.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Hybrid View

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив

За роуминга

Някой би ли ме светнал как да разбера дали роуминга ми е активиран или ако не - то как да го направя.
    И като ида в чужбина, разговорите с номерата от групата ми за приятели с предплатени минути ще се таксуват ли по еедно левче или ще са си 'безплатни ???
    И като идва в чужбина, като набирам номерата как да ги изписвам? В национален формат или международен? Или зависи на какъв вид роуминг съм?

hottie
    Guest
    Обади се на оператора и попитай дали ти е активиран и ако не е го помоли да го активира.
    Като си в чужбина разговорите ти не влизат към безплатните минути. Всичко се плаща отделно. Избираш си ти тарифата - мжеш да питаш оператора, за което.
    А пред номера се слага кода

- ако си на МТел звъниш на *88 и можеш да разбереш дали роумингът ти е активиран

- номерата, с които имаш безплатни минути в бг се таксуват нормално [1 лев/мин]

- с 00359

Град
    гр. Пловдив
    Ауууууу, обирджии!
    В договора не пише, че предплатените минути не важат извън България.
    Усещам как 4 дена няма да ползвам услугите на мобилния оператор
    Иначе благодаря.
    А, hottie, сега един приятел ми каза, че трябвало да ида до офис на глобул и да си платя, за да ми активират роуминга ?!
    Кажи ми, че не е вярно

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    За м-тел не е необходимо да се плаща за да ти се активира роуминга.Ти къде ще бъдеш.В случай, че си държава, която не е членка на ЕС набутвацияна ще е доста голяма, освен ако не попаднеш на някой изгоден тамошен оператор.
    По празниците, като бях в Турция-8лева на минута!
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Град
    гр. Пловдив
    ^ хахаха, милата
    В европейска членка ще съм.
    Ама на мен дори един лев и половина ми се свииииди, бееееее

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    На мен ми писаха SMS с цените. Лев и малко за изходящи и 50-тина стотинки за входящи. За достатъчно проведени разговори сметката ми беше 7 лева

Все пак се обаждаш на оператор и питаш. Аз имах роуминг и на двата телефона, въпреки че не съм казвал че го желая.

Голям фен Аватара на scyLLa
    Роуминга е много прецакващо нещо защото да кажем си в Америка и имаш роуминг и се обадиш до България от твоя номер и като другия ти вдигне на тебе ти зима пари на него също му зима и е много скъпо супер прецаквация, а мтел са най скъпия оператор с тях напрао сметката ще ти е доста фрапираща.
    ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!

За М-Тел:
    Ако си с Прима - той си е активиран.
    Ако си на сметка - трябва да си поне на 6 месеца абонат за да имаш право на Роуминг.
    Това бяха последните правила до скоро. Роуминга се мени динамично.

Най-добре е да отидеш в офис на М-тел и да кажеш какви изисквания имаш за безплатни минути и прочие и с коя държава/зона ще говориш и ще ти изберат тарифен план за роуминг, щото са няколко вида и вски си има +ве.

Можеш и да си вземеш една карта М-тел Фиск Интернешънъл Там има тънкана, ако ше говориш от Бг към чужбина, но си има и изисквания кое, как и защо. Виж в сайта - частни клинети - тарифни планове.

Имай напредвид, че с роуминга плащате и двамата разговарящи.
    На М-Тел са по-високи цените, но и самата връзка е изключително бърза и качествена.. аз като говорих с Кипър беше по-яко отколкото Бг към Бг

За Глобул не знам.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

hottie
    Guest
    не би трябвал да се плаща. Поне за мтел не се плаща. ама питай де те ще си кажат.

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    С една дума *88
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Не знам що ма не мога да схвана мисълта ти на 100%. Ма ше се опитам да отговоря.
    Виж ся - семейство и приятели и безплатните минути са си за нашата си територия и национална мрежа, в мрежата на М-тел оператора.
    Излезеш ли - няма безплатно майка - ОСВЕН, ако не си избрала някой роуминг тарифа/план и там няма някакви бонуси (виж в сайта както казах).

Набирането от чужбина към Бг си става с 359 88* *** ***. И обратното. Ако така са ти вкарани в телефонния указател направо ще си ги набираш от там не да пишеш .

А бе ползвайте ги тези CALL (КОЛ ;д) центрове бе!!! - *88 -> 9 и дърдориш с пича/пичката. Всичко ще ти кажат и няма да има обърквации и неяснотии. Те са затова - затова им плащат (тоест ти им плащаш без да знаеш). Няма да ти се скарат.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Роуминга се активира в офис на М-тел.
    От *88 не съм сигурен, преди не даваха, сега доста неща позволяват и може да те излъжа
    Най-добре иди лично за да ти препоръчат нещо

Изписването/набирането на номерата става само и единствено по един и същи начин. НЕ зависи от тарифния план и прочие
    Зависи си от кода на страната.

П.П. Аз си дърдоря иначе само за М-тел :Д:Д:Д: ма не знам на какво си ;д

Град
    Е там...
    само да добавя че ако е на предплатената услуга на глобул не може да набира (т.е те могат да я набират но тя не може) като си извън БГ

Град
    гр. Пловдив
    MakeMeLaugh, благодаря за подробните обеснения, ама съм на глобул.
    Сложна работа.
    Да се надяваме, че поне ще намеря някоя интернет зала, за да мога да се свържа с мама, баба, тати, родата и приятели.
    Тия роуминги не ги бива нещо.

И друг въпрос имам:
    Като тръгнеш да въвеждаш избран номер в групата за приятели и операторката вика: "Моля въведете желания номер като започнете с 08 за номер от мрежата на глобул или с 00 и код на страната за международен номер" демек тези хора, където са в България ако ми добавят номера с 00 и кода на страната ще стане ли така, по-тънко да си говорим?

Мега фен
    Град
    София
    Един трик: понеже се плащат и входящите и изходящите разговори, а разликата е 50% по малко за входящите, клипвай на този, с когото искаш да говориш и той да те набере. По този начин той плаща до границата( ако сте в група нищо не плща), а ти плащаш 50стотинки( за глобул би трябвало по същия начин да е)

Мега фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Corporatedesign
    Всъщност роумнига представлява твоят тарифен план + фиксирана сума за роумниг.

Ако говориш за стотинка на минута с някой и после роуминга (в зависимост от държавата и оператора) е левче, то тогава ще говориш за 1.01 лв на минута.

За Мтел преди активирането ставаше и на *88.

Бтв. внимавайте и със СМС-ите. В Сърбия примерно всеки входящ смс ми беше таксуван по някаква безумна тарифа!
    E сигурно, защото не са в ЕС. За ЕС е безплатен входящия

Мега фен
    Град
    София
    ^ Да! А тея гадове като минеш границата почват да ти пращат смси всички. Та най- добре да се види твоя оператор с кой имат договор. Ако ходиш в Гърция знам, че там са Cosmote

Цитирай Първоначално написано от cherinka
    MakeMeLaugh, благодаря за подробните обеснения, ама съм на глобул.
    Сложна работа.
    Да се надяваме, че поне ще намеря някоя интернет зала, за да мога да се свържа с мама, баба, тати, родата и приятели.
    Тия роуминги не ги бива нещо.

И друг въпрос имам:
    Като тръгнеш да въвеждаш избран номер в групата за приятели и операторката вика: "Моля въведете желания номер като започнете с 08 за номер от мрежата на глобул или с 00 и код на страната за международен номер" демек тези хора, където са в България ако ми добавят номера с 00 и кода на страната ще стане ли така, по-тънко да си говорим?
    не, няма никакво значение как го записват номера, на мен всички входящи ми ги дават с 00359 [те тия нули са + същност, тъй че +359] тъй че това мисля че няма значение

големи обирджий са станали наистина, подушвам яко използване на Skype

Бати, само се изхабих :Д
    Ма то ще е аналогично повечето

Еми то има и една друга тънкана.. Интернет телефонията от някой интернет зала
    Плащаш по някакви смешни стотинки от сорта на 5-6 за минута.
    Даже и БТК имаха такива карти предплатени и от стационарния телефон можеш да звъниш в чужбина

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си