- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- приятелство след голяма любов? възможно ли е?
има тема за приятелство да се превърне в любов, нека има и обратната - една любов да се превърне в истинско приятелство, възможно ли е?
интересува ме, защото съм в такава ситуация - след голяма любов и силни чувства, искаме да бъдем приятели, защото сме открили че сме страхотни хора по принцип, имаме си доверие, можем да разчитаме един на друг, даже бих казал че не ние неприятно заедно след края. би било жалко да завърши нещо хубаво с пълна липса на взаимоотношения, защото един приятел в повече е винаги по-добре от един враг.
та въпроса е ясен, може ли една силна любов да бъде повод за истинско приятелство? или е невъзможно след всичко преживяно заедно, да погледнеш на бившата си половинка като на приятел просто?
вие сте
Ами не ми се е случвало на мен.
Но все пак съм позотивно настроена и мисля,че може да съществува приятелство след това.
Da vyzmojno e...;] kakto sega az s bivsheto mi gadje sme v mnogo dobri otnosheniq;] zakoeto se radvam che sme priqteli...;]
When you left I lost a part of me It's still so hard to believe Come back baby please, cause wE belong together !!
Според мен е възможно и би трябвало това да се случва,защото някак е гадно вчера да си казвал на този човек,че го обичаш,а днес даже да не си говорите.За жалост тези случаи са малко..![]()
Аз не бих могла веднага. Ако се разделя с приятеля си, ще имам нужда от време без него. Време да го забравя. Време да го преживея. Но евентуално след някакъв период сигурно бих искала да се опитаме да върнем приятелството си. Ще ми се да вярвам, че не е невъзможно.![]()
Може... случвало се е (не на мен на познати)![]()
It Was Forever & Ever Remember?
http://vbox7.com/play:d302dc39
http://vbox7.com/play:e4ca2c9a
http://www.teenproblem.net/teenid/Kostadin_682
от приятелството се ражда любов от любовта приятелство рядко..въпреки ,че аз несъм много на това мнение .. и мисля може да съществува.. :P
Мисля, че може да съществува, но много трудно...защото ако човека наистина ти е бил голямата любов, малко трудно може да започнеш да гледаш на него като на приятел, независимо по какви причини вече не сте заедно...гадничко си е да ходите на кафе примерно и да знаеш, че не можеш да го прегърнеш, да го целунеш...гадно е доста..
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !
хх незнам ... , но моето мнение по този въпрос не е положително ...![]()
Като се замисля ... добри познати - може би , но чак истинско приятелство ... незнам ... Можеби ако решението за раздялата е взето и от двете страни ... изяснени са причините ... и двамата са зрели хора и всеки вижда грешките си и не обвинява другия ... и пак се съмнявам да се получи истинско приятелство ... Хайде за едно кафе - Да .... , но незнам зависи си от хората ...
![]()
Ако с приятеля ми се разделим, което никак не искам да става, 1000000 % не искам да сме приятели.
Няма да мога, дори и да искам
Но аз няма и да искам, нито пък той.
Прекалено ненормално е да се случи това, когато е имало голяма любов между двама души. Винаги единият (а защо не и двамата) скрито ще страда.
Така,че - НЕ!
Не мисля, че е на сто процента възможно. Вероятно един от двамата все още ще храни някакви по-специални чувства.
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
За мен:
приятелство=обич
любов=обич+привличане
Соу, хич не ми пречи, за мен чувството е едно, това, че няма да интимнича(прекалено) с някого, не е голяма загуба:Д
Аз не бих могла.
След дъъълга връзка с бившия ми и много силни чувства (понякога все още си мисля че няма да се намери друг да ме обича толкова нито аз ще изпитвам такива невинни чувства към друг) след като се разделихме нито се чухме повече нито се видяхме.
Твърде силно привличане, спомени... Не мога да имам само приятелски чувства към него и се радвам че живеем в различни държави и едва ли ще се видим някога повече.
Ми аз също съм била (и все още съм) в същата ситуация и честно казано при нас много много не се получават нещатаПросто когато е имало някакви истински чувства доста често у единия остават и това пречи... Не мисля, че е невъзможно, но ако все още я обичаш ще ти бъде много трудно - ще трябва да търпиш и преглъщаш всичко дори и това евентуално да я гледаш с друг, а това е най-гадната част (от личен опит) Преди това си свикнал с някои неща, бил си най-важното нещо за нея, а сега ще трябва да се примириш, че си на втори план, ще трябва да търпиш да не ти обръща толкова много внимание, ще трябва да правиш адски много компромиси и да си премълчаваш доста неща... Поне при мен е така и въпреки всичко пак не се получава както трябва...
Няма вече за какво ти да ми прощаваш... минаха времената да ме заебаваш.. сега към теб изпитвам само съжаление.. даже омраза с извинение... За мен значиш вече по-малко и от нула... Това че те обичам все едно не си го чул..
кфа любов кфи 5 лв бе...
и да не може!!!
не е възможно.. неможе да си обичал някого и след това да сте приятели.. от едната страна винаги остават чувствата и е кофти
и аз не знам, ето сега например се чудя какво да правя с смс-ите и? да ги изтрия ли или не... искам да ги махна, но нещо ме спира - все пак имах толкова хубави моменти, сложно е
а за приятелството, тя каза че от нейна страна няма да има проблем, и наистина иска да бъдем добри приятели, защото съм точен като човек и не иска да губи връзка с мен, не иска да ме намразва - то няма и за какво, защото раздялата беше продиктувана просто от гледните ни точки за живота, нито сме се скарали, нито съм я обидил, нито съм и изневерил. просто за нея по-важно на този етап е образованието и кариерата, докато аз съм си един мечтател без ясни планове. може би наистина не съм подходящия човек за нея в момента, защото не мога да и дам стабилност някаква, а само любов.. .знам ли.
но и аз не мога да я намразя и да не я виждам повече, винаги ще се интересувам от нея, освен че е страхотна като гадже, е страхотна и като човек. наистина ще ми е много трудно яко я виждам с друг, но ако и той се отнася с нея както тя заслужава и я прави щастлив ще подтисна в себе си всичко което още изпитвам към нея (защото бих казал че още си я обичам и все ще се надявам след някоя друга година пътищата ни да се пресекат пак). ще го направя колкото и да ми е трудно, но просто искам да съм до нея дори и само като приятел, въпреки че ще имаме по-специални чувства винаги един към друг. никога няма да сме просто приятели като от махалата, вярвам че и на нея и пука и ще и пука още много дълго време за мен, защото самата тя каза че съм се държал много добре с нея, правил съм всичко за да е щастлива, и изобщо ще ме помни винаги с хубави неща.
много се надявам да е възможно, времето ще реши обаче
Според мен след силна любов не е възможно да се зароди приятелство.Все пак не го намирам за нормално да съм приятелка със бившите си гаджета особено ако съм ги обичала много защото тва само би ме наранило.Както някой по-нагоре каза ще е нужно малко време!
И ще разбереш какво е да не виждаш щастието, когато Раят потъне в мрак ... W.A.S.P. - Heaven's Hung In Black![]()
The love is behind the gossip! ;]![]()
Реално е възможно, но прецени си струва ли си? Щото усилията не са малко.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
еми аз като автора на темата исках да напиша какво стана:
май не е възможно... аз исках, имах желание и щях да дам всичко от себе си за да е възможно поне да сме добри познати с момичето, защото все още и въпреки всичко държа на нея. преди време каза, че за нея няма да е проблем да се виждаме или чуваме, но... но вече минаха доста дни без да се чуем, какво остава да се видим. явно има доста голям проблем от нейна страна. много жалко, страхотен човек е (или беше) и ще ми липсва... явно не съм и толкова безразличен и не ме чувства само като приятел, поне аз така си го обяснявам
но какво да се прави, аз имах желанието, но само един не стига.
явно наистина зависи от хората, и все пак се надявам че няма да се подминаваме като пътни знаци... но да видим
Ако сте се разделили по общо съгласие мисля,че е възможно да се получи,но ако единия е страдал след раздялата - вероятността е минимална![]()
Ами .. с всички момичета с който съм бил .. и до ден днешен съм много близък ... така че да може![]()
НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<
оставате си приятели,ако сте били такива