- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Психолог = помощ ?!
Може би някои ще ми помислят за луда ама честно казано не ми пука кой кво ще каже... Темата ми е насочена тглавно към хора, които са го правили и могат да ми дадат най-точно мнение.
Проблемът е там, че все още съм влюбена в бившият, а мина страшно много време откакто се разделихме (1 година и 3 месеца). От доста време насам той е с друга, ама не затова е темата. Пробвах да тръгна с други момчета - тръгнах, но мисълта за Него не ме напускаше и така се опропастяваше всяка една моя нова връзка. Пробвах да го забравя като спра да контактувам с него и точно, когато имах напредък все ставаше така, че по някаква ирония съдбата ни срещаше и в момента, в който го зърнех всичко рухваше и все едно не съм правила нищо... Пробвах с хоби и с други занимания да си отвличам мислите ама правя каквото правя и пак почвам да мисля за него... Попринцип нямам много силна воля, но в тая ситуация наистина се постарах и опитах всичко, което ме бяха съветвали - е не стана. Преди малко една приятелка ми разказа за някаква нейна позната, която била много зле с нервите, но почнала да ходи на психолог и сега вече била ок. От това мислене за Него и тормозене и мойте нерви отидоха на кино...вече не мога да спя спокойно, спрях да се храня здравословно, почнах да изпадам в някви депресии и да се сдухвам от всичко...Та тази приятелка каза, че ще поразпита нейната позната за телефона на психолога, при който ходи и ме посъветва и аз да отида, щяло да ми помогне. Има ли хора оттук, които са били с гору-долу същият проблем и са ходили ? Помага ли наистина ?Сигурно звуча адски отчаяна, но наистина вече не знам какво да правя, а искам да продължа напред, защото в момента сякаш съм спряла да живея ;(
Няма вече за какво ти да ми прощаваш... минаха времената да ме заебаваш.. сега към теб изпитвам само съжаление.. даже омраза с извинение... За мен значиш вече по-малко и от нула... Това че те обичам все едно не си го чул..
отиди на психолог човек..по добре отиди щото тва ще те побърка повярвай не се ебавам..отиди, сподели...ще ти поолекне..
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !
Не съм ходила при психолози, въпреки че и на мен ми е любопитно как е. Епа.. пробвай.. Мисля че не губиш.
Но искам и аз да ти кажа нещо. Ако ще те успокои - преодолявала съм момче година и 6 месеца (точно година и половина) и то без дори да сме имали нещо, така че - не си рекордьорка, и по-зле от тебе има. За всяка раздяла ми трябват около 12 месеца, много зле е работата.
Пробвай пък с психолога, може наистина да ти олекне.
Но и ти самата се старай повече - сигурна съм че трябва още да се потрудиш - що за слаба воля наистина? Помогни си сама, помогни си КАЧЕСТВЕНО! Не си мисли че всичко си опитала, изстискай се на макс и без "Не мога" - тук е по-скоро "Не искам" и ми намирисва на упорито вкопчване в една идея (да бъдете отново заедно, да сте щастливи, същевременно колко нещастна си ти и колко отвратително е всичко).. Минала съм и да не кажа, минавам през това. Изгради си чувство за реалност. Не се вкарвай във филми и в болезнени идеи че ТРЯБВА да сте заедно, че животът е много гаден, и т.н. Минало и това е..
Е, не съм аз най-точният човек който да го казва, но наскоро осъзнах че човек и да съжалява, и да не съжалява, трябва да изхвърли някои хора от живота си. Аз например - до вчера яко страдах за един от най-невероятните ми бивши приятели (на фона на келеметата - най-невероятния!<33). Ама ме полъха едно чуство, такова хладничко - казах си: "И кво? Наистина го няма. Cъжалявам че го няма и че го изгубих. Но като съжалявам и се тръшкам к'во? Да не би да се върне, минаха месеци вече. Да го беше направил досега..."
Приемай ги философски нещата - няма да е твой, ми няма да е твой. Не спичай! Гледай само напред. САМО И САМО НАПРЕД. Просто няма смисъл да се връщаш 20 нива назад. А ако тръгнеш с него пак, какво? (има ли някакъв шанс изобщо?) Само се връщаш миналото. Връщаш се назад, един вид си изоставаш в развитието. Бъди силна и преодолей това препяствие - неговата липса. ВИЖ че можеш и без него. УБЕДИ СЕ В ТОВА.
Продължавай, стискай зъби и нека основното ти мото е "Нека не съм жалка!".
Знам че е трудно, момиче. Безумно трудно е.
Едва се държиш на крака, не ти се яде, не ти се пие. Би дала всичко да си седиш само в леглото, изобщо не ти се става и в мозъка ти се въртят мисли: "От нищо няма смисъл.." И едва ли не, той е спасението.. Ма недей така бе! Недей! Банални неща ще ти кажа - ама 1во - не е единственият, и 2ро - времето лекува, но и ти трябва да се потрудиш. Просто стига с тва "Не мога" - не мисли за него и толкова. Примири се с фактa че няма да бъде с теб, ОСЪЗНАЙ тази простичка реалност, убий последната надежда че някога нещо ще стане отново и си ти. Винаги съм мислела че осъзнаването и ПРИЕМАНЕТО на един проблем/факт, е крачка към преодоляването му.
И яж, момичееее! Храни се, движи се, спортувай...
Горе-долу експертно мисля че след още няколко разбивания на сърцето ще осъзнаеш че да живееш като мърша не ти прави чест. Мисията ти в тоя живот е да оцелееш, не да се жалваш и да изглеждаш жалко. Ти си красива, виж се в огледалото. Ама като си усмихната си по-хубава, а не изпита от плач, с тъжни очи и нещастно изражение...
Я от утре стани, насила се усмихни или пък наистина се усмихни на нещо весело! Направи си нещо вкусно за хапване. Не си и помисляй да ти мине през главата някоя песимистична мисъл. Не се влачи като мъртъв човек - така само си подсилваш депресията. Опитвай се физически да се поддържаш добре, за да се чустваш добре и психически.
Ей, най- ме е яд красиви момичета да се влачат като мърши, слабички, с нещастни изпити лица, "не ми се ядеее, не ми се пиеее, o0o, за него мисляяяя".
Айде бе, мацка, да не е последния? Я продължи напред.
Никoй не е незаменим. Всеки е заменим.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Няма нищо лошо в това да отидеш,но опитай и сама да си помогнеш...живота и с него и без него продължава все пак...
jghgh леле мнението ти направо ме просълзи честноНякои от тия неща ги бях чувала ама не и по начинът, по който ти си го написала - направо ме разби
![]()
![]()
Все пак ще ида на психолог да видя как ще се развият нещата ама адски много ти благодаря за това мнение - ще си го запазя някъде и като ми стане гадно ще го чета, супер надъхващо е
На другите също благодаря, че отделихте от времето си да прочетете моята тема![]()
Няма вече за какво ти да ми прощаваш... минаха времената да ме заебаваш.. сега към теб изпитвам само съжаление.. даже омраза с извинение... За мен значиш вече по-малко и от нула... Това че те обичам все едно не си го чул..
mislq,4e nikoi ne moje da ti pomogne ako ti nqmash naglasta v sebe si,4e shte uspee6.psihologa ne re6va problemite,ti gi re6avash.maika mi e psiholog i vinagi e kazvala,4e ako 4ovek trqbav da si izstrada ne6to to nikoi ne moje da pomogne.opitai samo ako si sigurna,4e imash volqta da si postoqnna i jelanieto sam da si pomogne6.kolkoto do bolkata i,razbiram q,ne samo 4e q razbiram ami i q prejivqvam.prosot vqravi,4e vsik4o shte se opravi i malko po-malko naisitna shte vidi6 svetlinata v kraq na tunela.uspeh!
Мога само да се радвам,
всичко най-успешно!
![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
и аз бях като теб...и съм си мислела за психолог...но така и не стигнах до него защото тръгнах с друго мом4е,това запо4на да се държи още по гадно с мен и аз запо4нах да го намразвам леко и го оставих.ама ти ако искаш отиди-по принцип трябва да можеш и сама да се справиш,но психолога определено ще ти помогне
I can't stop myself from loving you <3
Не се притеснявай да отидеш на психолог. Аз така имах мн струпани проблеми и една приятелка ми разказа, че е била и след това се е почувствала по-добре. И аз бях и наистина ми помогна, в смисъл че наистина изливаш чувствата и мислите си пред някой, който не те познава и не дава пристрастна оценка. След като си казах всичко, което ми беше на сърце, тя ме поуспокои и ми даде няколко съвета. Наистина се почувствах добре след това. И ходех доста често при нея, тя беше младичка и разбрана. Мила дано да ти помогне, на теб нищо не ти пречи да пробваш нали? Айде успех и не се притеснявай.
Na tozi swqt ne e lesno da si dobar, trqbwa da budesh i dostatachno silen, za da ponesesh posledstwiqta ot dobrotata si ..!
Благодаря много за подкрепата![]()
![]()
![]()
Трябва да се опиташ да го мразиш, така най-лесно ще го забравиш.![]()
We fear no one and the law cannot do anything to stop us.
В същата ситуация съм и аз с тази разлика,че той ме потърси отново след тази година,която измина от нашата раздяла и отново си поигра с чувствата ми и си тръгна.Сега съм още по-влюбена и отчаяна,но не мисля да ходя на психолог,защото има с кого да споделя и няма смисъл.Така че ако и ти имаш близка приятелка,която би те разбрала и посъветвала бягай при нея...Успех и не се отчайвай Бъди силна![]()
Психолог психиатър палеонтолог сичките са еднакви![]()
"По - добре 10 години да живея като цар, отколкото цял живот като мишка" - Жоро Илиев
Не знам. Аз лично съм ходила, но нямаше особен резултат.
Трябва да вярваш че това би помогнало и да с постоянна.
Ако ти нямаш силна воля, не очаквай психолога или който и да било да направи чудеса. Така че започни от тукПомогни си сама и ще ти помогне и господ.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Съгласна съм с мнението на jghgh от първата до последната буква. Можеш да отидеш при психолога, колкото да не държиш всичко в себе си и да си го излееш пред някого, но истината си е, че забравянето на някого, когото наистина си обичал е въпрос само и само на воля. И аз го открих от опит, че в този живот често се случва всичко и всички да те напуснат, ама тогава ти остава поне достойнството. Преди време, когато на мен ми се случи нещо подобно на твоето (макар и за по-кратък период от време) точно това си мислех: И ся кво, не стига, че се подигра с мен и ми разби сърцето, а сега и да ме гледа как се унижавам да страдам за него! Е, няма да я бъде! и се вдигнах на крака и си подхванах на ново живота.
Наистина, сега ти е момента. Млада си, има още много мъже да минат през животът ти. Мисли си колко много хубави неща те чакат и така. Намери си някое хоби, отдай му се, занимавай си се, учи си, излизай с приятели... В един момент ще усетиш как със всеки изминал момент мислиш все по-рядко и по-рядко за онзи. После ще срещнеш друг.
Успех!