.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 64

Град
    .. EE tЪМ, некЪде на сел0о .. ;D ;D

Седмокласници

Смятате ли да кандидатствате и по какъв начин се готвите? Притеснявате ли се? А какви съвети могат да ни дадат миналите вече по тоя път

Да смятам да кандидатствам. Как се подготвям? Еми много просто уча.. ходя на уроци решавам тестове и г/д тфа е.

Хайде и аз като един батко да дам съвет на седмокласниците
    Решавайте си тестове и ходете на колкото се може повече пробни изпити. Така ще претръпнете и на истинския изпит няма да ви пука.

Град
    София
    Ето още съвети, на самия изпит, нищо че храната е разрешена, не яжте това ви разсейва. А в момента учете, ходете на уроци, решавайте тестове, пишете преразкази и съчинения-разсъждения, и те са важни колкото тестовете, не стойте много пред комповете, а прочетете някоя книга която ще ви е от полза.

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    И аз да се изявя като бивш седмокласник.Учете много здраво,прекарвайте пред компютара и по кафетата,повече над учебниците.Решавайте най-малко по 5 тетста на ден по БГ и по математика.На истинския изпит останете спокойни-не са шокирайте,няма да ви изядат.Просто мислете над въпросите и не се въртете,ако не искате да напуснете изпита с 2
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Прегелдайте тестовете от минали години,правете много и разнообразни тесотове (когато кандидатствах правих по 2-3 на ден) учете на изуст това което се среща най-често в тестовете,правете си почивки между ученията и гледайте да не седите пред компа повече от 1 час на ден.Схемата ако се спазва помага и се дават доста добри резултати.
    Йога и мъдрост

вие пък не ги стресирайте чак толкова .Миналата година се явих само на един пробен изпит и при тва резултатите ми не бяха много обещаващи ,но въпреки тва ме приеха в една от най- хубавите гимназии, ти то с добър бал .Моят съвет е да бъдете уверени в себе си и да не се притеснявате,въпреки че е неизбежно де... Аре успех и не се притеснявайте ,с всяка година приемат все по тъпи поколения (думи на една моя даскалица)
    П.П За храната по време на самия тест: по-добре си яжте щото може да ви стане лошо от притеснението и от празния стомах ..

emi shte kandidatstvam,ama ne se pritesnqvam nikak daje.hodq na uroci,reshavam testove i tva e. :P
    94 % от българското население не може да смята.Ако ти си от тези 8,които могат,сложи това в профила си.

Град
    Страната на Невъзможното
    учете език, че в днешно време без чужд език си за никъде...
    залягайте над учебниците, не мързелувайте и учете, учете и учете ако искате от вас да излезе нещо след години

Супер фен Аватара на Jus7DreamBoy

.....

Ви направо ме оплашихте.... Аз мисля да кандидатствам, не ходя на уроци и уча по 3-4 часа на ден и си мислех че уча много ...
    СПАМ - Само Пиша Ама без да Мисля
    Голям лаф, дребни пари и мек х*й всеки може да извади!
    Това, че се пъчиш, не значи, че са ти големи циците!!!
    Таралежът е птица упорита, не го ли ритнеш - не полита.

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Цитирай Първоначално написано от DJEB
    вие пък не ги стресирайте чак толкова .Миналата година се явих само на един пробен изпит и при тва резултатите ми не бяха много обещаващи ,но въпреки тва ме приеха в една от най- хубавите гимназии, ти то с добър бал .Моят съвет е да бъдете уверени в себе си и да не се притеснявате,въпреки че е неизбежно де... Аре успех и не се притеснявайте ,с всяка година приемат все по тъпи поколения (думи на една моя даскалица)
    П.П За храната по време на самия тест: по-добре си яжте щото може да ви стане лошо от притеснението и от празния стомах ..
    Същата работа бях и аз....съучениците ми учиха супер много за теста..докато аз не ...пък после кво стана, аз съм в по-хубаво училище от тях, ама който си го може си го може
    Та не се преуморявайте да учите много много, на ден по 1 тест ще свърши работа

Повече от фен Аватара на bishop
    Аз 7 клас като бях ходих на уроци и по български и математика, ама не ми бяха много от полза. Ся форматът на изпита е друг и може и да има повече полза от уроците де, ама се съмнявам. В книжките с тестове и задачки за самоподготовка е истината. Пробните изпити също не вредят. И най вече на самия изпит спокойствие. Не е толкова страшно колкото вероятно всички ви разправят че е.
    Welcome to the end of the thought process.

аз лично ходих на едни мизерни уроци по математика (не помогнаха)не съм учил за изпити.В деня преди изпита реших един тест по бълг.език и един по математика напрайх и 2 съчинения и бях готов.Не се притеснявах изобщо даже бях забравил,че дори имам изпити.Спокойно мога да заявя,че без да уча изкарах 4.87 по бълг.език и 4.58 по математика .Приеха ме там където исках и ся сичко е ок.Ама един съвет не е мн хубаво преди изпита да се съсипете от учене щото в главите ви става такава каша дето я няма никъде
    Успех на тези,които ще кандидатстват тая година.Нека да ви приемат так където искат и да учите тва което ви е кеф

Да!Ще кандидатствам в езикова.
    Решавам книжки с тестове по БЕЛ и Математика.Внимавам в час... Гледам да не си губя много времето.
    И най-важното - не трябва да се стресирам.

Цитирай Първоначално написано от kalashnik
    Ето още съвети, на самия изпит, нищо че храната е разрешена, не яжте това ви разсейва. А в момента учете, ходете на уроци, решавайте тестове, пишете преразкази и съчинения-разсъждения, и те са важни колкото тестовете, не стойте много пред комповете, а прочетете някоя книга която ще ви е от полза.
    Съгласна съм с всичко,освен с това за храната-купете си един гигантски шоколад и си хапвайте по малко от него,защото действа успокояващо!Аз по време на всички писмени изпити(3 на брой) ядох шоколад и мога да се похваля с доста високи оценки(освен по математика,ама там не един шоколад,а 10 да бех изяла,пак нямаше да изкарам по-висока оценка-имам четворка )А преди устния изпит излапах един огромен сладолед и се оказа,че аз съм най-спокойната от всички кандидати!
    You haven't met yourself yet.But the advantage to meeting others in the meantime is that one of them may present you to yourself.

Супер фен Аватара на iPurple
    Mен наистина шоколада ме успокоява така че ще си купя ама ще гледам да не ям а и сигурно няма да ми се яде.. Иначе времето за теста по математика стига ли?
    Fall down seven times..
    Stand up eight.

Попринцип въобще не се притеснявам от такива изпити и "манджи". Уча от 7 години английски и когато имах изпит дори не осъзнавах за какво нещо се явявам , но кактои да е. Вмомента съм 7-ми клас и нашите ме карат да ходя на уроци ,на които въобще не искам да ходя и се карам на седмица доста пъти с тях, но те не разбират на какво мъчение ме подлагат. Това са други - лични проблеми.
    По темата: Да, ще кандидатствам и съм сигурен в себе си ,че ще вляза. Вмомента си гледам "пашалъка" и не ме интересува никoй...
    Единствената ми радост вмомента е,че се досещам че след около 15 седмици идва краят на всичките ми мъки и започва истинския купон.

Град
    In the middle of Nowhere
    Вие го изкарахте,че кои знае кво ше прайте...Я се успокойте и отидете на някоя дискотека да се отпуснете Аз миналата година живот си живях в 7ми клас...Гледайте кво стаа после кът влезете някъде,бедна ви е фантазията Успокйте се и одарете по една ракиза за здраве
    Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..

Цитирай Първоначално написано от iPurple
    Mен наистина шоколада ме успокоява така че ще си купя ама ще гледам да не ям а и сигурно няма да ми се яде.. Иначе времето за теста по математика стига ли?
    То времето никога не стига, но не се притеснявай ще се справиш!

Изпитите не са толкова страшни! И на мен шоколада ми действа успокоително, но точно в онзи момент не исках да чувам за никакво ядене..
    Иначе наистина си трябва учене.

Успех на всички, които ще кандидатстват и дано министъра не измисли още някаква нова простотия...
    Моята свобода свършва, там където започва твоята!

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    Охх боже хора , колко страшно го изкарахте , ако мен ме чакат изпити и прочета нещо такова най-много в паника да изпадна Давам ви пример за мен си . В седми клас се записах на сип по български и сип по математика , там правехме по някое и друго опражнение и това беше . Нито един частен урок . Не съм решавала по 10 теста на ден , аз дали има и 10 , които да съм решила за цялата година и то съм ги решавала защото някой ме е накарал . Деня преди изпита не учете , няма никаква файда . По български така уш тръгнах да уча , обаче си спах 5-6 часа над учебниците , ама наистина спах Тогава най-много повече да се объркате . Оверявам ви . Това , което сте научили през годината това ще е , за един ден не се учат седем пропуснати години . Пишете си домашните сега , това ви дава достатъчна подготовка , ако имате време решавайте и нещо допълнително , но не е задължително . Преди изпита сутринта не се паникьосвайте отидете си там усмихнати , спокойни , няма за какво да се притеснявате просто . За ядене аз не носех ама като някой около теб яде шоколади и такива неща е отвратително и разсейващо и не знам защо въобще е позволено . Ако мислете , че ще умрете от глад хапнете преди да отидете там , а там си се съсредоточете върху изпита . Шише вода си носете там в жегата , има нужда определено . Какво друго ... ммм , да . На пробен изпит аз така и не отидох , нямаше никой , който да ни каже за тях и така си останах . Спокойствието е най-важно като цяло . Слушайте какво ви говорят квесторите да не объркате нещо . А да и разчитайте на собствените си знания не на някакви непознати , които не знаете дали няма да са по-зле и от вас . Сега и отделно по български , аз замалко да окляфам много нещата с преразказа , защото не знаех , че ако преразказа нее довършен на беловата проверяващите четат и черновата . А аз като видях край нямам време и почнах направо на беловата и си беше гадно . Внимавайте за времето , то е важно и ако пак е преразказ стремете се да запомните и мъничките подробности , които има . По математика , ако не успеете да решите някоя задача я оставяте и продължавате с други после се връщате на тази , иначе два часа да се стои на една задача не става . Ако въпреки всичко не успеете да решите , някои неща намерете някаква логика в самата задача и ще добиете представа какъв може да е отговорът . Бях чувала и че ако заградиш само например отговор а на всички въпроси тройката я хващаш 100% , колко е вярно не знам . А правила съм и опит вкъщи с едни тестове от интернет , без въобще да чета какво е условието на задачата си заграждах съвсем произволно а,б,в и така оценката ми излизаше 4 . На изптиа не посмях да разчитам на това де Та с много усилия , които аз положих за тоя изпит имах 5.375 по български език и литература и 4.643 по математика , бала ми беше 31.304 и си бях супер доволна от себе си . А да забравих най-важното , ако успеете да се откачите от компютрите , ще е три пъти по-добре за вас , ще учите повече , но аз така и не успях това да го направя .

П.П. Ако някой е прочел всичко това евала

Повече от фен Аватара на sweet_bunny
    Аз прочетох всичко и си прав,че ще е в пъти по-добре ако се откачим от компютрите.Сега втория срок намалих стоенето пред компа и има резултат.Това,което ще ви кажа може да ви се види смешно,но на мен май ми помага.Вместо да си пусна скайпа или някоя песен на Бритни или Не-йо,си пускам класическа музика:Шопен,Чайковски,Бет вен и т.н.-помага.Купих си някъде октомври-ноември двата сборника с тестове на архимед по математика и на издателство Литера с тестове по български и литература-от полза са.Засега много не съм се притеснила за изпита,но като си знам нервната система точно два-три дни преди изпита ще се паникьосам.

Град
    ^^ http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=7941 ако са тези , аз лично одобрявам , защото тестовете на изпитите са точно такива с по 50 въпроса не 20 , не 30 , а 50 За музиката няма толквоа значение , лично мое мнение въпрос на вкус . Миналата година съм си я изкарала в слушане на Blero - Sexy Moves , но просто си ми напомняше за хубави неща , не за друго И между другото да се паникьосаш е най-лошо . Просто спокойно , няма за какво толкова да се тревожиш

Град
    София
    .аах аз пък каквато съм маниачка си взех шоколад и вместо да си решавам задачите ям само Ходих на курсове ама по мат не съм си писала домашните,щото не ги проверявахме.Иначе по БЕЛ ги писах щото там ги проверявахме и на изпита имах по БЕЛ 5 786 май и по мат 4 717.Та мисълта ми е да не се притеснявате,щото там никой няа да ви яде,спокс

Град
    40 Miles from the Sun
    vesito13, само като прочетох 'опражнения' и 'оверявам' се хванах за главата. Елементарни грешки правиш, пък акъл си тръгнала да наливаш. Поне даде пример какво става като не учиш достатъчно. ^^

Аз като бях седми клас бях доста изнервена, мислех, че няма да се справя, ама изпитите бяха лесни. Доколкото помня, изпитите от миналата година бяха още по-лесни, а тая година сигурно ще са за умствено изостанали. Няма кво да се панирате, щото само може да осерете всичко от притеснение. Аз нямах време да ям или да пия на моите изпити, не знам тук хората откъде намират за цял обяд. о_O Пък и вие не сте отишли да ядете (което най-вероятно ще пречи на останалите,щото ще шумите), а да покажете кво сте научили през годините. Учете си уроците, ако можете, ходете на частни уроци (групите не са препоръчителни, един твой собствен учител си е най-добре) и се упражнявайте вкъщи.

Град
    Oу не знам и аз какво съм правила , явно съм писала големи глупости , ужас Попринцип се случва да объркам някъде "о" и "у" , ама тук съм писала пълни идиотщини Както и да е , който иска нека прочете това , което написах Повечето неща си бяха истина , а колкото до правописа обикновено пред компютъра , като съм не се съобразявам много , но кой каквото иска да си мисли .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си