Цитирай Първоначално написано от kristo
Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
Хората защитават свойте интереси повече, отколкото тези на държавата. Защо да не идат в чужбина ако там могат да забогатеят, тука ли да останат? Всеки гледа да осигури бъдеще за своето семейство, и не би го жертвал само за да се опитва да оправи държавата. Като гледам хората около мене, всякакво чувство на патриотизъм и на социализъм изчезва, а светът около нас е капиталистически, и това не може да се промени.
Малко хора ще забогатеят, повечето ще обеднеят. И тия, дето отиват в чужбина искат да се реализират, това не е егоистично, нито алчно, нито родинопредателско. Умните и силните ще идат в чужбина или ще станат част от корупцията тука, защото друг избор нямат. Останалите ще се превърнат в роби на капитала. Не може да очакваш от хората да се самообричат, оставайки тука, ако имат шанс да идат в чужбина. Държавата нищо не е направила за тях, а и те не и дължат нищо.
Преди 90та бяха годините на това, което вие желаете.
Оле мале, теб сериозно ти е промит мозъка от марксистко-ленинска пропаганда
Ако не си наясно същите тези, които бяха комунисти преди 1989 и колеха и бесеха, сега станаха най-големите капиталисти. И точно комунистите, които ти ми хвалиш и ги обявяваш за "борци" срещу капитализма построиха този мародерско-грабителски капитализъм, който властва в момента в страната ни. Щото ако има нормален капитализъм нещата ще се къде къде по-добре.
Иначе хубаво се замисли дали с нищо не си длъжен на България. Помисли си дали България не те изучи и изхрани, тоест не те изгради като личност особено в училищните години. И после ми приказвай глупости от рода на това, че не трябвало да ни пука за България и с нищо не сме й били длъжни...
България и народа и, поради политиката на държавата и държанието на населението, провалиха доста млади хора, и малко ми оставаше и аз да се превърна в овца от младото поколение, което е толкова критикувано и невежо. В училищните ми години видях как едва не се съсипаха други личности, а се изхранвам не благодарение на сегашното управление, от което по-скоро съм губил, или бих го нарекъл неутрално за мен. Държавата просто си изпълнява функцията, ако това имаш предвид, което е нормално, и не ме прави длъжник на нея.
Иначе относно комунизма, малко бяха истинските комунисти, които действаха не с цел една партия да управлява страната и да заграбят властта, а действаха с цел хуманизъм и за доброто на хората. Естествено, след падането на комунизма, си проличи кои са продажниците, които отвориха България към пътя на капитализма(грабителския обаче, за някой за добро, за други за лошо), но тъй или иначе няма друг избор, независимо дали са истински комунисти, хуманисти или са алчни за власт.
Но преди 90-та нямаше безработен човек, имаше безплатно образование и нямаше хора да ровят по боклуците.
И все пак прекалено много кръв и омраза струваше това, избиването на интелигенцията, ограбването на "тези, които не бяха борци за комунизма" от "семействата на тези, които се пожертваха за комунизма", и тормозенето на капиталистите. Уж били жертви за доброто на народа.
Но това е, едни се облагодетелстват за сметка на други, справедливо за някой, за други не. Истинският комунист обаче е хуманист, който не трябва да използва властта за да се облагодетелства за сметка на "тези, които не са активни борци за комунизъм", и биват прецаквани несправедливо.
Иначе според мен малцина са истинските поддръжници на някоя идея.
Повечето хора биха станали от комунисти на капиталисти за един ден, стига да спечелят от строя