- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- тренировка за гръб
искам да тренирам за гръб
задължително ли е да съм поне малко пълен
за да се получи нещо
кажете някакви упражнения за гръб
аз знам само кофички но ми трябва нещо по леко с което да започна
Това ,че трябва да си поне малко пълен за първи път го чувам. Според мен не е вярно. Ето ти няколко упражнения:
1.Набиране зад врат със широк хват. Изобщо повечето видове набирания развиват гърба.
Ако ходиш на фитнес ето няколко много ефективни упражнения-личен опит.
2.Гребане с щанга (дъмбел)
3.Мъртвя тяга - не се препоръчва ако си начинаещ
4.Мечка - нещо като гребането
5.Пулоувър
6.Хиперекстензии - гръбни преси
Има още много ето ти един сайт http://www.bb-team.org/fitness/exercises/#back . УСПЕХ!![]()
и аз ще добавя няколкоупражнения
скрипец дърпане пред врат или зад врат (може и с някакъв тесен захват на скрипеца да дърпаш)
долен скрипец дърпане
(тези уреди ги има във всяка зала)
чукчета
![]()
Плюс това кофичките са за гърди и трицепс![]()
And in our Dying, we're more alive-than we have ever been
I've lived for these few seconds
For I am Winter born
http://vbox7.com/play:d61898cb
да и рамо)) вече зависи как ще ги правиш Ама влизат мн яко
![]()
Съветвам те за гръб да заложиш на набирането. Всичко друго е по-второстепенно, което не значи, че е излишно. Една такава тренировка е повече от идеална:
набиране 4х8 евентуално с доп. тежест
гребане със щанга 4х8
набиране с успореден хват или мечка 4х8
мъртва тяга 4х8
Обърни особено внимание на тягата. Тя може да ти даде изключително силен тласък в развитието. Спазвай стриктна техника, защото иначе травмата сама ще дойде![]()
Според мен ако все още е начинаещ да не прави тяга. Наистина има много голям ефект, но може да се получи лоша травма.![]()
тягата не е ли по-скоро за кръст.
видях едно мнение, в което се каза, че набирането е главно и не съм много съгласен. важно е да се правят повече упражнения за да може да се развие добре и правилно. примерно 4. а иначе какви набирания когато някой отива първите пъти на фитнесаз и сега не мога да се набирам, че натежах
![]()
Напротив, тягата е за гръб най-вече. Относно набирането - сигурно може да направи поне няколко или ако не може да прави други упражнения за гръб.
Ако не може - да се научи. Според мен, за да се води силен един човек, адекватно силен, трябва да може да се набира.
Отначало,ако не можеш набирания прави скрипец.3-4 серии зад врат и 2-3 пред гърди.И двете неща с широк хват.Стремиш се да теглиш плавно и с напрежение на мускулите на гърба,а не чрез стягане на бицепса и ръцете.След това може да опиташ гребане с дъмбел.Много е добро,дори за напреднали.Свиваш единия крак,опираш коляното на лежанка и се подпираш на нея със същата ръка.С другата,свободната теглиш тежък дъмбел.За по-напреднали вече мечка и накрая гребане с щанга и мъртва тяга.Последните две са за момчета над 17-18 години със здрав кръст.
тези дето са 60-70 кила естествено, че ще се набират, а тези дето съм 80 90 кила .. малко по трудно е.... ;D и това не ги прави по слаби...![]()
Съдбата отреди ! Арсенал !
Пс. Открих си старата парола за акаунта Моля да ме извините.....
previous acc name: TurmionKatilot
който не прави тяга да ми яде уя!
познавам хора на 90+ кила, които се набират на една ръка.
Трите най-добри упражнения за гръб:
Тяга, набиране, обръщане.
Grumpy old madman
набирания широк хват
чукчета/пулдаун широк хват
мечка/чукчета
гребане с дъмбел/долен скрипец
хиперекстензии/тяга
аз така го тренирам 16-18 серии общо и расте като гъба.ама е важно да се сменят упражненията всяка тренировка.
а трябва ли да взимам някакви добавки
по точно химия щото съм много слаб и не знам да ли ще се получи нещо като започна да тренирам за гръб
НЕ!Първоначално написано от kyker4y
Всеки е способен натурално да достигне поне до 1,5х собственото тегло лег, и 2х собственото тегло на тяга!
ТОЧКА.
Grumpy old madman
Пича пита дали ще дига маса, а не с колко килограма ще помпа ^^
А по темата - ако ядеш правилно ще дигаш до едно ниво, после - добавки, смяна на програми, ала-бала...но тва ти е чак след 10-20 кила така че не се притеснявай още.. :>
For I am Winter born
да, хубаво е да си вземеш дека, омнадрен и малко напосим и анадрол за кикстарт. :PПървоначално написано от kyker4y
само едно нещо не разбрах трябва ли да тренирам по определена фитнес програма или да тренирам просто ей така
www.bb-team.com
отделяш 1 ден и изчиташ всичко по този сайт. Има тонове полезна информация. Съветвам те преди да почнеш да тренираш, първо да се просветиш в тая област. Познанията, с които можеш да се стобиеш и съответно да използваш, ще ти дадат много голямо предимство пред хората, които дигат хаотично и без разбиране. Нямам време да ти изброявам всички ключови точки в билдинга, но и за тебе е по-добре да ги разбереш сам, четейки този сайт.
Химията може да ти даде брутални резутати, но ти сам трябва да избереш дали да минеш към Тъмната странаАко си под 22 години, по-добре не си го и помисляй. Добавки винаги можеш да пиеш, но те съветвам да изчакаш поне 1 месец, когато вече си усвоил техниката на основните упражнения, изградил си някаква фитнес-култура, мускулите ти са усетили желязото. И не забравяй - избягвай да тренираш на уреди. Придържай се към базовите упражнения със свободни тежести. Наблягай на тези 3 упражнения: вдигане от лег, набиране с тежест, клек със щанга.
Но какво ти обяснявам, влез в сайта, който ти посочих, и се самообразовай![]()
Откога трябва да си свиня че да дигаш килограми ?![]()
For I am Winter born