.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 82 от общо 82
    Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен

Re: Защо празнуваме Свети Валентин в ПРАВОСЛАВНА държава...?

Аз мразя този празник, както и коледа и великден и всички останали, точно защото е християнски. Религия, традиции - АБЕ Я НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ!

Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt
    а иначе по темата - лично за мен повечето празници са безсмислени. на мен не ми трябва повод за да се напия,за да обичам,за да се забавлявам... наивно е 1 ден в годината да го правиш,а през останалото време да нямаш нищо общо с тези неща...
    Доста точно казано.

Освен това... от какъв зор някой ще ми казва кога да празнувам и да се радвам? Тези неща ги определям АЗ.
    Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
    Oder bist du selbst in Wahrheit f test test

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Празнуването на Трифон зарезан не ви прави повече или по-малко българи.

Религията би била основателен довод, в случай, че се пропагандира честването на исмямски празници примерно.
    Като развалени грамофони едно и също повтаряте и злобеете и се палите, вместо да се забавлявате и да ви е леко на душата.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Цитирай Първоначално написано от Pliok0019
    Правиславието ни сближава. За това никога няма да се откажа от религията.

\/ \/ \/
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Супер фен
    Град
    в килера
    Цитирай Първоначално написано от Lucho
    Ае пичове чествайте каквото ви е кеф,на мен ми е кеф да празнувам Трифон - и довечера ще го празнувам,католиците си празнувайте св. валентин,никой не ви спира,станахте много модерни последните години,бързо забравихте традицийте...ама майната им и на влюбени,и на св. валентин,и на всички...важно е да се напием довечера...
    Да делим празниците на католически и православни е глупаво, при положение че сигурно 90% от тийновете се определят като атеисти. Пък и малко хора могат да се смятат за праведни християни, да честват християнските празници, да постят, да ходят на църква и т.н.
    А празниците отдавна са изгубили истинския си смисъл. Коледа - купувайте, купувайте и пак купувайте. Великден - сърчица, любов, обичайте се и пазарувайте. Март - вносни мартеници от Китай, мартеници с лика на Азис и други чалга изпълнители.
    ПП: Мразя свети валентин.
    ПП: In vino veritas! Предпочитам Трифон Зарезан.

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Цитирай Първоначално написано от LiveFlower
    Аз лично тоя празник не го празнувам.Като цяло атмосферата един месец преди Св.Валентин ме дразни супер много.Не знам защо се вживяваме в чужди празници.Не мисля,че Англия или която и да е страна празнува баба Марта и се кичи с мартеници .

Ние забравяме нашите празници,а си преписваме и честваме други,на други нации.
    Имам чувството,че повече се вълнувате от Св.Валентин,отколкото от Трети Март.
    Във всеки един ден мога да подаря едно незабравимо преживяване или един обикновен подарък.Във всеки един ден мога да създам любовна атмосфера,не е нужно на точно определен ден,и точно в този ден да се сетя,че трябва
    Абсолютно споделям това мнение.
    И не плюя по чуждите празници , просто не разбирам защо след като си имаме много хубав православен ден на любовта - Вяра Надежда и Любов , който е на 17 септември , сме тръгнали да гоним някакви чуждестранни обичаи, и да честваме повече тях отколкото нашите родни ...
    Да ей сега ще се намери някой всезнаещ да ми проповядва колко сме фалшиви и престорени националисти , но аз продължавам да уважавам повече българските национални празници, без да ставам поредното жалко зомби в абсолютната медийна пропаганда.

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    От сто кладенеца вода вадите и пак звучи абсурдно.Аман от феминизъм.Само мъжете истински ненавиждат св.Валентин.
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Така. Свети Валентин е празник на влюбените, в основата му е католицизмът. Трифон Зарезан е празник на лозарите и винарите, тоест един вид на алкохола. И двата празника са хубави. Въпрос на личен избор си е дали да празнуваш Трифон или Свети Валентин. Влюбените празнуват едното, лозарите и винарите - другото. А влюбените лозари и винари - и двете Аз съм за повечето празници, тъй като повече празници = повече купони. Освен това общият ден дава право на личен избор какво да празнуваш. Така че на който не му харесва - да не празнува Свети Валентин, но не би трябвало да има нещо против този, който го празнува. Съгласен съм, обаче, и с това, че комерсиализацията на празника води понякога до супер кичозни изцепки. Например ето това нещо -

Просто не мога да разбера защо двамата влюбени са представени като чифтокопитен едър рогат добитък. Или пък следният случай -

Това би могло да се разбере като един вид следната реплика - Обичам та свиньооо!!!
    Така и не мога да разбера защо едно прасе държи сърцето и какво общо има това животно с празника. Освен това, ако забележите зурлата на прасето, че нозрдите му са направени като сърчица. Прасето обикновено използва зурлата си с цел ровене в тора. Тоест тази играчка също иска да покаже какво означава любовта за подаряващия.
    Търговската промишленост, в целта си да направи продукт за празника, който да бъде оригинален и да се продава, понякога стига до подобни неща, които, определено, могат да бъдат счетени за кич. Точно тези недомислици правят празника на влюбените комерсиален и затова, съответно, не се харесва на някои хора. Но, изключвайки подобните изпълнения, празникът си остава наистина много хубав.
    Относно Трифон Зарезан - Много българи харесват тази дата, тъй като е един идеален повод за напиване. Самата традиция на празника е изместена от едно посещение на съответното заведение, където субектът се напива яко и после казва, че е празнувал Трифон.

Колко от вас, почитащите традицията, ходихте да зарязвате лозята?

В такъв случай явно не спазвате точно традицията, за която толкова роптаете. И след като е така, то не би трябвало да имате нещо против другите, които според вас не спазват традицията на празниците. Освен това колко от вас са наистина толкова религиозни?
    Така че - Честит Свети Валентин

Скайп - dark_elf2

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си