- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седмокласници
vesito13 ти май живееш в малък град, но тук, в София е доста по трудно по простата причина, че има много седмокласници и напливите за езиковите са големи. Не трябва да разчитаме на 2ро или 3то класиране. Лично аз съм много притеснена, постоянно си мисля как няма да успея, как ще объркам всичко, а връщане назад няма.. Но в крайна сметка квото стане..
Fall down seven times..
Stand up eight.
В другата тема го написах , но ето и тук , определено има разлика дали си в София , или в някой малък градПървоначално написано от vesito13
![]()
Знам, видях го. Говорех за другите неща, които си казала.
Fall down seven times..
Stand up eight.
eми мисля да кандидатствам с рисуване (в такава паралелка съм) уча си и съм си поставила определени оценки които ще се боря да постигна 2 срок![]()
vesito13 http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=7077 това помагало имах предвит.
Не знам , не смея да се наема да го коментирам , мерси все пак , че ми каза![]()
О, това на Литера е адски добро, имам го. Останаха ми още около 10-15 теста.
Статиите и помагалата на Литера са страаашно хубави, само дето май са само по поръчка, доколкото разбрах ги няма на свободно разпространение.
i'd like to change the world.
На мен,мисля,че ми останаха 1-2 въпроса,но за сметка на това, бях почти сигурна,че другите са ми верни-смисъл по-добре да не решиш всички задачи набързо,а да ти останат някои нерешени,но пък да си помислил/а върху другите-поне аз така разсъждавам...Пожелавам ти късмет и на двата изпита-ще се справиш,просто не се панирай!Първоначално написано от iPurple
![]()
You haven't met yourself yet.But the advantage to meeting others in the meantime is that one of them may present you to yourself.
Мерси много, надявам се...Първоначално написано от Sanguis
Fall down seven times..
Stand up eight.
Ех.. аз тъкмо се навих.. пък то..Първоначално написано от Lunatique
Ами някакви други?
Относно шоколада,за който споменахте...![]()
Ами не мисля,че ще ми се яде точно тогава..
Колкото и да не искаш да се притесняваш.. просто малко или много го правиш.. Няма как!
Благодаря на всичко,които ни дават съвети и които са минал вече по този път...![]()
Да, това им е лошото, че или трябва да поръчваш от някоя книжарница специална доставка, или направо от издателството...
На мен лошото ми е, че преди даден изпит ми е супер спокойно и когато дойде решителният момент, се спичам и в главата ми става каша.![]()
i'd like to change the world.
Аз разбрах че искам да кандидатствам едва след втория срок. И най-естествено това ми изигра лош номер, защото трябваше да почна с подготовката в началото на годината, дори от лятото. И сега имам огромно желание, но няма да успея![]()
Притеснения нямам никакви. По БЕЛ мисля, че ще закърпя 5 ако не и повече, НО кашата идва при математиката, където тази година съм супер зле
![]()
Ако мога да направя нещо това ще е при логическите задачи, защото съм доста умен
, но не си уча редовно уроцоте, за което вече почнах да съжалявам!!! За разлика от моите съученици учек МНОГО повече, но те тази година почнаха часни уроци и сега се чуствам като нищо при тях... МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН (АКО ТОВА ВСЕ ОЩЕ Е ВЪЗМОЖНО)
^Каквото си си надробил - това ще сърбаш...![]()
Опитай и ти с частните уроци и просто гледай да наваксаш бързо това , което си изпуснал , работи повече по математика и такаПървоначално написано от Mastta
А за това , което каза , че е трябвало да почнеш още от лятото , не мисля , че е така , имаме нужда понякога и от малко почивка
Освен това каза , че до сега си учел много повече от другите , значи си имаш подготовката , спокойно . Сядаш си над учебника по математика събота и неделя и почваш по 5-6 урока на ден , учиш , упражняваш се и ще стане
![]()
Първоначално написано от YouCantStopMe
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Ами да ходете на абсолютно всички пробни и не се притесняваите ако имате ниски оценки. Пробните са по-трудни попринцип. Относно шоколада аз си бях бзела по бг 1 голям (обаче си го сложих под чина, защото бях в някво акдси забутано даскало и нямаше нито пердета нито щори нищо и печеше насякъде) и след 30 мин бъркам да го взема и беше пълно с мравкине беше мн забавно де! Останах си без шоколад
Обличайте се мн тънко, ако е жега! Аз по бг щях да пукна, ако ви стане много топло отидете до тоалетните и се наплискаите с вода мисля, че след 30 мин позволяваха да ходиш! Гледайте да се наспите вечерта аз хич не можах. Два дена преди изпита не учете нищо! Това е от мен някой ако има някви въпроси да пита, дано съм била полезна !
![]()
mdaaa i az 6te kandidatstvam(da se nadqqme 4e 6te me priemat). Podgotwqm se kato hodq na uroci i re6aam testowe tfa e
![]()
Мерси,че се искаш да ни помогнеш..Първоначално написано от oasis
![]()
А иначе когато отиде на изпита много ли се притеснява и как се справи с притеснението?Достатъчно ли ти беше времето и за двата изпита?
Олеле стреснахти ме аз на ден уча по 30 мин и то пред компа същност нищо не прая, но на тестове от 50 въпроса по бел 15 са ми грешни много лошо![]()
Don't worry, be happy!
Егати тестовете решаваш!Уча по 5 часа на ден след училище и не успявам да реша тест с по-малко от 7 грешки!Стегни се и не се заблуждавай, нищо не се постига без труд!Първоначално написано от anonimencho
Едит:По математика можеш и да си позволиш 15 грешки, но по БЕЛ в случай, че сложим една грешка 1,5 точки, теста ти става 52,5 точки, на преразказ изкарваш 20 точки и общо изпита ти е 72,5 точки, 85 точки са около 4,50, сам/а сметни каква оценка можеш да имаш и прецени дали ученето ти е достатъчно.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
За YouCantStopMe
Ами с притеснението доста трудно се справих особено след като отидох на последните пробни изпити и изкарах ужасно ниски оценки. Толкова се притесних помислих, че никога няма да влезна в гимназията която исках, обаче на самият изпит изкарах много повече, така че не се притеснявай ако изкараш ниска оценка и теста е ужасно труден! За притеснението преди изпита аз пих мента глог и валерян то е билково и по аптеките го продават успокоява много. А там като отидеш гадно е докато чакаш, а се чака дълго в самата стая след като влезеш( четат някви оказания подписваш се докато съобщят цвета на теста) дано учителките които наблюдават са готини! След като ти дадът теста и започнеш да мислиш над въпросите притесненитео изчезва и се средоточаваш да дадеш абсолютно всичко което знаеш!
За времето ами съветвам те ако си си купила от книжките с тестове по 50
въпроса/задачи да седнеш и да направиш цял тест и да си засечеш времето. На мен никога не ми стигаше и на изпита пак не ми стигна излезнах последна, то си е до човека!
Ако има други въпроси питаите, ще помогна с каквото мога!![]()
Ако има русокоси момиченца със сини очи и мерки 90/60/90 моля да заповядат в АГ "Гео Милев" Русе.![]()
отидох 3 пъти на уроци по БЕЛ не щото незнам а да си затвърда знаниятапо мат. никъде не ходих,но въпреки липсата на усилена подготовка за изпитите имам добри оценки (4 по мат и 5,20 по БЕЛ ) Съучиниците ми и те не се готвеха кой знае колко ама са приети няма скъсани просто никъде не достигат ученици и вс. са приети :P
`Cause I needed
I need to hear you say
That I love you
I have loved you all along
според мен още от сега да почнеш да учиш по 5 часа на ден не е нормално![]()
![]()
'Ми, аз честно казано много зор не си давам, ама пак успявам. Доста добре се справям... и мисля, че ще успея на изпита.
Иначе си уча старателно, но нон-стоп да мислиш за учене и да се притесняваш... не си е работа просто.
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.