- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Женско обрязване
+123457789Първоначално написано от azzz6662
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mного гадно
АБЕ ВИЕ МАЛОУМНИ ЛИ СТЕ ?! Ние тука да не сме гадатели, че да ви кажем дали сте бременни? Толкова ли е трудно да отидете и да си купите един ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ ?!![]()
![]()
там е отговора... не в сайта... !!!
![]()
O.M.G. наистина ли? с нож ?!Първоначално написано от Шепот
![]()
![]()
(съжелявам че пиша 2-ро мнение
)
![]()
![]()
![]()
АБЕ ВИЕ МАЛОУМНИ ЛИ СТЕ ?! Ние тука да не сме гадатели, че да ви кажем дали сте бременни? Толкова ли е трудно да отидете и да си купите един ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ ?!![]()
![]()
там е отговора... не в сайта... !!!
![]()
ето тфа преди време бях изровила
По света е пълно с интересни обичаи. Дори в нашата малка България те са много. Вземете за пример еньовата буля, кушията, лазаруването, сирнишките огньове и още и още. Не навсякъде по света, обаче, обичаите са такива. Чували ли сте за обрязването? Разбира се, че сте чували. Когато чуете обрязване, най-вероятно се сещате за операцията по премахване на препуциума - кожичката, покриваща главичката на пениса. Съществува и друг вид обрязване - женското обрязване или FGC (female genital cutting).
Що е то женско обрязване?
Женското обрязване е операция за частично или пълно премахване на клитора и малките срамни устни (Labia minora). Обикновено се извършва в не стерилни помещения от жени (често майката на момичето) с помощта на бръснарско ножче или друг остър инстумент. Операцията се извършва без упойка. След обрязването, краката на момичето (обикновено около 6 годишно) се пристягат за да може раната да се срасне, Оставя се само малка дупка за уриниране. Практически след тази операция, момичето изпитва силни болки при уриниране и по време на менструационния цикъл. Жената не може да изпитва сексуално удоволствие, а раждането става невъзможно.
FGC се практикува предимно в мюсюлманските части на Африка и части от Азия. Тук не говорим за племенен обичай, а за широкоразпространено явление, разпростиращо се навсякъде по света. Всяка година 2 милиона девойки биват подложени на обрязване. В страни като Египет и Мали, процента на обрязаните жени надхвърля 90%. Има данни за обрязване на момичета дори и на територията на ЕС, въпреки строгите наказания, които предвижда европейското законодателство.На картата по-долу е показано разпространението на обичая в Африка.
Видове обрязване
I вид: "модифицирана суна" (суна - традиция (от арабски) ). Представлява частично или пълно изрязване на клитора.Това е най-леката форма на обрязване и причинява психически и понякога нервни увреждания върху жената (момичето).
II вид: Изрязване на клитора и малките срамни устни. Последиците са подобни на тези при I тип.
III вид: Пълно изрязване на малките и големите срамни устни (labia minora, labia majora) и понякога клитора. Големите срамни устни се срастват и покриват вагината и уретрата (пикочния канал). Оставя се малка дупка в долната част на раната за изтичане на урината и менструацията. Краката на момичето се пристягат за период от 2 до 6 седмици, при което тя не бива да мърда. При първия полов акт, мъжа трябва да разшири дупката, а при раждане, докторите трябва да направят операция с разрязване на срасналите се големи срамни устни. Голяма част от жените искат отново да бъдат зашити, защото в противен случай, те няма да бъдат искани от мъжете си. Около 10% от обрязаните жени са претърпели този вид FGC
IV вид: Други видове обрязване. Към този тип спадат всички останали методи за манипулиране на женските положи органи - изгаряне на клитора с нагорещени игли, изгаряне, чрез горещи въглени, и други подобни методи, при които е проявено "творчество". Напомням, че всичко се прави без каквато и да е било упойка.
Защо се прави това?
Посочват се множество причини - запазване на невинността на момичето, предпазване от спонтанен аборт и т.н. Основната причина е, че жената спира да изпитва удоволствие от секса (а само болка), което означава, че няма да изневерява на мъжа си и няма да загуби девствеността си преди брака.
Обрязване на европейки?
В Швеция, Англия, Австрия е приет закон, които забранява обрязването на жени. Наказанието е затвор. Преследват се и лекарите, и родителите. Въпреки това има случаи на обрязване. 16 годишна швейцарска гражданска на име Сара била изпратена от майка си за лятната ваканция в Сомалия, където била обрязана от своята баба. Майката била осъдена на 2 години затвор и глоба от 450 000 крони.
Всяка година се обрязват около 2 000 000 жени. Голяма част от тях умират от инфекции.Все пак има лъч надежда - Световната здравна организация е успяла да намали женското обрязване с 12% в Сенегал.
Take this broken wings and learn to fly again and learn to live so free
and when we here the voices sing the book of love will open up and let us in
so take these broken wings!
сори ако повтрарям нещо..ма тфа с картинката направо е разбиващо![]()
![]()
![]()
е са...мани мн е гадно............Първоначално написано от ubuntu
![]()
![]()
Напълно съгласна!Първоначално написано от BlackWings
![]()
Миналата гоидна на сипа по здравно образование гледахме филм за женското обрязване , което е травиция във едно африканско племе ( збаравих името) ... Но сега като го прочетох с такива подробности просто се отвратих от всякъде. Това си е нечовешко ! По тая логика трябва да се режат и главичките на пенисите на мъжете. Варварщина...
Направо се отвратих. И преди знаех, че има такива обичай в някои африкански племена. но това ме отврати. Тръпки ме побиха от подробното описание и илюстрацията на каква територия от Африка се прилага този варварски и не човешки акт.
Според мен няма оправдание за подобна жестокост и маймуни, които практикуват това трябва да бъдат наказвани, за престъпление срещу човечеството.
Просто това ме убеждава, че в Африка хората са наизчезване. Там живечт главно някъкви двукраки индивиди, които са далеч от хората.
Имаше един филм, "Пустинно цвете" се казваше и беше по действителен случай. Там се разказва за женското обрязване, и не само. Иначе за мен си е едно издевателство, но за тях това си е нормално, пък ние сме ненормалните.
![]()
нямам думи
![]()
МОМИЧЕ!
So I try to hold onto a time when nothing mattered
And I can't explain what happened
And I can't erase the things that I've done
No I can't
ох айде стига гнусотии откъде ви раждат болните мозъци подобни теми[/list]
Първоначално написано от miminko
принципно и двете са тъпоумни, но женското чупи тъпомера![]()
еми и едното и другото е дебилно
разбирасе, че при жените е доста по-дебилно
иначе при мъжете е било с цел хигиена - да (според мен е било сучайно и е станало мода при приматите), но днес няма шанс да ти влезне пясък и да има инфекция
направо един ключ на темата и да заминава в канализацията. Едва ли някой се интересува от битието и житието на резаните![]()
еми ако ти харесва си вземи резнат твоя си работа, но нещо, което няма смисъл да се прави и нанася травма и неприятно усещане на бебета да речем се нарича дебилно. Сори мацка.
няма такъв филм можеше
нито аз съм се родил там, нито ще си взема камила (защото жената там е камила) оттам.
Знаеш ли какво безумие казваш в момента? Значи при отрязване на кожичката така наречената дупчица на главичката остава още по-открита и вероятността да влезне нещо е по-голяма. Очевадно не иде реч за дупчицата на главичката и влизане пясък там![]()
Та става въпрос за засядане на пясък между кожичките, които погриват главичката. При това положение при ниска хигиена и липса на вода се образуват мокроби и става инфекция. Демек инфекцията не е от самия пясък, а оттова, че е преносител на мокроби и протърква там и заразява. Но при наличие на вода за къпане тази ти част от тялото бива просто изплакната и измита и проблема вече не съществува.
Филма всеразкъсващата песъчинка просто не съществува. Ако си го представяш, че тръгва песъчинката през к... и ти излиза през гърба забивайки се - няма го тоя филм. Сори.
Твойта логика към днешна дата е - отрежи си пръста на ръката данеби случайно да си го отрежеш с флекса някой ден без да искаш и да се замърси. Нещо подобно е.
И няма да ми се сърдиш мечо с теб сме приятели![]()
само да ти кажа, че в момента, в който си го измиеш не дразни вече и махаш вероятността от инфекцииПървоначално написано от miminko
нали ти казах - отрежи си пръстите още като малък данеби някой ден случайно да ги затиснеш с вратата и да се чувстваш зле
За анатомията ще си мълча, зашото вече е лична нападка. Познавам си я между другото.
Въобще не ми обяснявай глупости, защото ми е влизала песъчинка. За 15 пъти на море и по цял ден на плаж минимум по 1 седмица там точно веднъж ми одраска главата нещо.
Впрочем горе - долу и толкова пъти съм си прещипвал пръста. А за инфекция с крайни последствия в 21-ви век с толкова много външни и вътрешни атибиотици и дезинфектанти не може да става и дума. Ама това риска от сериозна инфекция от пясък е колкото да те удари светкавица, че и по-малък. Досега не съм чул някой да е имал подобен проблем
![]()
та не ме обеждавай в нещо, за което и ти вече се обеди, че бъркаш
много по-достойно е да отпуснеш Гърди и да не спориш![]()
Да бе тогава е имало смисъл, но днес няма. Иначе женското обрязване е пълен кретенизъм.Първоначално написано от miminko
Съгласен съм. Но и днешното мъжко обрязване (в днешно време) не е по-малко безполезно и тъпо.
Колкото и да спорите извода е един:
при мъжкото обрязване има някаква мисъл, има цел..положителен ефект(по онова време)
докато при женското обрязване се мисли как жената да не изпитва удоволствие по време на секс и как да не прави секс преди сватбата.. а за последствията (физически и психически) да не говорим..
МОМИЧЕ!
So I try to hold onto a time when nothing mattered
And I can't explain what happened
And I can't erase the things that I've done
No I can't
Леле мале кат по4нете да се 6а6кате направо ме дразните мен са ме обрязвали ни6то ло6о няма просто ти се вийда глави4ката и зависи ако иска6 цялостно или 4асти4но но ни6то ло6о се едно си го обелил леле какво толкова стра6но има МАЛЕ ЛЕЛЕ БОЖЕ КАК СЕ 6А6КАТЕ
_______MONSTER:ENERGY___________
Аве синко.. говорим за женско обрязване тука . И не за женско обрязване в клиники с упойки , а за обрязване в гори с "всички налични средства" каквито могат да бъдат парчета стъкла , остри камъни ..Първоначално написано от ENergy0
И това се прави от най-обикновени хора , не от медицински лица.
По темата .. това .. ми .. се .. струва .. извратено ..![]()
Ти пък защо веднага към мъжете се насочваш ? Не видя ли, че обрязването се извършва от по-възръстна жена/акушерка, а не от "бръснари" ?Първоначално написано от krem4et0
Пффф 1вия път когато чух за това обрязване, беше в някакъв форум или не знам точно не помня, момичето (жената) разказа как точно е минала процедурата (то и друго имаше, но като забравих подробностите)
иии тогава останах направо потресен :X Не мога да го приема това, аз не бих легнал с обрязано момиче ... и то не защото ще ме смути нещо, а заради това, че ще и причиня болка, за сметка на моето удоволствие.
Не знам какво да кажа, там където се практикува това .. са мръднали много яко :X
риза/тениска, спортни панталони, обувки официални +/- сако, е това е моят стил![]()
![]()
![]()
Това е отвратително..