.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Тема: Химия

Голям фен Аватара на gret4ety

Химия

Искам да попитам нещо малко сложно? В молекулата на всяко просто вещество има определен брой атоми. Например в молекулата на кислорода има 2 атома. Но проблема е че знам това само за кислорода и водорода но не знам за други вещества а в учебника нищо не пише. Не мога да го намеря никъде а ми трябва защото иначе не мога да съставям химични формули.Моля ако някои знае нещо да пише.

shadow4e
    Грешен раздел

Повече от фен Аватара на WooDy
    Град
    оmг о.О sмqтаi ;D
    Я ми кажи на ЛС какво точно искаш

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    За валентност ли става въпрос?Обясни по подробно,за да ти обясна,ако мога!А,ако е за валентност на корицата я има Менделеевата таблица там валентностите ги пише!
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Не става въпрос за валентност. Говоря че в молекулата на някои вещества има повече атоми. Ами например в молекулата на чистото вещество кислород има 2 атома ако се състои от 3 атома тогава вече става озон , но искам да разбера и за другите вещества защото трябва да се записва в уравненията.

По принцип двуатомни са молекулите на хлора, брома, йода, кислорода, водорода и флуора.Те се записват с долен десен индекс 2, когато се записват като прости вещества.Но мисля, че ако това ти трябва за училище даскалката ще ти каже и ще ти обясни по-добре.А за записването на химични формули не ти трябва тази информация,а валентностите(които между другото pifiella не могат да се намерят на периодичната система)
    I`ll come at night when you are alone And when I whisper Your blood shall run cold You`d better hide before I find you

Цитирай Първоначално написано от MaRiAn4eTyYy
    По принцип двуатомни са молекулите на хлора, брома, йода, кислорода, водорода и флуора.Те се записват с долен десен индекс 2, когато се записват като прости вещества.Но мисля, че ако това ти трябва за училище даскалката ще ти каже и ще ти обясни по-добре.А за записването на химични формули не ти трябва тази информация,а валентностите(които между другото pifiella не могат да се намерят на периодичната система)
    Мерси много. Но мисля че ще е грешка ако не знам че молекулите на кислорода и водорода са двуатомни и аз напиша O + H --> O2H2 и да изравня 2O + 2H --> O2H2 вместо O2 + H2 --> O2H2 надявам се да си разбрала какво имам предвид.

Цитирай Първоначално написано от gret4ety
    Мерси много. Но мисля че ще е грешка ако не знам че молекулите на кислорода и водорода са двуатомни и аз напиша O + H --> O2H2 и да изравня 2O + 2H --> O2H2 вместо O2 + H2 --> O2H2 надявам се да си разбрала какво имам предвид.
    Уравнението се пише така: 2H2 + O2----> 2H2O
    Ще обясниш ли какво е O2H2

Как я учите тая химия?
    Според мен единствения метод е да се зубри и наизустява...освен,ако някои от тук правят опити в училище...не мога да си представя тия химични реакций и прочие...

Само да ти кажа, че химията е предметът, който най-трудно можеш да седнеш и да назубриш.Химия се учи с разбиране.. всяка реакция има логика да се пише по този начин, а не по какъвто и да било друг.И ако знаеш основните правила за писане на формули, реакции и тяхното изравняване, няма да имаш проблем с химията.А това, че се опитваш да назубриш нещо, без да вникнеш в смисъла му би ти попречило в ученето на много други научни дисциплини(например математиката)
    I`ll come at night when you are alone And when I whisper Your blood shall run cold You`d better hide before I find you

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная

otnosno

tva ve6testvo H2O2 e vodoroden peroksid ili t.nar. perhidrol...nai prostiq peroksid...a 3% raztvor e kislorodna voda...

Да прав си, но не можеш да получиш водороден пероксид при взаимодействието между кислород и водород предполагам, че знаеш че се получава при взаимодействие на бариев пероксид и сярна киселина

възможно е да получиш водороден пероксид тъй като в това съединение кислорода е по изключение -1 степен на окисление
    Quiero tus manos tocando mi cuerpo
    Y mi secreto sera una traicion
    Tomame otra voz,
    quiero sentirte muy pegadito
    Yo te abrazare,
    que sea mi piel la que te confiese quien soy
    Besame otra vez,
    quiero sentirte muy pegadito al cuerpo ..

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная

друг метод за получаване на перхидрол

можеш да получиш перхидрол и по този начин
    СH3СН(ОН)СH3 + O2 → CH3C(O)CH3 + H2O2

Цитирай Първоначално написано от style08
    Цитирай Първоначално написано от gret4ety
    Уравнението се пише така: 2H2 + O2----> 2H2O
    Ще обясниш ли какво е O2H2

Как ги пишеш тия индекси. Аз не мога да пиша с малки цифри и затова пиша голяма цифра след знака която играе ролята на индекс

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си