еми точно рецепти...правя си малки геврчета нз как се казва наподобяваше "ковруче"или нещо такова...дето се закачат по сурвакниците взимам готово тесто слагам си малко брашно от време на време на ръцете да не ми се лепи брашното и късам малко тесто и го правя на малко геврече (то наподобява на големина колкото герлянд дано така се пише дето е за елхата...аз кат бях 1-2 клас постояно гоям мерак имах да правя..да де не цял герлянд а едното кръгче) ии после слагам във вода преди това обаче се остава да заври леко и пускаш да постои 1-2 мин (то изплува) вадиш и нареждаш в тавата(преди това намазана с олио или мас...зависи кво имаш под ръка) после може да го намажеш с жълтък за да придобие апетитен вид тва не е задължително и слагаш да печеш и те кат почнат да златеят значи са готови..на мен ми отнема около 20-30 мин (на 200 или 300 градуса нз майка ми се занимава с печката)

Също обичам и спагетите Спагетите в завряла вода за около 10 мин (във водата да има и малко сол) пък соса...запържвам малко лук да не е без хич..после и салама запържвам и добавям доматения сок и варя..там добавям и някви подправки (идея си нямам кви..3 вида са и понеже нз майка кво слага и слагам от всичко по малко но едното 100% е чубрица ) а и черен пипер..и долу горе на око вече ама пак към 10-15 мин го варя...и обожавам вурху спагетите да сложа малко сирене и много кашкавал и така да залея с горещия сос и то се разтапяя ммм...

За палачинките (правила съм 2 пъти) разбърквам с миксера две яйца, брашно около 1 пакет не ги знам по колко са..май по 1 килограм или пък 500 грама..не помня ,вода към литър (може и мляко даже е по добре ) и малко сол..и то после печенето е лесно..слагаш олио печеш палачинката..после кат я извядя пак мажа с памуче с олио и такам цели 2 часа
Първия път кат се пробвах да направя сместа стана идеална..късмета на начинаещия.. обаче втория път (вчера) стана ужасна..с доста вода.. така че сместа още ме мъчи

кво друго правя..яйца,картофи ама то тва всеки го може ся съм мераклийка да разбера как се прави содена питка (знам кви са продуктите ама месенето...бая зор ще видя) и мусака..има време