- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Мазна коса ;(
ЗДравейте.. хора значи моята коса попринцип е дълга малко над раменете.. не е много гъста от както я подстригах.. и започна много често да се омазнява и много бързо... цяло лято я изправях с преса и всичко си беше наред смисъл че много си харесвах косата но я подстригах сега съм с бритон.. и на всичкото отгоре после пак ходих да се подстригвам и ми я истаниха повече.. незнам вече какво да казвам на фризиорките наистина.. уж косата трябва да изсъхва от пресата.. а пък моята става все по мазна.. незнам може би е от подстрижката може би е прекалено истънена не знам вече какво да мисля.. моля ви помогнете..
Takawa sum ,, ne summ ideaLna.. taka summ emociionaLnaa.. taka suum. .. ne see promenqqm .. za dryyga niikoga ne see zamenqmm ,, ;xx
1.Ако миеш косаа прекалено често-тя се омазнява.
2.Ако използваш често балсами ,пяна-тя се омазнява,
3.Пробвай да я миеш максимум 2 пъти седмично с избран от теб шампоан за мазна коса.Преди къпане втривай ракия в корените,така порите се свиват и няма да се омазнява толкова много,плакни с оцет за блясък.Ако искаш може да правиш маска с яйце.Опитай се да изключиш:преса,балсам,пяна и да не я буташ толкова много и не използвай сешуар,нека съхне естествено.Може да я миеш и с хума.
МЕрси ще опитам това с ракията изглежда ми интересно пък и не съм го опитвала :P даваите още предложения моля..![]()
Takawa sum ,, ne summ ideaLna.. taka summ emociionaLnaa.. taka suum. .. ne see promenqqm .. za dryyga niikoga ne see zamenqmm ,, ;xx
Има ли значение какъв оцет ? Били ми обяснил/а как по точно се прави това с оцета ? За първи път го чувам ... не пречи да не пробвамПървоначално написано от SoFarSoG00d
А тази хума от аптеките ли мога да си я набавя и знаеш ли горе долу каква е цената ? Благодаря, предварително за информацията !
![]()
В моята тема беше споменато да не се ползва такъв шампоан.Първоначално написано от SoFarSoG00d
Балсамът е полезен за косата, особено за третирана коса... лошо е да не се използва... Вярно е, че по- бързо се омазнява косата от него, но просто не го втривай в корените, а само по дължината или само в краищата на косата...
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
+1 вярно еПървоначално написано от BrokenInnocence
Помня,че имаше някакво мазило с лимонов сок,вода и ....не се сещам.Но знам,че помагало.
![]()
Супер сте хора.. но да наистина ''плакни с оцет за блясък'' как става това когато си намазала косата с ракия и после я плакнеш с оцет или...? моля кажете.. мерси пак![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
:P
![]()
![]()
Хора.. туко що се изкъпах направих това с ракията.. косата ми е още мокра но изглежда добре за сега..![]()
![]()
ще видим по нататъка.. а да ви питам наистина ли хининовата вода омазнява косата.. аз цяло лято си слагах не ми я омазняваше и адски бързо растеше но четох някаде че омазнявала бързо косата.. и сега се чудя..
даааа... моля ви кажете и мерси за бързите отговори!
![]()
![]()
Аз пък знам , че е вреденПървоначално написано от BrokenInnocence
А по темата , косата ти може да се омазнява , ако например както в случая косата ти е била нормална , и ако си използвала шампоан за суха коса ето защо ти се е омазнила . Може също , ако много си я пипаш с ръце също се омазнява . Според мене най - добре не я къпи 4 - 5 дена . Ще е кофти , защото ще е мръсна вероятно ама какво да се прави . После я мий по 2 пъти в седмица . А косата не се омазнява толкова , когато е била на плитки . Аз преди се мажех с жълтък и като цяло за всичко помага
![]()
Budi sebe si , zaradi sebe si . Ne pravi kakvoto trqbva , a kakvoto iskash ti . Slei mechtite si s realnosta , produljavai po putq kum vurha !
Как се използва тази "хининовата вода " и колко струва ?Първоначално написано от monhity
Как се използва тази "хининовата вода " и колко струва ?
Отговор: хининовата вода е като розовата до колкото знам.. втрива се в корените на мокра коса след като се изкъпеш абе не точно на мокра на влажна коса.. а някой я слагат и на суха коса всеки ден.. ама аз не.. струва околко лев и нещо..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Просто си смени фризьорката и и кажи да не използва филираща ножица!!!И ти внимавай да не го прави!!!
Иначе ти предлагам да си вземеш някое масло на Икаров-например от гроздови семки,то е за мазна коса.Потърси в нета домашни маски за подхранване.Понякога изтощената коса се омазнява повече,но дори и да не е това причинта при теб,грижите няма да ти навредят.Повечето шампоани за мазна коса които ги има по магазините отмиват и нужния себум на косата.Вземи си някой за нормална или за косопад.След като си измиеш косата сложи някоя готова маска-най добре за обем и подхранваща.Хем ще ти подхрани косата хем няма да я слепне.Ампули също може да си вземеш.Не изплзвай изсушаващи продукти като яйца,кисело мляко,алкохол,хума с цел спиране на омазняването,защото просто няма да стане.
[quote="monhity"]Как се използва тази "хининовата вода " и колко струва ?
Отговор: хининовата вода е като розовата до колкото знам.. втрива се в корените на мокра коса след като се изкъпеш абе не точно на мокра на влажна коса.. а някой я слагат и на суха коса всеки ден.. ама аз не.. струва околко лев и нещо..![]()
![]()
![]()
![]()
[/quote
Благодаря,непременно ще си я вземяя![]()
![]()
Moqta kosa sy6to e mazna i e ujasna.Omaznqva se na 2 dni i mi se poqvqva pyrhot.Sy6to taka nqma i obem.Moje li da mi kajete ne6to za obem ?Maskite za kosa pomagat li ?Molq vi kajete mi marka na nqkoq maska za kosa ? Blagodarq vi predvaritelno.Imam nujda ot pomo6ta vi.
правата коса е склонна да се омазнява по-бързо защото е по близо до скалпанамери шампоан за обем,използвай по-малко пресата и наблегни на стилизантите
![]()
Така като ви чета всичките теми за мазна коса започвам да се чудя... какъв резултат очаквате, по дяволите? Искате да не си миете косата по една седмица и тя да иглежда супер или какво?
Моята я мия през ден... понякога през два... имало е периоди от време, през които съм я мила всеки ден... Правя го просто защото ми харесва усещането да е толкова чиста... Дори да не се омазнява, коса която не е мита 4- 5 дни... просто не изглежда добре, това е. И само за инфо към тея, които сега ще започнат с това колко било вредно и т.н... Косата ми е дълга до кръста, здрава е, с обем и блясък... не е започнала да се омазнява по- бързо, да се изтощава, да изтънява, да цъфти или пада...
Понякога имам чувството, че повечето хора са готови какви ли не лайна да си сложат на главата само, за да избегнат 30 минутки в банята и изхабяването на малко шампоан...
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
еууу само как го каза яко е броукън . понякога се получава вманиячаване заради всички тези реклами и тн '
Моята коса също е мазна и лятото пробвах да я мия 2 пъти седмично, знаеш ли 4е на 2 ден беше мазна?! А не съм използвала нищо друго освен шампоан на Clear за мазна коса...Първоначално написано от SoFarSoG00d
ракия,оцет,малко аспирин и затвварящ туршията![]()