор... всеки следващ е пълнително
    но както и да е
    въпросния човек иска да учи анг а не да държи тест.. и просто обеснявах какво значи TOEFL

Вариантът, който ти трябва на теб са изпитите на Кеймбридж. (доживотен сертификат, който се признава в много страни) Подотовката -ако започваш съвсем от нулата ще ти отнеме около година и нещо: в 10ти клас приравних ниво 8 клас на езикова гимназия, лятото след това започнах интензивен курс за FCE (отговаря на ниво В2) ии се явих на зимната сесия 2009.
    Виж линка, който постна Aethyr - http://www.cambridgeesol.org/
    П.С. Да се похваля - днес излязоха резултатите и съм го взела с много добра оценка
    П.С. 2 Ако си от Варна, мога да ти препоръчам къде да се подготвиш.

Град
    Е там...
    Цитирай Първоначално написано от fairytalesend
    Вариантът, който ти трябва на теб са изпитите на Кеймбридж. (доживотен сертификат, който се признава в много страни) Подотовката -ако започваш съвсем от нулата ще ти отнеме около година и нещо: в 10ти клас приравних ниво 8 клас на езикова гимназия, лятото след това започнах интензивен курс за FCE (отговаря на ниво В2) ии се явих на зимната сесия 2009.
    П.С. Да се похваля - днес излязоха резултатите и съм го взела с много добра оценка
    ако ми кажеш че си го научила за 1 година и още повече докато си живкаш у бг ъ........... baby english?

От София съм . Аз чух и за въпросната диплома на Кеймбридж , която важи цял живот , но чух , че тая на тоефл се търси повече точно заради това , че трае 2 - 3 години и после трябва да се поднови и дефакто да се докаже , че наученото не е забравено . За това попитах и за нея , а за въпросната на Кеймбридж четох , че не се търси толкова , незнам до колко е вярно

Повече от фен Аватара на bishop
    TOEFL-а по принцип е по престижен защото важи само 2 години, същото се отнася и за IELTS-а. Преди няколко дни обаче попаднах на страницата на един университет в англия (Exeter) и там пишеше че няма проблем като тапия по език да се представи Cambridge сертификат, стига да е взет не повече от 2 години преди подаването на документите.
    Welcome to the end of the thought process.

Град
    Е там...
    Цитирай Първоначално написано от bishop
    TOEFL-а по принцип е по престижен защото важи само 2 години, същото се отнася и за IELTS-а. Преди няколко дни обаче попаднах на страницата на един университет в англия (Exeter) и там пишеше че няма проблем като тапия по език да се представи Cambridge сертификат, стига да е взет не повече от 2 години преди подаването на документите.
    а да те светна че всеки унив е с различни изисквания ?

Голям фен Аватара на CaSsIe
    Значи извинявай ама за да вземеш FCE за година и нещо посмъртно няма да се подготвиш ако започнеш от нулата, да не говорим че следващото ниво Advanced е 5 пъти по - трудно и се учи близо 2 години на нормални курсове имам впредвид такива които са 4 часа седмично,а не интензивните по 6-7-8 часа. Колкото до TOEFL сертификата, той започва да се иска във все по - малко университети. Понеже последните дни само обикалям по изложения за университети и до Интеграл ходих и повечето представители на университети в които се преподава на английски ми казаха, че е нужен сертификат независимо какъв. TOEFL -а не е кой знае колко труден решавала съм примерни тестове. Колкото до FCE изпита е 5 часа като има 5 части - Speaking , Listening, Reading, Use of English, Writing. Със FCE съм доста запозната... някой ако има въпроси да ми пише на ЛС

Повече от фен Аватара на bishop
    Цитирай Първоначално написано от bishop
    а да те светна че всеки унив е с различни изисквания ?
    Не думай. Както виждаш съм отбелязъл точно за кой става дума. Освен това допускам че изискванията на университетите в 1 и съща страна са до някъде сходни. В събота ще ходя поогледам едно изложение на университети в хилтън.

ПП:Забелязъл съм че си много заядлив и имаш навика да парадираш с това че живееш в англоговоряща страна.
    Welcome to the end of the thought process.

И сега някой ако обади за къв *** му е да се явява на подобни тестове, цена няма да има.
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

saglasna sam.TOEFl ne sti triabva ako ne kandidatstva6 v AAmerica.Vzemi FCE ili CAE

100% от университетите в англия искат ТОЕФЛ

като топ 10 на Англииските Университети

76 точки е наи малкто изисквана ама забравих на кои беше
    и 104 точки -> Лондон Скул Оф Икономикс

Тея ,че тоефела не важал ще ви кажа да барате мече и да проверите
    тъи като цяло лято съм обикалял по университетите в Лондон и няма такъв без тоефл
    the world is mine

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си