.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Тема: Рецепти

  1. #1

    Рецепти

    Айде, който готви давайте да правим обмен на рецепти

  2. #2
    Супер фен Аватара на XceSS
    Регистриран на
    Oct 2007
    Град
    Бургас :)
    Мнения
    2 480
    Епа не мога да ти кажа некви сууупер добри рецепти, ама преди тва си бях измислил едно сандвичи...АМА СТРАШНИ НАПРАВО !
    Значи вземаш 2 филии, мажеш ги с маргарин/масло, и ги пъхаш в едно такова



    3 минути преди да видиш, че ще станат готови ги поръсваш със СЛАДЪК червен пипер, оставяш да поизгорят МАЛКО, вадиш и ядеш с кисело мляко/айрян
    СТАВАТ КЛАСИКА
    За мързеливци като мен много помага
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

  3. #3
    О сега като каза филии и аз си права едни много яки, начи зимаш маргарин и го размесваш със сирене докато не стане като крем и слагаш разни подправки червен пипер и чубрица слагам аз или скоро открих едно в едни пликчета розови май шопска чубрица пише на него нещо от сорта и го размесваш сичкото и го мажеш на препечени филии

  4. #4

    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Е там...
    Мнения
    1 896
    няма рецепти
    правя блиоджи дето ми харесват..

    тфа с рецепти е много куцо

  5. #5
    Аз много обичам да си правя спагети с един мой измислен сос, значи сваряваш си спагетите. А соса: запържваш лук, нарязан на едро, слагаш някакъв колбас при лука (може каквото имаш в хладилника всичко става ), чакаш да се поизпържи малко, после слагаш и доматено пюре (то всичко е на око в моите рецепти де) и като изчакаш малко слагаш настъргани кашкавал и сирене. Чакаш да се разтопят малко и после слагаш подправки, каквито ти харесват. Много си я обичкам тая рецепта!

    А за филииките, аз обичкам да си правя в такова (някой беше постнал снимка на една скаричка преди мене ) та в тва си слагам филиики, намазани с доматено пюре и отгоре настърган кашкавал и 2 мин преди да се изпекат, малко чубрица!
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

    http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

  6. #6
    аз нямам рецепти
    каквото забъркам, това ядем всички
    не сте ли пробвали да започнете да готвите нещо без да знаете какво е ?
    мен винаги ми идва вдъхновението по време на готвеното и крайния резултат винаги е много вкусен, за това не си записвам рецепти
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

  7. #7
    Хаха на мен ми идва музата обикновено през ваканциите,когато по цяяяял ден няма нищо за правене.
    Помня че веднъж бях направила тиквички(нарязани на кръгчета) , подредени в тава и отгоре със сиренце и червен пипер (може и с яйце).Просто,лесно,бързо и вкусно

  8. #8
    майка ми прави една страхотна салата, мн е вкусна и лесно става начи: 1, 2 кисели млеак, праз( нз дали ядеж, някой хора не обичат ), и сирене, тва се разбърква хубаво, а може да се сложат и кисели краставички, незнам аз страшно много си падам по тая саладка :P

  9. #9
    Ние правим една салата: сваряваме макарони и към тях прибавяме нарязани: сварени яйца, обелени чушки, сладка царевица, грах, шунка ... и може и др неща по избор, сирене, кашкавал ... и майонеза ... мн е вкусноо
    [23:35:32] Big toN каза: просто ти си си няква такава леко побъркана

  10. #10
    Бухти:
    * 500 г кисело мляко
    * 5 бр. яйца
    * 1 ч.ч. (200 г) захар
    * 5 ч.ч. (1 кг) брашно
    * 1 ч.л. (5 г) сода бикарбонат
    * сол
    * растително масло за пържене
    love me

  11. #11
    Супер фен Аватара на mysterious93
    Регистриран на
    May 2007
    Град
    Bucharest, Romania
    Мнения
    2 015
    еми точно рецепти...правя си малки геврчета нз как се казва наподобяваше "ковруче"или нещо такова...дето се закачат по сурвакниците взимам готово тесто слагам си малко брашно от време на време на ръцете да не ми се лепи брашното и късам малко тесто и го правя на малко геврече (то наподобява на големина колкото герлянд дано така се пише дето е за елхата...аз кат бях 1-2 клас постояно гоям мерак имах да правя..да де не цял герлянд а едното кръгче) ии после слагам във вода преди това обаче се остава да заври леко и пускаш да постои 1-2 мин (то изплува) вадиш и нареждаш в тавата(преди това намазана с олио или мас...зависи кво имаш под ръка) после може да го намажеш с жълтък за да придобие апетитен вид тва не е задължително и слагаш да печеш и те кат почнат да златеят значи са готови..на мен ми отнема около 20-30 мин (на 200 или 300 градуса нз майка ми се занимава с печката)

    Също обичам и спагетите Спагетите в завряла вода за около 10 мин (във водата да има и малко сол) пък соса...запържвам малко лук да не е без хич..после и салама запържвам и добавям доматения сок и варя..там добавям и някви подправки (идея си нямам кви..3 вида са и понеже нз майка кво слага и слагам от всичко по малко но едното 100% е чубрица ) а и черен пипер..и долу горе на око вече ама пак към 10-15 мин го варя...и обожавам вурху спагетите да сложа малко сирене и много кашкавал и така да залея с горещия сос и то се разтапяя ммм...

    За палачинките (правила съм 2 пъти) разбърквам с миксера две яйца, брашно около 1 пакет не ги знам по колко са..май по 1 килограм или пък 500 грама..не помня ,вода към литър (може и мляко даже е по добре ) и малко сол..и то после печенето е лесно..слагаш олио печеш палачинката..после кат я извядя пак мажа с памуче с олио и такам цели 2 часа
    Първия път кат се пробвах да направя сместа стана идеална..късмета на начинаещия.. обаче втория път (вчера) стана ужасна..с доста вода.. така че сместа още ме мъчи

    кво друго правя..яйца,картофи ама то тва всеки го може ся съм мераклийка да разбера как се прави содена питка (знам кви са продуктите ама месенето...бая зор ще видя) и мусака..има време


    Cruel Intentions

  12. #12
    абе някой от вас боравил ли е в кухнята с игли ?!
    днес в една приятелка ядох едно страхотно кремче..
    то беше бяло, а вътре в него (някъде в средата) имаше лилали отенаци (нещо като герлянди)
    като я попитах как го е направила, тя каза, че това е сок от горски плодове, който е вкарала с помоща на игла

  13. #13
    hottie
    Guest
    вероятно със спринцовка

  14. #14
    Цитирай Първоначално написано от Jumbie483
    абе някой от вас боравил ли е в кухнята с игли ?!
    днес в една приятелка ядох едно страхотно кремче..
    то беше бяло, а вътре в него (някъде в средата) имаше лилали отенаци (нещо като герлянди)
    като я попитах как го е направила, тя каза, че това е сок от горски плодове, който е вкарала с помоща на игла

  15. #15
    Мега фен
    Регистриран на
    Apr 2007
    Град
    София
    Мнения
    4 803
    Наскоро със сестра ми сътворихме едно много яко нещо.Не е нещо необичайно,може и някой да си е правил,ама много ми хареса.Още повече,че нямахме много неща и от нищо,стана нещо. ;]
    В тиган се эапържват прясни чушки и някакъв колбас и накрая се добавят спагети (сварени естествено) эа 1 минута да се эапържат эаедно с другите неща.Обърква се хубаво и се добавя малко масло.Мисля,че още нещо сложихме,но не си спомням какво точно ни се намираше.И така.Стана мноого вкусно.

    Друго яко нещо,специалитет на гаджето на сестра ми.
    Пак от нищо - нещо.
    Слага се масло на дъното на тигана.И след това наряэваш няколко скилидки чесън,прясна чушка и съэдарма.Слагаш ги да се эапържат в маслото и накрая чукваш няколко айца и объркваш.Става си като омлет,ама съэдармата и чесънът дават много як вкус.Сетих се,че и праэ лук ако се добави ще е яко
    [size=7][b][u]fosse cos

  16. #16
    Любимото ми: Земаш кайма и я слагаш се запържи малко в тигана. Може да добавиш гъби. После слагаш доматено пюре, доматен сок, и малко кетчуп, а ако не сложиш доматен сок добави вода. После слагаш МНОГО босилек, чубрица и риган. Оставяш водата да изври и да стане по гъсто и ядеш!!!
    Тhe rule of god is to live peacefully, but the rule of life is to do whatever you damn well please!

  17. #17
    Аз пък обожавам палачинки. Понеже ме мързи да запомням винаги съотношението на продуктите и понеже това "на око" няколко пъти прецака сместа, та слагам всичко по равно. Примерно: 4 яйца, 4 чаши брашно, 4 чаши мляко и бъркам докато не стане гладко. После на една вилица слагам памук и така мажа тигана с олио. И после е лесно, ама отнема много време, или поне на мен. Лошото е, че аз половината палачинки ги унищожавам почти веднага след като ги извадя от тигана.
    Иначе правя сандвичи, ама не са нищо особено. Последната ми усвоена рецепта беше мусаката и много ме измъчи
    Знаеш ли кое е удивителното на камъка?
    Че той е твърд без да има нужда да бъде студен.

  18. #18
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Цитирай Първоначално написано от Prestigi0
    Любимото ми: Земаш кайма и я слагаш се запържи малко в тигана. Може да добавиш гъби. После слагаш доматено пюре, доматен сок, и малко кетчуп, а ако не сложиш доматен сок добави вода. После слагаш МНОГО босилек, чубрица и риган. Оставяш водата да изври и да стане по гъсто и ядеш!!!


    това не е ли сос за спагети?


    по темата:слагам 2 яйца,малко прясно мляко,черен пипер и сирене в пасатора и пасирам. После това нещо се пържи и е супер яко.
    (поне на мен ми харесва ^^)
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  19. #19
    hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Presley
    Наскоро със сестра ми сътворихме едно много яко нещо.Не е нещо необичайно,може и някой да си е правил,ама много ми хареса.Още повече,че нямахме много неща и от нищо,стана нещо. ;]
    В тиган се эапържват прясни чушки и някакъв колбас и накрая се добавят спагети (сварени естествено) эа 1 минута да се эапържат эаедно с другите неща.Обърква се хубаво и се добавя малко масло.Мисля,че още нещо сложихме,но не си спомням какво точно ни се намираше.И така.Стана мноого вкусно.

    Друго яко нещо,специалитет на гаджето на сестра ми.
    Пак от нищо - нещо.
    Слага се масло на дъното на тигана.И след това наряэваш няколко скилидки чесън,прясна чушка и съэдарма.Слагаш ги да се эапържат в маслото и накрая чукваш няколко айца и объркваш.Става си като омлет,ама съэдармата и чесънът дават много як вкус.Сетих се,че и праэ лук ако се добави ще е яко
    яко "здравословно" обаче

  20. #20
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF
    Цитирай Първоначално написано от Prestigi0
    Любимото ми: Земаш кайма и я слагаш се запържи малко в тигана. Може да добавиш гъби. После слагаш доматено пюре, доматен сок, и малко кетчуп, а ако не сложиш доматен сок добави вода. После слагаш МНОГО босилек, чубрица и риган. Оставяш водата да изври и да стане по гъсто и ядеш!!!


    това не е ли сос за спагети?


    по темата:слагам 2 яйца,малко прясно мляко,черен пипер и сирене в пасатора и пасирам. После това нещо се пържи и е супер яко.
    (поне на мен ми харесва ^^)
    ХаАха хавна ме това е любимото ми ядене
    Тhe rule of god is to live peacefully, but the rule of life is to do whatever you damn well please!

  21. #21
    Качамак приготвен по следния начин: слага се вода да заври и към нея се прибавя пресято пшеничено брашно. Прави се дупка по средата на купчинката и в нея се слага с лъжичка от врябата вода и се оставя така да ври. След като се сгъсти се маха от огъня и се бърка в една посока докато стане еднородна сместта. Като се разбърка добре се слага в тава и се полива с масло. Аз го обичам с мед.
    [23:35:32] Big toN каза: просто ти си си няква такава леко побъркана

  22. #22
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Цитирай Първоначално написано от Prestigi0
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF
    Цитирай Първоначално написано от Prestigi0
    Любимото ми: Земаш кайма и я слагаш се запържи малко в тигана. Може да добавиш гъби. После слагаш доматено пюре, доматен сок, и малко кетчуп, а ако не сложиш доматен сок добави вода. После слагаш МНОГО босилек, чубрица и риган. Оставяш водата да изври и да стане по гъсто и ядеш!!!


    това не е ли сос за спагети?


    по темата:слагам 2 яйца,малко прясно мляко,черен пипер и сирене в пасатора и пасирам. После това нещо се пържи и е супер яко.
    (поне на мен ми харесва ^^)
    ХаАха хавна ме това е любимото ми ядене


    иначе да си призная и на мен ми харесва
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  23. #23
    Мега фен Аватара на Infinity
    Регистриран на
    May 2008
    Мнения
    5 543
    Това е една рецепта,която видях от Перфектата вечеря и ми се струва много лесна и вкусна
    Варени яйца се нарязват през средата и после наполовина.Отгоре се заливат със смес от една кутийка майонеза смесена със кисело мляко.Е поне на мен ми звучи добре.
    To infinity and beyond.

  24. #24
    Цитирай Първоначално написано от gree_girl
    Качамак приготвен по следния начин: слага се вода да заври и към нея се прибавя пресято пшеничено брашно. Прави се дупка по средата на купчинката и в нея се слага с лъжичка от врябата вода и се оставя така да ври. След като се сгъсти се маха от огъня и се бърка в една посока докато стане еднородна сместта. Като се разбърка добре се слага в тава и се полива с масло. Аз го обичам с мед.
    Аз качамака го обичам по следния начин: вече след като е готов запържвам олио и червен пипер и сипвам качамака в 1 купичка, натрошавам отгоре сирене и заливам със запърженото олио с червения пипер още докато е горещ..много вкусно става

  25. #25
    Цитирай Първоначално написано от aaasdfghjklll
    Цитирай Първоначално написано от gree_girl
    Качамак приготвен по следния начин: слага се вода да заври и към нея се прибавя пресято пшеничено брашно. Прави се дупка по средата на купчинката и в нея се слага с лъжичка от врябата вода и се оставя така да ври. След като се сгъсти се маха от огъня и се бърка в една посока докато стане еднородна сместта. Като се разбърка добре се слага в тава и се полива с масло. Аз го обичам с мед.
    Аз качамака го обичам по следния начин: вече след като е готов запържвам олио и червен пипер и сипвам качамака в 1 купичка, натрошавам отгоре сирене и заливам със запърженото олио с червения пипер още докато е горещ..много вкусно става
    Звучи вкусно ще го опитам
    [23:35:32] Big toN каза: просто ти си си няква такава леко побъркана

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си