- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Олимпиада по БЕЛ
Тази неделя (15.02.09) съм на олимпиада по БЕЛ, но не се знае дали ще е трансформиращ преразказ или съчинение разсъждение. Ако някой в седми клас е ходил да ми каже кое е по вероятно да се падне.
Така се пполучава че по новата програма ние почти не правим такива разработки и на мен ми е доста трудно да разсъждавам по текст без той да е пред мен дори и да съм го чела.![]()
Ами доколкото помня аз като ходих на олимпиада имаше трансформиращ преразказ...само че са незнам може и да е различно
ДАно да си права!!!
Абе така ни казаха. АЗ в 6 клас ходих и беше преразказ ама сега незнам.![]()
Ми ще ти помогна,щото съм добър човек![]()
Нашата олимпиада мина миналата неделя и беше
съчинение разсъждение дори мога да ти кажа темите,,обаче това е само в случай че искаш ако не искаш и искаш да си изпробваш знанията не ме питайкакто си решиш
иначе и аз съм седми клас![]()
To infinity and beyond.
Съчинение-разсъждение ще е, даже чух, че може да дадат и тест.
Времето за работа ще е 4 часа.
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Айде малко да ви помогна направа олимпиадата беше
1.Изпитанията на емигранството
Съчинение разсъждение на глава/глави по избор от Немили-недраги
или
2.Пътят на вярата и милосърдието
Съчинение разсъждение на 3-част от Една българка![]()
To infinity and beyond.
първия кръг на олимпиадата е индивидуален за всяко училище, на нея няма да и се падне това, което се е паднало на теб, за това е и на различни дати, никой няма да даде едно и също нещо на всички в различни дати, много ясно че едните като разберат ще се подговятПървоначално написано от cool_doll
![]()
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
в мойто даскало е съчинение разсъждение...а на 21.02 ще има и тест
на 21.02 ще е изпит за цялата страна и които се справят най-добре отиват по нагоре и така доакто стигнат до национален кръг и там ако се представят добре може да влязат в която гимназия си изберат![]()
![]()
а в колко часа започва олимпиадата?
Съчинение разсъждение ще е, а за часа при нас почва от 9. Ама аз още се чуда дали да отида, щото тва съчинение...![]()
Може ли да ги кажеш ?Първоначално написано от cool_doll
Много ще съм ти благодарна.
Съчинение разсъждение ще е за седмите класове. Аз бях в стая с 5-ти, 7-ми и 9-ти клас и беше нещо такова:
7-ми: Жертвения героизъм на доброволците в одата "Опълченците на Шипка"
9-ти: Можеше да се избере между две:
- Словесното слово и неговата магия - Есе
- Отношенията между вожда и колектива в "Илиада" - Интерпретативно съчинение
^^ и нас днес ни натъпкаха 100 класа в една стая![]()
на седми клас са съчинения разсъждения... върху изповедта на бунтовника в На проващаване и Заветът на Странджата от Немили-недраги - 5 глава
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
Ааа тоя хаджия ми го дадоха на олимпиада в 5-6 клас, а българката се учи в седми. Как става тая работа..Първоначално написано от fUcK_LoF
Според мен във всяко училище темите са различни, така като гледам...
с протегнати стъпала
и шалове
аз миналата неделя бях на олимпияда и трябваше да правим съчинение-разсъждение върху някоя от 2-те теми(по избор)
1-Съчинение разсъждение на глава-пожелание от ,,Немили недраги,,
2Съчинение-разсъждение върху 3 глава на ,,Една българка,,(темата ни беше нещо от тоя сорт -,,Да сториш добро-път към Бога и милосърдието,,)
Уффф и аз утре съм на олимпиада, но ми е толкова кофти, че нямам желание за каквото и да е , камо ли да се правя на философ...
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Аз преди малко се върнах от олимпиадата. Имахме 2 теми. И двете съчинение-разсъждение. Те бяха -
Пътят на доброто в страшните години-Една българка върху 2 и 5 част, но не съм сигурна дали темата беше ТОЧНО така. Другата беше Мисията на поета-Българският език, но май никой не писа това, защото го взехме преди няколко дни :]
Боса по асфалта минавам,
знам че няма мода такава -
просто детски навик още в мен живее.
Това стихче,ние го учихме наизустПървоначално написано от melinor
![]()
To infinity and beyond.
Миналата година бях седми клас , в училище винаги сме си писали съчинения разсъждения , нито един трансформираш преразказ така да се каже , просто ни беше обяснено , че трябва да преразказваш по дидактическата задача , която ти е дадена . Преразказите си ги бях научила до ~4 клас и после на преразказа на изпитите имах почти пълния брой точки от 25 бяха 23-24 . За сметка на това сега в осми клас правим само литературно интерпретативни съчинения , за които аз съм си подготвена от съчиненията разсъждения , а другите които са учили повече за преразказа в момента просто не могат да отлепят какво става .
Както и да е отклоних се от темата , каквото и да ви се падне можете да го напишете , ако наистина си знаете текстовете , е за съчинението трябва и малко разсъждение , ама това който си го може , си го може![]()
И ние бяхме с тези теми, но с тази разлика, че не сме взели Българският език, съответно никой не писа по него.Първоначално написано от melinor
На мен ми се стори хубава темата, писах си подробно... мисля, че съм се справила.
с протегнати стъпала
и шалове