Каква е разликата в диоптрите на лещата и очилата. Защото аз например съм -0,75 и на двете стъкла, но с лещите ще е различно.
Щом с очила ти е -0,75 с лещи ти е -0,50 :P
kvi pari struvat edni cvetni leshti sus raztvor?po evtinite?marka?![]()
haide da vidim kakvo ste pravili snoshti v zalata
- aa..zna4i pravih grub,ramo,triceps
o.OПървоначално написано от galenata
Ето нещо, което не знаех... на мен диоптрите на лещите и на очилата ми са еднакви. Жива съм.
А цветните лещи струват различно, зависи от марката и мястото. На Bausch & Lomb съм си купувала за 60лв., а на Fresh Look за 100 и са за по една година. Разтворът ми е около 15лв.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Аз искам да попитам за цветните лещи,ако са без диоптър по ли увреждат очите,защото аз нямам проблеми с очите а бих искала да си купя някакви бели(ако има),черни или като котешко око лещи![]()
Всеки казва различно... някои са твърдо против лещите, други твърдят, че дори намалявали диоптера.
Най-сигурно би било да отидеш на очен лекар, който ще те прегледа, за да няма неприятни изненади. Също така лещи не се препоръчват на деца под 16-17 (май тогава някъде сложих аз, не помня), защото окото не се било развило достатъчно, бля-бля.
Тези, по-изродските, са доста пари май.
indecent, нямам представа на каква цена са. Май повече зависи в коя оптика ще отидеш, тъй като на мен все ми казват различни цени за лещите, които ползвам.
![]()
Мдаа, мерси за отговора.
Иначе цветните са между 600 и 140лв( тея които съм гледала). Но много изкуствено изглеждат според мен.
Aми зависи на какви очи какъв цвят лещи ще сложиш... една приятелка беше с почти черни, а отгоре лепна едно ярко морско синьо и вадеше доволно зловещ вид.
Иначе ако не става въпрос за драстична промяна в цвета, не се вижда особено. То си зависи и от изработката на самата леща... има някои, които се рисуват ръчно и са страхотни, както и цената им.![]()
Ми значи.. на мен ми казаха,че понеже лещите се поставят в самото око,а очилата не се получава тази разлика от 0,25.Първоначално написано от Swinkenhoffer
Мда, има логика, но кой да се сети...![]()
SWASTICA deto go bannaha mi kaza 4e negovite sa na Alcon i sa 80 lv..hubavi sa hi4 da ne e smqtam da si kupq
а тез със морско синьо доре голу на ква цена си ги е зела ?Първоначално написано от Swinkenhoffer
![]()
When you left I lost a part of me It's still so hard to believe Come back baby please, cause wE belong together !!
Разликата между лещите и очила е 0,25.Поне при мен е така,очила -4,лещи -3.75 ().
Не знам дали е вярно за лещите,но от 1 година носене на очила ми намаля диоптър с 0,50 (0,25 самия него и 0.25 цилиндър).
Разликата между диоптрите се получава,защото когато си с лещи получаваш по-добра видимост-настрани,нагоре и надясно.
Иначе няма смисъл да питаш тук,трябва задължително да отидеш на очен лекар (в някои оптики прегледа е безплатен).Ако ти се е повишил диоптъра,в процеса на носене на очила (ако например не ги носиш редовно) и сложиш стария си диоптър,може да ти се увеличи още повече..
Разтвора е около 15-20лв,задължително си купи и лекарство за възпаление,ако ти се случи,трябва да имаш подръка.Препоръчвам ти и да си взимаш 3-месечни лещи,защото понякога се губят,а ако изгубиш едногодишна ще се набуташ с повечко парички.
Около 10 лв струва една леща.Препоръчвам английски и американски.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Ей сега гледам в един онлайн магазин- цветни 1 месец 80лв. Преди два дни в една оптика попитах, пак едномесечни- 140 лв... Разтворите зависи от грамажа, но са към 15-ина лв. Хубаво е да се пробват преди да си купиш, но май вече почти никъде не е разрешено..
А иначе някой да знае дали има силиконови цветни лещи???![]()
А да попитам някой знае ли каква е разликата в цената между обикновените лещи с диоптър и цветните лещи с диоптър?
обикновените са към 10 лева едната а цветните 40 лв ;]Първоначално написано от galenata
мда и от цветните лещи с диоптър ти се покачва повече..: ако имате астегматизъм с квото и да сте не можете да си намалите диотъра(ако имате такъв) а само да го запазите![]()
Tova za ednogodishnite nali?Ne bih dal 95 leva za dve trimesechni leshti sus raztvorПървоначално написано от bybit0o0
Да, разбира се, първо ще отида на лекар, но ми беше интересно каква е разликата. А за възпалението имам някакви капки, които се водят за възпаление, но пак ще попитам. Благодаря ти многоПървоначално написано от RAWRRR
Mм аз преди години имах астигматизъм,но от носенето на очилата се махна и сега имам само диоптър...И искам някаква промяна понеже ще си меня цвета на косата мсиля да си сложа и цветни лещи..Първоначално написано от bybit0o0
еми една моя фр точно в твоето положение..и беше първо с безветни и диоптъра и беше едно и нещо..сложи сините лещи и носи ги 1 година и ся диоптъра и е 2,50 ... а пък аз си нося безцветните и си стои 1Първоначално написано от galenata
![]()
А иначе цветните лещи дето са към 100 лева казват че са със срок 1 година обаче всъшност са тримесечни..даже по новините го даваха..за злоупотребата с тея лещи...
марка не знам .. испански са .. общо с разтвора и кутийката 150Първоначално написано от hAshoo
![]()
If someone waits for you,it doesn't mean that they have nothing to
do...it just means that nothing else is more important than you...)
moite o4i poprincip sa kafqvi oba4e iskam da si kupq sini ili zeleni le6ti
nqkoi moje li da mi kaje kolko mogat da mi stryvat g/d edni 3-i mese4ni cvetni le6ti
blagodarq predvaritelno![]()
Моите също и така ми ги предписа доктор...Първоначално написано от Swinkenhoffer