.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 37 от общо 37

Тема: Кризата

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от jghgh
    стига провокира, кАжи бързо що не е криза
    че нямам търпение да затaпя мaйка
    много ме дразни с тая кризичка, само тя й е в устатa
    не знам! кажете ми, какво е криза?

Имаме значи една единица - финанси - тоест пари. За по-нагледно вместо пари ще вземем пример с бира.

2007 всеки българин изпил по 100 бири! От министерството на бирата решили, че 2008 трябва да изпие 103.

Обаче през 2008 всеки българин изпил 99. И през 2009 се очертава да изпие 97!

Те това според вас криза ли е?

А бту през 2005 българина е изпил средно по 95 бири!

ГОЛЯМА криза! Ужас. Бирената индустрия е в опасност. Развихрилата се огромна бирена криза заплашва съществуването на Световната пивоварна.

Те това е световната финансова криза. А причината българина да изпие само по 99 бири през 2008 е тази, че просто едно 30-40 от тия изпити бири били взети на вересия от местния бакалин, който взел, че се надценил с вересиите и фалирал!
    Grumpy old madman

Град
    Инкогнито
    Кризата е в стройтелният бизнес в САЩ търсенето стана повече от предлагането в резултат на което цените паднаха и хората си казаха, ама аз съм го взел за 200 бона $ то сега е 120 бона защо да си връщам заема като с тези пари мога да си купя повече неща а не само жилище и банките в САЩ започнаха да губят капитали, тъй като те спонсорират строителите
    А световната кризе е защото са дали заеми на САЩ обаче от 2007 година САЩ са фалирали и никой не сме е да го признае. САЩ неможе да си върне заемите което се отразява на страните, държащи американски капитали като залог срещо заемите си, и американците имаха сметка долара да падне защото взимат 1 000 000$ долара примерно от българия при курс 1 долар 1.5 а го връщат при курс 1.2 нали се сещат че те са на печалба и всички започнаха да се стараят да повишат долара зада не стане че япония са дали 200 милярда а получават фактически 170

Цитирай Първоначално написано от Jesus
    Кризата е в стройтелният бизнес в САЩ търсенето стана повече от предлагането в резултат на което цените паднаха и хората си казаха, ама аз съм го взел за 200 бона $ то сега е 120 бона защо да си връщам заема като с тези пари мога да си купя повече неща а не само жилище и банките в САЩ започнаха да губят капитали, тъй като те спонсорират строителите
    А световната кризе е защото са дали заеми на САЩ обаче от 2007 година САЩ са фалирали и никой не сме е да го признае. САЩ неможе да си върне заемите което се отразява на страните, държащи американски капитали като залог срещо заемите си, и американците имаха сметка долара да падне защото взимат 1 000 000$ долара примерно от българия при курс 1 долар 1.5 а го връщат при курс 1.2 нали се сещат че те са на печалба и всички започнаха да се стараят да повишат долара зада не стане че япония са дали 200 милярда а получават фактически 170
    Когато търсенето е по-голямо от предлагането цените се вдигат. Ако сега къщата ти е 120 бона и не си връщаш заема няма да имаш повече пари, с които да си купуваш неща, защото няма да имаш къща на стойност 120 000. Подобни заеми се уговарят при дългогодишни фиксирани курсове от банките - тоест банката ти дава гаранция, за определен курс, често фиксиран спрямо непроменлива величина - например злато.

Но дори и да е така 200 милиарда преди и 170 милиарда сега купуват едно и също количество стоки. Къде е проблема да дам 200 милиарда, за да си купят 200 стоки и да ми върнат 170 милиарда, с които също мога да си купя същите 200 стоки?
    Grumpy old madman

Мега фен
    Град
    Извън границите
    колко ще продължи зависи от мн фактори... никой не може да определе край.. всичко зависи от мерките които ще се вземат по цял свят

Тази вечер тръгвам на лов...
    Като хищник доближавам те
    Ти си жертва - подчини се
    и прави каквото искам аз...
    Хайде, драскай и хапи ме!

Само плашат хората!
    Висока престъпност, финансова криза. Откажете се от правата си, позволете ни повече контрол, публично наблюдение, проверка на личните данни.

Welcome to 1984!
    Grumpy old madman

Град
    Инкогнито
    Станала е грешка, исках да кажа че предлаганото е повече от търсенето Аз казах че незнам точно къде е разковничето в икономическата криза, това което написах са спомени от 1 вечер по EBF Иначе има и друг момент него мисля че правилно съм го разбрал, дават заеми на САЩ срещу акции и фирмите като са назагуба и притежателя на акции е на загуба и от там става всичко

ПП: ние ангеловците сме нямам думи

Прогнозираха я да е 2 години.

И аз съм засегнат, суупер тъпнята, мега бесен съм просто.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Град
    Е там...
    ако някой си мисли че не е засегнат или че америка ще оправи света мога да му пожелая приатен път към психятъра

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от Bier
    Серем на кризата
    темата е изчерпана

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    'кризата' се отрази негативно на финансовия статус на левия ми джоб.

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от Darkkiss
    ако някой си мисли че не е засегнат или че америка ще оправи света мога да му пожелая приатен път към психятъра
    +1

Град
    По гетата...
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Само плашат хората!
    Висока престъпност, финансова криза. Откажете се от правата си, позволете ни повече контрол, публично наблюдение, проверка на личните данни.

Welcome to 1984!
    В общи линии - да. Криза си има в щатите, но още Маркс в "Капиталът" е предвидил подобни циклични кризи, които според него (а и не само) са нещо нормално за пазарната икономика. Сега вниманието на хората е приковано към кризата, която ще си замине по същия начин, по който е дошла, но явно никой не забелязва, че сме се превърнали в едни консуматори (нещо, към което си ни предразполага самата пазарна икономика).
    Колкото до 1984 - това е уникална книжка, която въпреки че е писана 49та година, много точно описва нещата, случващи се днес.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си