- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Последната книга, която сте прочели?
1984. Не съм я дочела още, обаче.
"Мъртви души" на Гогол.
По невероятен начин разкрива същността на героите и причините за действията им. Определено ми хареса!
Audio ergo sum
Всещност.. не помня..
не, че беше отдавна, просто имах един период, който четох по цял ден и не знам коя е последната![]()
Аре си одиме! НА СЕЛО!
"Пощоряване" на Пратчет.
Беше време да я прочета. И е доста хубава.
Само превода е акан.
активизъм/превенция; писане; музика
На мен това ми беше задача за лятната ваканция в 10 клас - трябваше да преведа 3 глави от една книга на Пратчет.Първоначално написано от Raybeez
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
"Истинската история на Дон Жуан " сборник разкази![]()
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
Повестта "Гераците" на Елин Пелин.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
"Записки от подземието" на Достоевски.
Audio ergo sum
Mystic river на Dennis Lehane.
Пърси Джаксън и боговете на Олимп:Морето на чудовищата![]()
Живей така,че като умреш дявола да ти постави свещ!
http://www.tagsmaker.com/your_image....1c25a18c42.jpg
Метро 2033 и Метро 2034 на Димитрий Глуховски не са леко четиво но са много интересни особено 2033 разказва се за живота на московците в метрото след ядрена война.
Преди малко привърших "Дългата разходка" на Стивън Кинг. Добра е, макар някак си още от началото да си знаех как ще свърши..
It's like I can't breathe
It's like I can't see anything
Nothing but you
I'm addicted to you...
'Време да се живее и време да се мре' на Ремарк.
Висш пилотаж! Обичам да попадам на книги, които ме карат да седя безмълвна, чудейки се откъде точно ме е треснала гениалността им.
Мисля в скоро време да започна 'Голият обяд' на Бъроуз, но предчувствам, че несвързаните наркомански бленувания може и да ми дойдат малко в повече, та ще видим ...
Big A, little a, bouncing B
The system might have got you but it won't get me!
http://lobotomyforfree.blogspot.com/
Спасителят в ръжта
сега чета "Третата тайна" на Стив Бери и успоредно с литературата за у-ще се колебая м/у "Престъпление и наказание" и "Майстора и Маргарита", като втората от много време искам да я прочета и все отлагам..
vanilievisez, винаги съм мразела да ми го казват и ми е още по-противно сама да давам такъв съвет, но ако си на възраст, която предполага да се влюбиш ( буквално ) в 'Спасителят в ръжта' ( сиреч 13-14-15, а може и малко повечко ), най-добре изчакай с Булгаков. Виж първо нещо от типа на Илф и Петров ( особено 'Златният телец' ) или позадълбай повечко в разказите на Селинджър ( в тях показва далеч по-голямо майсторство в свиренето и по най-тънките струни на човешките емоции -- на моменти достига дори частица от таланта на абсолютния ми фаворит в американската литература Фокнър ). Не си разваляй удоволствието от четенето на нещо толкова голямо, каквото е 'Майстора и Маргарита', както направих аз.
HarleyFlanagan, мерсиЩе му дам шанс, пък да видим.
Big A, little a, bouncing B
The system might have got you but it won't get me!
http://lobotomyforfree.blogspot.com/
"Спасителят в ръжта" и "Майстора и Маргарита" са в списъка на класиките, които хич не ме докоснаха. но с втората ще опитам пак. стори ми се разпокъсана, променливо интересна и определено не схванах цялостната идея.
а на Бъроуз прочетох 'Сбъркан' в крехка възраст и ме потресе.![]()
утре ще си купя книга.искам да прочета някой съвременен български роман.. предложения?
Спомням си, като бях по-малък, почнах да чета "Атомният човек" на Любен Дилов и много ми харесваше, но не успях да я прочета, защото в средата липсваха десетина страници. Трябва да си я взема и да я прочета цялата, защото имам спомени, че много ми допадна.
Audio ergo sum
LCD TV user manual :P
„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев