Ситуацията е леко детинска. Реално погледнато това е ден като всеки друг. Когато бяхме заедно с бившата ми приятелка - не сме празнували в този ден. В смисъл такъв че нищо по сериозно не сме правили и подготвяли. Моята идея е следната - обаждаш му се(не смс) и му казваш - "така и така искам да поговорим за нашите отношения. Свободна съм еди кога си хайде да се видим." Без нападки и злобливи коментари и така нататък. Когато се видите - простичко го попитай "искаш ли да сме заедно и защо? Забелязвам че повече се караме, отколкото нещо друго(ако е така, по това което си написала така си мисля че е) а не мен не ми е приятно, предполагам и на теб. Затова искам да се разберем като големи хора."

И слушай реакцията.

Има два варианта: да се стресне, да почне да се оправдава и да се осъзнае че натам вървят нещата и да се поправи. Може да не се е усещал за скандалите и т.н.
Другия вариант е да скочи да те напада и да те обижда, да те изкарва невротичка, да изопачава думите ти и т.н. С две думи - инфантилна реакция. Ако се случи такава, приеми че това е знак от съдбата.

Каквото и да стане бъди уверена в себе си(или поне давай вид че си такава). Не се страхувай да прекъснеш връзката ви(ако се наложи разбира се). Смятам че ще се съгласиш с мен, че не би искала човека до теб да не те уважава.

Успех и пиши какво е станало!