- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Как си слагате фон дьо тен?
С пръсти. Пробвала съм с тампончета, гъбички и нз какви други неща, но не и с четка, защото течния ФДТ не се нанася с четка! Най - добре се контролира дебелината на слоя и равномерното покритие с пръсти![]()
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
Ами самия фон дьо тен има четка,подобна на тази за руж,но по-малка и по-тънка,аз в началото като си го купих пробвах да го нанасям с нея,ама не се получава равномерно,затова си го слагам с пръсти както другите фон дьо тени.Първоначално написано от kat4enceto
Аз го слагам с специална гъбичка,ама понякога като бързам го слагам с ръка,и с двете става равномерно и стои добре.![]()
Ква четка, кви гъбички?! С ръка стаа най-добре!
iii p1rvo slagam te4en fnt a posle ot gore pudra ...i spored vas zaradi tova li sedi nqaksi strano![]()
![]()
xqx
олеее... всеки ден ви се изумавям все повече и повече на логиката.
"Най - добре се контролира дебелината на слоя и равномерното покритие с пръсти"
Доказано е че това не е така. Всеки професионален гримьор ще ти каже същото. Също така, пръстите са мазни и влажни и в повечето случаи се изстрива грима и се наслоява на други места. Това е най-неравномерният начин за нанасяне на ФДТ.
"течния ФДТ не се нанася с четка"
според кой? Теб? Ами не знам кой ти е казал такова нещо но не разбирам защо казваш че не може?![]()
Това определено не е вярно.
![]()
"самия фон дьо тен има четка,подобна на тази за руж,но по-малка и по-тънка"
Нито един от ФДТ-ните ми не идва с четка. Не зная твоя какъв е. Някои от ружовете ми имат четки, но те не са хубави и НЕ трябва да се използват. 100% съм сигурна че и същото се отнася за тези които идват с ФДТ-ните. Предполагам за това си мислиш че четките за ФДТ и руж са подобни, но определено са страшно различни.
http://www.elisecosmetics.com/images/BB-31.JPG - четка за ФДТ. наподобява тази за коректора, но е по-голяма. Хубаво е да е синтетична и да се измива много добре след всяко ползване с разтвор за миене на четки, защото повечето ФДТ-ни са мазни и не се измиват само със сапун.
За руж са с различна форма, но са пълни а не плоски като тези за ФДТ.
http://luvubeauty.com/STORE/images/Blush%20Brush.jpg
http://www.sephora.com/assets/dyn/pr...12713_hero.jpg
Гъбичките за ФДТ
Тях използвам най-често. не трябва да се занимавам да ги мия и тн. Направо хвърлям. Вярно е че част от ФДТ-на отива в гъбичката, но не е болка за умиране и става равномерно. Само когато ми се занимава си слагам с четка. По-бавно е, но пък определено става най-равномерно. A който има пари да си купи airbrush с него става най-равномерно до колкото знам, но нямам и нокога не съм пробвала така че няма да коментирам.
Така че препоръчвам на всички ви да инвестирате в гъбички или най-добре в хубава, качествена, здрава четка за ФДТ. Тогава ще видим дали ще сте на същото мнение.![]()
xaxa az macam kakto mi padne na tumno ii posle v daskalo xorata me provqt 6toto ina4e me xva6tat nervi4kite qko v ku6ti po 20 4asa da se opravqm![]()
phah
Нанасям по 3 точки фон дьо тен на всяка буза,една на брадичката,две над устната,една линия на носа (като започва от средата на веждите и стига до края на носа),три на челото и по една на клепачите след което размазвам с гъбичка,и ако е нужно още някъде нанасям фон дьо тен върху гъбичката и мацам.
Ами фон дьо тена ми е Bourjois Fond de teint и има четка,подобна на тази,която си показала,но явно аз не можах да обясня правилно каква е.Първоначално написано от stop_looking_at_me
С пръсти го нанасям най добре.
Суетата.Моят любим грях.
И аз но вече не се цапам с такива глупостиПървоначално написано от Sensuality
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
и аз ама не е никак изостанало така си го оправяш както ти се искаПървоначално написано от varnen4e
![]()
[imghttp://breathe.blog.bg/photos/26135/red_heart.gif[/img]
Бе той въпроса май беше как , а не с квоАма айде подхванали сме го.Да хвана да обясня и аз във всичките стъпки или поне за тези , които се сещам в момента
Начи първо си измивам лицето,подсушавам,блъскам се с някакъв крем, после блъскам ФДТенчето с пръсти иии накрая се оглеждам 512 пъти преди да изляза да видя дали всичко ми е в изправност
![]()
![]()
![]()
![]()