Охх боже хора , колко страшно го изкарахте , ако мен ме чакат изпити и прочета нещо такова най-много в паника да изпадна Давам ви пример за мен си . В седми клас се записах на сип по български и сип по математика , там правехме по някое и друго опражнение и това беше . Нито един частен урок . Не съм решавала по 10 теста на ден , аз дали има и 10 , които да съм решила за цялата година и то съм ги решавала защото някой ме е накарал . Деня преди изпита не учете , няма никаква файда . По български така уш тръгнах да уча , обаче си спах 5-6 часа над учебниците , ама наистина спах Тогава най-много повече да се объркате . Оверявам ви . Това , което сте научили през годината това ще е , за един ден не се учат седем пропуснати години . Пишете си домашните сега , това ви дава достатъчна подготовка , ако имате време решавайте и нещо допълнително , но не е задължително . Преди изпита сутринта не се паникьосвайте отидете си там усмихнати , спокойни , няма за какво да се притеснявате просто . За ядене аз не носех ама като някой около теб яде шоколади и такива неща е отвратително и разсейващо и не знам защо въобще е позволено . Ако мислете , че ще умрете от глад хапнете преди да отидете там , а там си се съсредоточете върху изпита . Шише вода си носете там в жегата , има нужда определено . Какво друго ... ммм , да . На пробен изпит аз така и не отидох , нямаше никой , който да ни каже за тях и така си останах . Спокойствието е най-важно като цяло . Слушайте какво ви говорят квесторите да не объркате нещо . А да и разчитайте на собствените си знания не на някакви непознати , които не знаете дали няма да са по-зле и от вас . Сега и отделно по български , аз замалко да окляфам много нещата с преразказа , защото не знаех , че ако преразказа нее довършен на беловата проверяващите четат и черновата . А аз като видях край нямам време и почнах направо на беловата и си беше гадно . Внимавайте за времето , то е важно и ако пак е преразказ стремете се да запомните и мъничките подробности , които има . По математика , ако не успеете да решите някоя задача я оставяте и продължавате с други после се връщате на тази , иначе два часа да се стои на една задача не става . Ако въпреки всичко не успеете да решите , някои неща намерете някаква логика в самата задача и ще добиете представа какъв може да е отговорът . Бях чувала и че ако заградиш само например отговор а на всички въпроси тройката я хващаш 100% , колко е вярно не знам . А правила съм и опит вкъщи с едни тестове от интернет , без въобще да чета какво е условието на задачата си заграждах съвсем произволно а,б,в и така оценката ми излизаше 4 . На изптиа не посмях да разчитам на това де Та с много усилия , които аз положих за тоя изпит имах 5.375 по български език и литература и 4.643 по математика , бала ми беше 31.304 и си бях супер доволна от себе си . А да забравих най-важното , ако успеете да се откачите от компютрите , ще е три пъти по-добре за вас , ще учите повече , но аз така и не успях това да го направя .

П.П. Ако някой е прочел всичко това евала