- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Защо празнуваме Свети Валентин в ПРАВОСЛАВНА държава...??
Аз мразя този празник, както и коледа и великден и всички останали, точно защото е християнски. Религия, традиции - АБЕ Я НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ!
Доста точно казано.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
Освен това... от какъв зор някой ще ми казва кога да празнувам и да се радвам? Тези неща ги определям АЗ.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Празнуването на Трифон зарезан не ви прави повече или по-малко българи.
Религията би била основателен довод, в случай, че се пропагандира честването на исмямски празници примерно.
Като развалени грамофони едно и също повтаряте и злобеете и се палите, вместо да се забавлявате и да ви е леко на душата.
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Първоначално написано от Pliok0019
\/ \
/ \
/
![]()
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Да делим празниците на католически и православни е глупаво, при положение че сигурно 90% от тийновете се определят като атеисти. Пък и малко хора могат да се смятат за праведни християни, да честват християнските празници, да постят, да ходят на църква и т.н.Първоначално написано от Lucho
А празниците отдавна са изгубили истинския си смисъл. Коледа - купувайте, купувайте и пак купувайте. Великден - сърчица, любов, обичайте се и пазарувайте. Март - вносни мартеници от Китай, мартеници с лика на Азис и други чалга изпълнители.
ПП: Мразя свети валентин.
ПП: In vino veritas! Предпочитам Трифон Зарезан.
Абсолютно споделям това мнение.Първоначално написано от LiveFlower
И не плюя по чуждите празници , просто не разбирам защо след като си имаме много хубав православен ден на любовта - Вяра Надежда и Любов , който е на 17 септември , сме тръгнали да гоним някакви чуждестранни обичаи, и да честваме повече тях отколкото нашите родни ...
Да ей сега ще се намери някой всезнаещ да ми проповядва колко сме фалшиви и престорени националисти , но аз продължавам да уважавам повече българските национални празници, без да ставам поредното жалко зомби в абсолютната медийна пропаганда.
От сто кладенеца вода вадите и пак звучи абсурдно.Аман от феминизъм.Само мъжете истински ненавиждат св.Валентин.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Така. Свети Валентин е празник на влюбените, в основата му е католицизмът. Трифон Зарезан е празник на лозарите и винарите, тоест един вид на алкохола. И двата празника са хубави. Въпрос на личен избор си е дали да празнуваш Трифон или Свети Валентин. Влюбените празнуват едното, лозарите и винарите - другото. А влюбените лозари и винари - и дветеАз съм за повечето празници, тъй като повече празници = повече купони. Освен това общият ден дава право на личен избор какво да празнуваш. Така че на който не му харесва - да не празнува Свети Валентин, но не би трябвало да има нещо против този, който го празнува. Съгласен съм, обаче, и с това, че комерсиализацията на празника води понякога до супер кичозни изцепки. Например ето това нещо -
![]()
Просто не мога да разбера защо двамата влюбени са представени като чифтокопитен едър рогат добитък. Или пък следният случай -
![]()
Това би могло да се разбере като един вид следната реплика - Обичам та свиньооо!!!
Така и не мога да разбера защо едно прасе държи сърцето и какво общо има това животно с празника. Освен това, ако забележите зурлата на прасето, че нозрдите му са направени като сърчица. Прасето обикновено използва зурлата си с цел ровене в тора. Тоест тази играчка също иска да покаже какво означава любовта за подаряващия.
Търговската промишленост, в целта си да направи продукт за празника, който да бъде оригинален и да се продава, понякога стига до подобни неща, които, определено, могат да бъдат счетени за кич. Точно тези недомислици правят празника на влюбените комерсиален и затова, съответно, не се харесва на някои хора. Но, изключвайки подобните изпълнения, празникът си остава наистина много хубав.
Относно Трифон Зарезан - Много българи харесват тази дата, тъй като е един идеален повод за напиване. Самата традиция на празника е изместена от едно посещение на съответното заведение, където субектът се напива яко и после казва, че е празнувал Трифон.
Колко от вас, почитащите традицията, ходихте да зарязвате лозята?
В такъв случай явно не спазвате точно традицията, за която толкова роптаете. И след като е така, то не би трябвало да имате нещо против другите, които според вас не спазват традицията на празниците. Освен това колко от вас са наистина толкова религиозни?
Така че - Честит Свети Валентин![]()