Гледам,че бала за журналистика и масова комуникация за редовно обучение на жени в СУ е 27,25, което ми се струва доста високо. Балът се сформира : оценка-изпит по журналистика-писмен,умножена по 2 + оценка от изпит по журналистика-устен + оценка от диплома за средно образование по бълг. и лит. + оценка от диплома по чужд език.
Така, правя си грубите сметки, слагам ако евенутално *дал бог* изкарам 5.00 на писмения изпит и 4.50 на устния, останалите ми оценки от дипломата по бълг. ез. и литература и оценки по чужд език са 5.50, което цялостно, грубо пресметнато, дава бал не повече от 25.50 и това е в най-добрия случай,защото не искам да си създавам фалшиви илюзии,че на изпитите по журналистика ще изкарам шестици. Това, което искам да попитам е : бих ли могла да кандидатствам с бал 25,50 за въобще някое от класиранията с журналистика, при положение,че минималния изискван бал е 27,25 ? Мога ли да си позволя тоя лукс ? Или е нереално ? Дали биха ме приели от второ или трето класиране ? Струва ли си да опитам или да се насоча към друга специалност ? (колкото и да не ми се иска.. ) Как е било досега , имам ли шанс с тези оценки ?