.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 65
    Град
    Wonderland

Всичко за зъбите

Не знам дали има такава тема.Нека тук всеки да споделя какви продукти използва,дали имат ефект ,съвети за здрави зъби и т.н.т.

Град
    Wonderland
    Аз използвам тази паста за зъби ,заедно с четка от същата серия и съм много доволна:

Град
    Инкогнито
    По посока на часовниковата стрелка ли си търкате/миете зъбите ?

Град
    Велико Търново
    Цитирай Първоначално написано от Jesus
    По посока на часовниковата стрелка ли си търкате/миете зъбите ?
    Не аз ги търкам накъдето ми падне в смисъл наляво надясно,само накрая изтърквам външната част на зъбите с въртеливи движения по посока на часовниковата стрелка.

Супер фен Аватара на BigFakeSmile
    Цитирай Първоначално написано от schoolgirl
    пфф нз дори споделям че не си мия винаги зъбите
    иначе ще е няква не мн скъпа ама има ефект

отнема 3 минути бе момиче два пъти дневно

сега съм с няква избелваща на аквафреш но нз точно каква..не ми се става да видя..
    ии вода за уста астера червена..понякога конци..

аа и винаги си почиствам и езика с четката..тя е Trissa Diamond нещо такова беше..мн мекичка
    I saw this place was open, tonight
    And the girls and the boys
    They were rocking
    And the alcohol was flowing
    And I knew right away this was my life
    Oh what a night....!!

Град
    Wonderland
    Развалените зъби, недостатъчната зъбна хигиена и кървящите венци могат да причинят сърдечни болести, сочат резултатите от изследвания, представени на среща на Дружеството по обща микробиология в Дъблин, предаде Франс прес.

Сърдечните болести обикновнено са свързани с пушене, затлъстяване и високо ниво на холестерола. Проф. Хауард Дженкинс от Университета на Бристол обаче оборва тези виждания.

Той смята, че дори човек да е в добро здраве и със слаба фигура, за него рискът да бъде засегнат от сърдечни болести нараства няколко пъти, ако зъбите му са развалени.

Микробиолози от Университета на Бристол и Кралския колеж на хирурзите в Ирландия припомнят, че нередовното миене на зъбите предизвиква кървене на венците, а това позволява на стотици бактерии, които се намират в устата, да проникнат в организма.

"Устата вероятно е най-мръсното място в човешкото тяло", отбеляза д-р Стив Кериган от Кралския колеж на хирурзите.

"Кървящите венци осигуряват на бактериите достъп до кръвоносните съдове, където те залепват за плаките и предизвикват съсирване във вътрешността на кръвоносните съдове, а това увеличава риска от инфаркт", поясни той.

Друг екип под ръководството на проф. Грег Сиймур от университета Отаго в Дънедин, Нова Зеландия, е изследвал връзката между бактериите, чийто произход е свързан с лоша устна хигиена, и атеросклерозата.

Изследователите фокусирали вниманието си върху ролята, която е възможно да имат т.нар. протеини на стреса, произведени, когато клетките са изложени на някакъв стрес - възпаление, токсини, липса на кислород.

"Ролята на протеините на стреса е да помогнат на други протеини да минат през клетъчната мембрана. Тогава белите кръвни телца се натрупват в тъканите на артериите, предизвиквайки атеросклероза", заяви проф. Сиймур. БТА

Ползвам паста на Vadamecum, която е нещо като паста за зъби и вода за уста в едно. Синя, като гел. Хубава е, харесва ми. Иначе си мия зъбите два-три пъти дневно, зависи колко пъти излизам, но винаги преди излизане си мия зъбите. От зъболекар знам, че е хубаво да се мият с кръгообразни движения и да се почиства езика.
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Ако ще си миете зъбите като разтърквате напред-назад ,то... все едно нищо неправите.
    С четката се извършват кръгови движения,понеже иначе само се замазва и...

Сега ползвам тази новата 3D White ,един прах за избелване и вода за уста Aquafresh ... Четката ми е Oral B и така...

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от schrei
    Ако ще си миете зъбите като разтърквате напред-назад ,то... все едно нищо неправите.
    С четката се извършват кръгови движения,понеже иначе само се замазва и...

Сега ползвам тази новата 3D White ,един прах за избелване и вода за уста Aquafresh ... Четката ми е Oral B и така...
    +1,много са важни движенията,с които миете зъбите.

ми аз малка имам не малък проблем с венците, но пък до сега (16години) не съм имала и един кариес или въобще друг проблем освен този
    Мия се с паста "Лакалут актив" (за венци е), вода за уста на Сандрин (отвратителен вкус има, ма помага) и четка на Астера ...а и като всеки себеуважаващ се човек си мия зъбите сутрин и вечер

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от silver_moon
    ми аз малка имам не малък проблем с венците, но пък до сега (16години) не съм имала и един кариес или въобще друг проблем освен този
    Мия се с паста "Лакалут актив" (за венци е), вода за уста на Сандрин (отвратителен вкус има, ма помага) и четка на Астера ...а и като всеки себеуважаващ се човек си мия зъбите сутрин и вечер
    Майка ми има проблеми с венците и си ги мие с Elgigiym Parodont Active.

Аз се мия главно с Астера и Колгейт....и си мия зъбите редовно,даже повече от редовно и имам много кариеси......Още от както съм била малка е така.Веднъж не е било да ида на зъболекар и да ми каже "Имаш здрави зъбки"

Мммм аз бих казала,че се мият СЛЕД ВСЯКО ЯДЕНЕ.

Зъбите се мият само вечер!
    Никога не съм ги мила сутрин. Къв е смисъла като след тва пак ще ядеш цял ден
    ами сутрин преди да излезеш за училище не ги ли миеш?

Град
    SoFiA
    къф е смисъла да ядеш , като след тфа пак ще огладнееш ... къф е смисъла да спиш , кат след тфа пак ще ти се доспи ....

не искам и да си представям какво представляват зъбите ти

Голям фен Аватара на Axe_vs_Sword
    Цитирай Първоначално написано от ligafyy
    къф е смисъла да ядеш , като след тфа пак ще огладнееш ... къф е смисъла да спиш , кат след тфа пак ще ти се доспи ....

Ми айде кажи къв е смисъла да ги измиеш и след 5 мин или 1 час да ядеш? друго си е вечер като си легнеш знаеш че няма да се цапаш с нищо
    Е какъв е смисъла да си ги миеш вечерта, като сутринта пак ще ги нацапаш?

По темата: преди ми кървяха и редувах пастите за зъби - някаква Lacalut за венците, пък сутринта Vademecum за свежест И вече рядко ми кървят, спрях за ползвам Lacalut-a.

Град
    Wonderland
    Зъбите трябва да се мият след всяко хранене,защото устата се пълни с бактерии,които от своя страна водят до кариеси и възпаление на венците.Така,че аз ги мия три пъти дневно.

Мега фен Аватара на Infinity
    Сега в момента използвам Бленда-мет 3D WHITE LUX,и засега съм много доволна...четката ми е Soft защото имам много чувствителни венци и ми е на Trisa
    To infinity and beyond.

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от cool_doll
    Сега в момента използвам Бленда-мет 3D WHITE LUX,и засега съм много доволна...четката ми е Soft защото имам много чувствителни венци и ми е на Trisa
    Trisa е супер добра четка,когато имах проблем с венците използвах нея!

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Сега съм с паста/четка за зъби и вода за уста на Aquafresh и конци на Oral-B, но преди използвах някои неща на Elgydium и мога да кажа, че това са най- добрите продукти за устна хигиена, на които съм попадала... А понеже имам чувствителни венци и зъби съм пробвала какво ли не...
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Аз ползвам паста за зъби на Билка тази хомеопатичната, защото като си измия зъбките с друга кожата около устата ми става червена и ми е стегната само от тази паста не ми става така , четката за зъби ми е на е елгидиум (нз дали го написах правилно), водата за уста: сутринта на астера синята, а вечерта зелената.

schoolgirl как издържаш без да си измиеш зъбите сутрин вярно, че вечерта си ги мила, но е редно и сутрин да ги миеш, защото се образува зъбна плака иначе макар да не си яла нищо .
    www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Венците ми кървят...Мия си два пъти дневно зъбите с паста Пародонтакс зелената-с флуор,след това с вода за уста или Елудрил,или Лакалут,пия и едни билкови хапчета за венци.Въпреки всичко това продължават да ми кървят,марак и вече не толкова много...И така е от година
    Преди си бях купила четка Елгидиум за чувствителни венци,но тя беше прекалено мека,просто не можех да се измия с нея.Сега имам на Триса някаква,не е специално за някакъв проблем.Като я купих я изварих с малко сода,зъболекарката ми каза така,омеквали космите.
    Иначе мисля,че трябва да се мият зъбите сутрин-заради плаката,както вече казаха,пък и ако не се мият повече време се появяват налепи и воня...Познавам едно момиче,на което сутрин му миришат зъбите и не знам как да му кажа...
    Иначе бих искала да знам как да си мия зъбите,защото го правя само нагоре-надолу...Не знаех за тези кръгови движения.

[quote="Axe_vs_Sword"]
    Цитирай Първоначално написано от ligafyy

Ми айде кажи къв е смисъла да ги измиеш и след 5 мин или 1 час да ядеш? друго си е вечер като си легнеш знаеш че няма да се цапаш с нищо
    Олеле.. как да няма смисъл да си миеш зъбите сутрин.
    Значи цял ден ще се разкарваш с немита уста.. и с лош дъх.Аз когато стана дори не мога да проговоря на майка преди да си измия зъбите.Не че нещо.. но просто си е друго когато си ги измиеш.Да чувстваш свежест,да ти е добре и т.н.Камо ли пък да излезна без мити зъби.Хм.. странни хора!

Град
    Пловдив
    я вижте тук -- http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=151282.60

питам за този прах за пушачи,за който говорят..аз съм непушач.вече..и спешно ми трябва нещо подобно за избелване..
    някой ползвал ли го е знае ли как се казва.действа ли ?

LACALUT ползвам, много добра пастичка.
    Имам и една на VADAMECUM, ама не съм доволна от нея.

Най-доволна винаги съм била от LACALUT и от една паста DENTAL, май беше на Арома или Астера, не помня добре.

Четката ми е LACALUT също, с мек косъм - космите са дълги и къси - добре почиства, радвам се на бели зъби.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си