- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Дапутатите във България
България и народа и, поради политиката на държавата и държанието на населението, провалиха доста млади хора, и малко ми оставаше и аз да се превърна в овца от младото поколение, което е толкова критикувано и невежо. В училищните ми години видях как едва не се съсипаха други личности, а се изхранвам не благодарение на сегашното управление, от което по-скоро съм губил, или бих го нарекъл неутрално за мен. Държавата просто си изпълнява функцията, ако това имаш предвид, което е нормално, и не ме прави длъжник на нея.Първоначално написано от kristo
Иначе относно комунизма, малко бяха истинските комунисти, които действаха не с цел една партия да управлява страната и да заграбят властта, а действаха с цел хуманизъм и за доброто на хората. Естествено, след падането на комунизма, си проличи кои са продажниците, които отвориха България към пътя на капитализма(грабителския обаче, за някой за добро, за други за лошо), но тъй или иначе няма друг избор, независимо дали са истински комунисти, хуманисти или са алчни за власт.
Но преди 90-та нямаше безработен човек, имаше безплатно образование и нямаше хора да ровят по боклуците.
И все пак прекалено много кръв и омраза струваше това, избиването на интелигенцията, ограбването на "тези, които не бяха борци за комунизма" от "семействата на тези, които се пожертваха за комунизма", и тормозенето на капиталистите. Уж били жертви за доброто на народа.
Но това е, едни се облагодетелстват за сметка на други, справедливо за някой, за други не. Истинският комунист обаче е хуманист, който не трябва да използва властта за да се облагодетелства за сметка на "тези, които не са активни борци за комунизъм", и биват прецаквани несправедливо.
Иначе според мен малцина са истинските поддръжници на някоя идея.
Повечето хора биха станали от комунисти на капиталисти за един ден, стига да спечелят от строя![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101