- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- униформи.........
Ееее , позволи да не се съглася и тук с теб, за едно единствено нещо. Не можеш да кажеш на детето , че едва ли не капризничи за дрехите ,и за извън училище са му достатъчни 1 блуза и едни дънкиПървоначално написано от SoFarSoG00d
![]()
Ти за извън училище само един чифт дрехи ли си имала? И си ходила на кафе , на разходка , да спортуваш , на гости , - все с едни дънки и една блуза? Учениците все пак не са някви зомбита , чийто социален живот се изчерпва единствено с училището.
Тя се опита да каже , че 200 лв дори и като еднократно капиталовложение си е доста , и в този смисъл може да и се наложи да избира дали да си купи униформа , или учебници , или да се лиши от нещо друго важно за да изпълни това непредвидено финансово задължение , което са и натресли , без да я питат.
Не аз винаги съм имала много дрехи,но винаги съм била 'за' униформата,пък и 200 лв за нея не са много,ще се лиши от едни дънки и една блуза и ще ги даде за униформа,не казвам,че учениците са зомбита,просто дадох като пример дънките и блузата и че мястото им не е по кафетата.....както и да е явно разбиранията ни са съвсем различни,просто съм отвикнала да вижам ученици по кафета и дискотеки,то в България всичко е различно....
Еми свиквай...Първоначално написано от SoFarSoG00d
Говориш като баба ми...
ние скоро ще имаме. общо взето - риза, панталон, жителетка и вратовръзка. нашите са безплатни, но би ми се искало и пола да имаме...кофти е че ще сме с тях и през зимата, и през лятото...не знам как ще стане това, но предполагам, че ще може да си заменяме панталона или нещо такова.
11 клас съм, но не съм против униформите. даже по-добре. училището не е подиум, аз има къде да си показвам дрехите. тъкмо сутрин няма да се чудя кое е най-подходящото облекло за мен.
Не говоря като баба ти,просто виждам какво е в цивилизованите държави,това,че не подкрепям анархията не означава,че съм старормодна и задръстена.Първоначално написано от masal
Въпреки че завърших преди две години, още съм твърдо против униформите... ако на мен ми бяха наложили да нося такова нещо, нямаше да го правя дори да ме изхвърлят от училище.
Имам мания за дрехи и би ми било ужасно да ме опаковат в няква униформа, за която да давам пари на всичкото отгоре.
Чувствам се завършена с моите си дрехи и хич не ми пука за проявата на уважение към училищната система... никога не съм се обличала като шаврантия, така че никой няма право да ми налага какво да нося.
Смятам за достатъчно да се забранят голотиите по коридорите и ако те видят с циците навън - у лево.
Пък и с тея къси, карирани поли, които видях на една снимка... остава само и едни чорапи до бедрото да наложат.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Ами да ... имаме.За лятото - бяла ризка, зимната униформа е едно такова от полар.Уж са задължителни, ама ... сещате се сами дали се спазва.![]()
http://www.impulse.bg/group-photos/14830/view/11669893
перфектни са просто![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
SoFarSoG00d все ни сравняваш с цивилизованите страни, да ма ние не сме далеч от таква...извинявай, но няма да тръгна в претъпкания градски транспорт с униформата (ще платя на някой да ми я открадне) , най-малко ще се смачка
аз казвам: когато имаме училищни автобуси, както в страните, с които ни сравняваш, съблекални, за да се преоблечем за физическо (а не да викат децата не спортуват и неиграят физкултура), тогава ще се гордея с училищетои може и да сложа униформа!
Това е униформата, която трябваше да носим от началото на втория срок, но заради глупавите размери на ризите се наложи на половината даскало да ни ги шият наново или преправят.
(това не съм аз на снимката)
![]()
Все трябва да се почне от някъде,униформата не е нещо,което изисква чак толкова средства,наистина в образованието има проблем и то голям.Нещата все някога ще се променят,преди 90-та година всичко е било както сега е в останалите европейски страни,а завършилите преди този период(90-те) с радост си спомнят за ученическите години,За 20 години всичко се разруши,но трябва да се положат усилия за да се започне наново.Все пак трябва да бъдете оптимисти,аз вече завърших.Първоначално написано от silver_moon
Униформата е приятна,на мен ми харесва,може да бъде съчетана с черн панталон или дънки,защо не и пола :0)Първоначално написано от UnaBletoLoVeU
Униформите от другата учебна година ли ще бъдат въведени навсякъде или само в някои училища?![]()
<3forbidden taste is the sweetest<3
ммм нем, няма да се задължителни...училищата ще стават автономни и всяко ще си решава само за себе си какво да правиПървоначално написано от vivteen
поне директорката заяви, че при нас няма да има униформи![]()
Абе да..ест че щом става въпрос за теб ще е позволено..и вече понеже не ходиш на даскало и дай да ни набуташ нас..а за по долния ти пост "кво били някви си кирливи 200 лева" за тебе може да са нищо ама за мен са много.аз трябва гола да ходя..да не говорим че имам и сестра и за нея още 200 стават 400. Нашите не са богаташи! Радвам се че за теб 200 лева не са нищо и можеш да си го позволош носи си униформа като искаш..да не говорим пък че те училищата са в такова състояние че вятър да ги духне ще падне..стаите се наводняват при малко сняг,дограмата за нищо не става,зимата зъзнем що да не сме и с униформи цялата ни у ред...Първоначално написано от SoFarSoG00d
Cruel Intentions
Гледах снимките,униформите са хубави,но стоят мн широко като се прекроят стават бомба.
Това са униформите на бившото ми училище,но са само за фанфарния оркестър и са безплатни.На снимката не съм аз и за това съм махнала лицето http://img502.imageshack.us/my.php?image=yniforme.jpg
<3forbidden taste is the sweetest<3
Цялата униформа не струва не повече от 80 лв,а ако е задължителна,то няма да ти трябват други дрехи за училище.а само за излизане,което съкращава значително разходите за дрехи,повярвай ми повечето родители искат децата им да носят униформи за да се намали социалното напрежение между учениците,защото точно така се поражда злобата и конфликтите,някоя си купила скъпа дреха и претендира с парите си,а друга не може......така,че?!Първоначално написано от mysterious93
А, стига бе!Първоначално написано от SoFarSoG00d
И ти ли си МГ Русе
![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
pak ne mi otgovarq6 na vuprosa s finansiteПървоначално написано от SoFarSoG00d
се пак аз кат се прибера от даскало не значи че се забучвам в къщи, нали? не мога да карам само с едни и същи дрехи както каза някой преди мен.А и дори да не бяха проблем парите..пак съм против защото са грозни!а и окс и 80 да са..за мен 2 униформи -160.отделно ми трябват поне 2 чифта дънки, 3-4 блузи,ботуши,маратонки,сан али,пола,рокля и т.н и т.н. а и кат знаем че униформите са за 2 сезона-две летни и 2 зимни и цифрата става много приятна.за тия пари ще си купя още сумати дънки и блузи и т.н...а и кое напрежение ще намали??ще почнат по - малко да се бият?или пък ще почнем да изкарваме по - високи оценки? щото някой няма да дойде с новия си телефон за 800 лева или пък сякаш няма да си домъкне мини лаптопчето? за мен униформите са нещо ненужно.
Cruel Intentions
Аз съм твърдо ПРОТИВ.
Толкова е нелепоооо. От няколко седмици и ние ще имаме.
Имам на снимка половерите, но в моменета не мога да намеря сайт, който ми се отваря дотолкова, за да ги кача. Просто са ужасни...
Да, имаме униформи. Сиви сака с, черни поли, бели ризки и червени вратовръски. Ужасни са и с нищо не вървятИмаме и ежедневни. Те са някакви тениски ама са адски скапани. Нещо средно м/у динено и бананово и розово и сиво по ръкавите. Абе ужас ! Слава богу, че натискат само 8,9 и 10 клас да ги носят :
![]()
da uchiolishteto ne e podium zashto prosto ne razberete che s tezi uniformi razdelenieto shte e sushtoto dori i vsichki da sme ednakvi koeto e tolkova glupavo zashtoto vseki e otdelna lichnost i se gubi idividualnostta na chovek glupavite pak shte sa si glupavi groznite pak shte sa si grozni nz kato kajete che nqma da se fukat nqkoi s drehite si hahah ami nqkoi shte sa s telefon za 200 drugi za 1000 i tn tva nezavisi ot uniformite !Първоначално написано от Briseis
"Стилът никога не излиза от мода !!!"
и ние ще имаме униформиКато ни ги дадат,ще пусна снимка
![]()
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...