- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Възпитани ли са младежите ?
Абсурд е, че те оставят все още да сереш в този форум наляво-надясно...Първоначално написано от KPACTATA88
И е още по-абсурдно, че са те изпуснали от психиатрията да избягаш. Ама като те чета и знам колко си зле като цяло, единствено конски доктор има шанс да те излекува вече...
Добре бе "мистър правопис", обаче май тезата ти, че във всеки мой пост имало едва ли не "безброй" елементарни правописни грешки стана на пух и прах... Айде вземи анализирай и запетайките ми и пак от 1-2 най-много изпуснати или неправилно поставени, повече няма да откриеш. А за висшиста където съм изпуснал "с"- изяждане на буква както му се вика, както ти казах не си проверявам всеки път постовете понеже не съм на изпитПървоначално написано от Corporatedesign
![]()
Твърде си дребнав, не мислиш ли? Не че имам нещо против споровете на дребно, но стига да имаш достатъчно аргументи да ги водиш, а ти в случая определено нямаш такива.
Но продължавай щом те влече![]()
Преобладават невъзпитаните,но се радвам че съм заобиколена от възпитани.
Оо, моля ти се, ти на мен си ми толкова "интересен"... Че ако не са твоите поправки на моите правописни "грешки" как щях да се науча да пиша въобщеПървоначално написано от Corporatedesign
![]()
Ясно е щом се хващаш на акъла на няколко човека в този форум, които имат специално отношение към мене колко пари струваш и ти... А теб наистина те смятах за по-интелигентен и ти имах някакво уважение, уви![]()
Е тъй тъй, аз затова спрях да споря с теб Masta![]()
Ъп, на темата
С всеки изминал ден все повече се шокирам, как може да е пълно с толкова уличници, на 13-4 да го правят и да казват че е нормално, къде са родителите да ги възпитават, да контролират малко тея деца. Не на 13 години да ходи с 30 годишен чичка. На 13 гъза немогат да си избършат тръгнали да правят секс![]()
ем има ги всякакви няма как![]()
не.
от българите като цяло струи една бай ганьовщина,една простотия,една липса на култура,липса на възпитание.
и не само родителите са виновни (честно казано те най-малко),а самите изродчета,които нито приемат,нито предават.
А като цяло другите народи много ли са по-културни от нас? И аз лично не съм на мнение, че повечето българи сме простаци и байганьовци. Просто тези същите се изявяват и толерират много повече в публичното пространство и затова човек на пръв поглед остава с подобно впечатление. Но не е точно така.Първоначално написано от guinessgirl
Освен това основната вина си е точно в родителите(не в малките "изродчета" како ги наричаш). Защото едно дете се възпитава още от 2-3 годишно, а не от 8-9 годишно да го хванеш тепърва да го възпитаваш след като вече си го изпуснал в предишните години, които са ключови за възпитанието му.
Kristo признавам че не са виновни само родителите и медиите също оказват влияние, от всякъде ни заливат реклами със сексуален характер и те децата толкова им е акъла и почват от 13-4 годишни да го практикуват и затова има толкова пачи![]()
При всеки е различно . Като цяло не .
Отдавна е загубен истинския смисъл на думата възпитание .
.!.
Преди ние на 12-3 та чак до към 18 играехме на mame 32, diablo, starcraft, warcraft, cs, WOW и други, а сега са ужасни, ценностите никакви им ги няма, моногамните са малцинство![]()
Ми има и културни, "добри младежи", но една голяма част от днешната младеж преминава всякакви граници на елементарна култура и поведение. Това, че почти всеки ден съобщават по новините за убииства, изнасилвания и т.н говори за възпитането на тинейджърите.
+1Първоначално написано от guinessgirl
напротив,не си прав.Първоначално написано от kristo
защото както и да те възпитат родителите,рано или късно ти излизаш.
отиваш на улицата. и сам решаваш дали продължаваш да си възпитаното,културно добро човече,или решаваш да подражаваш на нещо друго.
а знаем добре,че всеки смята за готино и модерно да не чете,всяка втора втора да му е ''еби му майката,ебати'' или още по-големите мръсотии,всеки си мисли,че ако не чупи,руши или се държи добре с възрастните хора,е задръстеняк.
Ако са те възпитали да бъдеш комплексар и конформист - да, ще ти пука от другите и ще станеш като тях...всичко е до възпитание![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
когато си на 11 примерно всичко ти е интересно.
когато искаш да си бунтар,когато искаш да си различен,когато четеш какво пишат батковците/какичките по форумите как не трябва да слушаме родителите си,тогава няма значение какво са ти говорили,като си бил на 2-3-5-9.
медиите и интернет са много виновни,американските филми тип ''американски пай'' също.
и...дали нашите са ме възпитали така,че да стана това,което станах?не,не са.
вашите възпитавали ли са те да си расист и нетолерантен?
е,поне на 50% от невъзпитаните хора липсата на култура не идва от родителите.![]()
Интересно ти е, но винаги можеш да теглиш чертата и да слжиш от едната й страна хубавото, от другата лошото, няма значение дали си на 11 или на 21 щом си бил възпитан добре. Например след като виждаш какво нещо са наркотиците, а вкъщи са те предупреждавали за тях защо да опитваш, след като знаеш, че всъщност не са готини, а вредни, смъртоностни.Първоначално написано от guinessgirl
Но наистина го има момента, че ако си бил подтискан от родителите си и възпитаван със силови методи определено ефекта е отрицателен. Лишението не е нещо, което те възпитава за едно или друго, защото точно към това, което те лишават към него се стремиш. Моите родители са процедирали именно така- например баща ми когато пушеше ми даде и аз да опитам, когато бях едва 7-8 годишен, понеже като го гледах как пуши и на мен ми се искаше, но се оказа, че никак, ама никак не ми хареса. Остана ми неприятен спомен от единственото дърпане за цял живот и цигари не бих пушил никога. Така че методи за възпитание има много, а родителите са тези, които трябва да ги намират и прилагат, не децата.
А иначе за улицата- точно тук е основната роля на родителите ти- да не те оставят улицата да те възпитава, да следят с кой си приятел, дали трябва да си приятел с определени хора, какво правят те и какви са и да те напътстват ако греши. А не да си кажат ами то детето е вече на 10 или 11, дай да го оставим оттука нататък, вече сме го изградили.
Напротив, един човек се изгражда като личност до 18 години, дотогава родителите все повече и повече трябва да намаляват грижите си, но в същото време да следят и ако се наложи да действат- да помагат, да дават наставления, защото чак след 18 може да се каже, че човек вече се е изградил в цялост. Дотогава все още не е намерл цялостния си облик, сменя често настроенията си, дори приятелите си, попада в различни ситуации и компании, но когато все още имаш родители на които да се опреш винаги можеш да получиш съвет и оттам помощ. Нищо че си на 18, понеже точно в тази възраст си все още на границата между това да си тийнейджър и мъж(или жена) и точно тогава се допускат особено големи грешки.
Изкарай си вибратора от дупето, че ти пречи да мислиш и пишеш![]()