- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- искам да си купя китара
искам да свиря r&b/soul.
някой може ли ми каже къде има евтино да продават.като казвам евтино имам предвит някъде до 80лева.от софия съм.
ехххх ако можеше се сетош
Потърси си онлайн една приятелка си купи много хубава,чрез някакъв сайт за музиканти
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
muzikant.org - там може да намериш нещо.
Каква китара ти трябва?Продавам стария си бас.Ако те интересува,пиши.
ми ако си взимаш китара не си взимай няква от 80 лева няма да намериш такава..,а ако намериш ще е с някъф дефект!Я дъската не е както трябва..,я грифа ти е преебан...,ако ходиш да си взимаш китара...отиди с някой който разбира от китари така е най сигурно!Има близо до Театър зад канала има и в малкият цум на пиротска на 4тия етаж има и на раковска до една църква не знам как се казваа ;D на един ъгъл ако искаш някво инфо пиши на лс
По-добре събери малко повече пари, защото за осемдесет лева... гледай да не е по-евтина от 150лв...
значи реших ще събера 150 лева и си купя.доколокото знам бяха няколко вида.единия вид беше lead guitar а другия bass guitar.мисля си зема лийд.само да попитам има ли музикален магазин в скай сити мол
Пич, нали знаеш че после ще ти трябват усилвател и ефекти, така че с 150 лева май няма да станеПък и тва че за 80лв щяла да бъде дефектна изобщо не се знае.. зависи на кой попаднеш.По добре върви в Rising Force в София и питай за някой начален комплект
![]()
По-добре събери повече пари за китарата, в началото ще свириш с компютъра.
Има класически китари по 80 лева.Първоначално написано от Make_Love
Можеш да намериш.
За съжаление София не ми е много позната и не мога да ти кажа от къде, но при всички полоения ще си намериш.
Иначе ако свириш любителски ти препоръчвам Ритъм китара.
С метални струни е и е малко по-трудно, но си заслужава.
Успех.
Близо до театър зад канала има 2 музикални магазина,като единя хич не го препоръчвам.Просто по свет на певицата ни,аз в него не съм влизал.Другия се казва Камертон,но в него мисля,че нямаше акустична китара под 100 лева.Честно казано на мен не ми стана ясно точно какъв инструмент търсиш,но е най-добре да хванеш някой твой познат,който поне малко си има представа от китари и възможните дефекти при евтините.Близо до халите има един магазин и там май бяха докарали евтини китари.Всъщност виж в музикантския форум. Май там имаше тема за музикалните магазини в София.
Така.
Предполагам сега ще започваш да свириш.
За начало трябва да си вземеш акустична китара.
Има две причини за това :
1) 3 от струните са найлонови, защото в металния си вид са адски тънки и ще ти разранят пръстите. С найлоновите ще ти се получат възглавнички на пръстите, които по-нататък ще предотвратят нараняване.
2) Грифа е по-широк, както и разстоянието между струните. Така ще се научиш по-лесно да координираш движенията, защото при тесен гриф е доста по-сложно.
След като усвоиш тази китара може да отидеш в някой магазин и да опиташ как свирят електрическите ритъм/соло китари и бас китари.
А може да си вземеш и по-хубава акустична.
Аз сега ще взимам една за 155лв за една позната. Ако си от софия мога да те заведа. Има и по-евтинки за 80,100, 100 и нещо..
И преди да почнеш да се потапяш в тея среди - трябва ти много време, и желание за да се научиш да свириш хубаво. Отделно финансовите нужди..
Ако имаш интерес ми пиши в скайп.
Ето и темата във форума за музиканти :
http://forum.muzikant.org/index.php?...E0%E7%E8%ED%E8