Първоначално написано от
Barbie
Има различни видове главоболие. Мен глава ме боли всекидневно от шести клас насам. Мигрената принципно се изразява в болка по-скоро от едната страна на главата (ляво/дясно), в непоносимост към шум, светлина, понякога предизвиква гадене, повръщане, температури...проявява се пристъпно. И двете с майка ми сме така - не можем да функционираме като ни удари...
Иначе ако болката ти е повече към врата, би могло да е тензионно главоболие (така ли му се вика?!). Имаш ли проблеми с гърба? Схващаш ли се често? При мен това е огромен проблем. И от части главоболието ми е от там... Проблемите с гърба/ схванат гръб...пречели на оросяването на главата. Иди на невролог. Въпреки че аз съм обходила сума ти невролози и всеки различно ми казва. Лекарства за епилепсия в малки дози ми пробутваха...всякакви глупости. Като цяло единствено облекчение намерих в акопунктура и акопресура. Може да пробваш някъде с масажи... Ако проблемът е с гърба, биха могли да те пратят на кинезитерапия или да ти препоръчат някакви простички упражненийца.
На очен лекар ходила ли си? Може да имаш малък диоптер. Ако не си си проверявала очите наскоро, може да идеш. Но ми се струва, че в този случай болката би била различна.
Все пак, иди на лекар. Главоболието е много мъчително, а може и да е индикатор за нещо сериозно. Въпреки че по-рано си ходила, иди пак.