.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4
    Голям фен

За какво служат предварителните изпити?

И до кога мога да се запиша,задължителни ли са,какви плюсове ми дават и т.н. (говорим за тези в бг университетите), осигуряват ли ми някаква част от бала ? И ако трябва да избирам факултет журналистика в кой уни да се явя-СУ, УНСС или НБУ, или може би в ИУ-Варна? За къде са най-добри отзивите? Мерси.

Мега фен Аватара на Blab
    Като редовната КСК.
    Просто 2-ра(така де, първа) възможност за добра оценка.;
    Не са задължителни. Има ги за някои специалности(тази година за повече), за дати и записвания - проверявай във всеки университет отделно.
    Факултет не е синоним на университет.
    Изборът зависи от интересите ти, стремежите, възможностите и прочие.

Не са задължителни, просто това е още една възможност, което според мен е много добре, да видиш как оценяват, какви са ти грешките и да ги поправиш. Аз като възпитаничка на СУ, естествено ти препоръчвам него, а и другите университети, които си посочила са с икономическа насоченост. Сроковете за записване са различни, в зависимост от университета. Провери на сайта на съответния ВУЗ, който те интересува.

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Предварителният изпит не е задължителен.
    - Ако не отидеш нищо не губиш.
    - Ако отидеш и изкараш 2-ка пак нищо не губиш.
    - Ако отидеш и изкараш добра оценка това само може да ти помогне , понеже в много университети взимат по-високата оценка между редовния и предварителния изпит като балообразуваща. Това е и ползата от него.

Извод: Това е само една възможност за теб да се подсигуриш с една хубава оценка още преди редовната кандидатстудентска кампания , или пък просто да отидеш да си провериш възможностите и обстановката.

Всеки университет поотделно издава свои графици за записване за предварителни и редовни изпити , тази информация можеш да намериш в сайта на съответния университет , или в кандидатстудентски справочник. Обикновенно има няколко предварителни изпита , последния от които някъде месец преди редовния изпит.
    На въпроса за журналистиката не мога да отговоря , понеже не съм запозната , но се надявам да съм помогнала

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си