.
Отговор в тема
Страница 1 от 11 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 259

Легализиране на Тревата

Не мислите ли ме е време е отново да защитим исканията си ?

‘За’ или ‘против’ сте легализирането на леките наркотици, като марихуаната например. Ще се радвам да чуя мнения, дори да са “wazzzzzzupppp”, което ще броя за ‘Да’

Какво мисля аз?

Личното ми мнение е, че те трябва да бъдат легални и дори вредните ефекти, които тютюна оказва на използващия го и на околните, тук липсват. Защо обществото разрешава да бъде тровено от цигарения дим или приема избора на хората, които всеки ден умират от това, че пушат тютюн (или пият тютюн), а не приема избора на хора, които искат да ‘дръпнат една трева’, които нито вредят на себе си (ако не прекалят), нито на околните.

Трябва да се даде свобода, но тя да бъде контролирана.

Тоест :
    1. Както за лекия наркотик алкохола , така и за тревата да има тест за шофиране.
    2.Да не се пуши на обществени места , но когато забранят и на тютюнопушачите .

смятам, че не е редно да се слагат всички наркотици под един общ знаменател, защото има различни видове, различни ефекти и различни вреди (и различни ползи). Специaлно за тревата например, не виждам причина да е нелегална. Първо всички я пушат и без това, и единствените (поне в България), които са облагодетелствани са куките (които обичат да прибират по някое подкупче като те хванат с трева) и дилърите (защото най-вероятно ще стане по-евтина ако се легализира и (евентуално) комерсиализира). Второ (и по-важно) правителствата си позволяват прекалено избирателно да решават, кое е вредно и кое не: Факт е, че тютюна и алкохола са си наркотици, но е и факт, че са индустрии за милярди долари. Факт е, че за не чак толкова “известни” “дроги” не ги е еня политиците и не си играят да ги правят нелегални, нищо, че да използваш DXM или Salvia е доста по-сериозно от гледна точка на ефекта. Факт е също, че мога да си купя пистолет, който както и да го гледаме не смятам, че е “полезен” за здравето. Факт е, че мога да предрусам с развалено сирене (примерно). И все ще е легално…

Защо цигарите са позволени, въпреки че не са по-полезни от тревата? Защото зад това стои огромен бизнес! Същото е и с алкохола.

Освен това, “меките” наркотици имат благотворно влияние върху страдащите от някои заболявания, рак например. Защо трябва болните от рак да ги тъпчат с морфин (откровено твърд наркотик), вместо болките им да се облекчават с марихуана, към която не се привиква?

Тревата Трябва да бъдат легализирани!И нещата ще се развият на по-високо ниво,към по-добро за всички нас,независимо употребяващи или не.
    Да се съберем и да сформираме марш за тревата отвоно !
    phah

Град
    Wonderland
    За!!!!

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Ми то си е така, не го знаем само ние, знае го целия свят, не случайно 40 % от САЩ, са пробвали поне веднъж марихуана.За легализиране, че нема да стане, нема ама поне да се прави разлика между дилър с 20 гр. амфети в него и пич с 2 гр. трева, защото БГ законодателство (ако мога изобщо да го нарека така...) не прави в момента.Факт е че, за убийство (визирам Максим Стависки) ти дават по-малко отколкото за 1 цигарка.
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    Цитирай Първоначално написано от XceSS
    Ми то си е така, не го знаем само ние, знае го целия свят, не случайно 40 % от САЩ, са пробвали поне веднъж марихуана.За легализиране, че нема да стане, нема ама поне да се прави разлика между дилър с 20 гр. амфети в него и пич с 2 гр. трева, защото БГ законодателство (ако мога изобщо да го нарека така...) не прави в момента.Факт е че, за убийство (визирам Максим Стависки) ти дават по-малко отколкото за 1 цигарка.
    izvod ne pu6ete treva GAZETE HORAAAA
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

Град
    Somewhere...in The sea...
    За тревата защо не...както цигарите и алкохола са легални, така и Тревуляка трябва да бъде легализиран...щото алкохола е даже по-опасен..

She watch the sun-thats all she needed to let go
    She held the sea-thats all she needed just to Be Free !

Супер фен
    Град
    в килера
    Против. Така и така някои хора идват напушени на училище, а с легализирането на тревата борят им ще се увеличи. Вярно, че цигарите тровят, но поне не те правят неадекватен и неспособен да мислиш...

Град
    Somewhere...in The sea...
    Цитирай Първоначално написано от zloto
    Против. Така и така някои хора идват напушени на училище, а с легализирането на тревата борят им ще се увеличи. Вярно, че цигарите тровят, но поне не те правят неадекватен и неспособен да мислиш...
    ami alkohola ? i nego li trqbva da zabranqt....6toto az ako ne sum napu6ena v daskalo bez problem moga da izpukam ena vodka i efekta e su6tiq

She watch the sun-thats all she needed to let go
    She held the sea-thats all she needed just to Be Free !

Супер фен
    Град
    в килера
    По закон (който не се спазва, естествено), не трябва да се продава и алкохол на лица под 18... И в Европа този закон се спазва, определено...
    С тревата работата е такава, че я пушат предимно тийнове и млади хора. Следователно половината ученици ще ходят на училище напушени, някой ще пафкат през голямото междучасие и т.н.

ne mi se obesnqva ama nqma da e taka
    I'm a psycho baby

Нямаше ли наскоро такава тема? Помня един доста разгорещен дебат по въпроса

иначе аз съм твърдо vs. легализирането на тревата щото братче ше решат всички че е спр модно и ще почнат да се друсат непрекъснато и даже по - лошото - навсякъде [включително в училище] , тая мания ще застигне и 10-11 годишните лапенца от квартала, щото видели някой някой батко с трева и решили че е мн яко иии оттам почва едно масово дрогиране на целия народ, съсипване на младите поколения и сичко квото се сетите...

legalizaciq na trevata ne ozna4ava 4e 6te moje6 da si hodi6 po ulicata i da pu6i6 ne ozna4ava 4e dokato s v kafeto 6te pu6i6 ne ozna4ava 4e dokato si na rabota 6te ima6 pravo da pu6i6 ne ozna4ava 6te q prodavat na vsqkade i 6te e lesno dostypna za deca s priemato na zakon za legalizaciq na trevata 6te se priemat i dosta drugi zakoni za edni kvo si i edni kvo si i taka na taka
    I'm a psycho baby

^ точно това обсъждахме и в миналата тема

мислиш ли че ако стане достъпна, да речем като цигарите, няма да я продават по забутани магазинчета по кварталите, от където всички лапенца ще си копуват? и ся ги гледам на 9-10 с цигари, тогава какво ли ще стане?

Град
    Wonderland
    Тревата трябва да бъде легализирана.Давам за пример Холандия,благодарение на факта,че тревата е легализирана страната печели милиони от туризъм .
    Отделен върпос е ,че е много по-безвредна от алкохола и цигарите,но тревата не се легализира,не защото е вредна,а заради държавни интереси,все пак не забравяйте кой е замесен с разпространението на твърдата дрога,та ако марихуаната е легална,бизнесът на важни фигури ще бъде прецакан.

се едно сега като е забранено не пушиш?
    тъй че кво ти пука.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Проблема на тревата е, че някои сортове не ги бива.
    Цигарите са едни и същи. Каква е гаранцията, че като ида в магазина редовно ще ми дават хубава трева?
    Там ще могат да си правят каквото искат и да ни лъжат както си искат.

Кой нормален дилър ще позволи тревата да се легализира?
    Нали знаете, че в мисленето на потребителя и дилъра съществува някаква малка различка.

Добър вариант ми се струва да я легализират и същевременно с това да спрат поризводството на цигарите.
    Само, че тютюнопроизводството няма как да бъде спряно, тъй като тютюн се отглежда в голяма част от страната ни и доста земеделци и селскостопанци се прехранват по този начин.

За да я легализират, може би трябва в България да започне отглеждането на марихуана. А това стане ли, нали знаете, че хашиша е производен от нея... следователно и с хашиша ще започне някакъв бизнес.

С легализирането не знам колко ще падне цената на тревата, но мисля, че пак ще е по-висока от тази на цигарите. А относно алкохола би било хубаво да оставят саммо квалитетните марки алкохол, а другите просто да ги спрат.

(бе, в тва мнение стана ебати тафталогията - та легализиране, та спиране, та трева, та не знам си кво )

еби му майката..

По закон (който не се спазва, естествено), не трябва да се продава и алкохол на лица под 18... И в Европа този закон се спазва, определено...
    С тревата работата е такава, че я пушат предимно тийнове и млади хора. Следователно половината ученици ще ходят на училище напушени, някой ще пафкат през голямото междучасие и т.н.
    Бате сешш се, че няма да се продава наляво и надясно? Нали се сещаш, че ще е като в Холандия... Основно по Coffee Shop- овете. Да не говорим, че също ще има закон за години, който ще се спазва много по добре.

Цитирай Първоначално написано от s3xy

иначе аз съм твърдо vs. легализирането на тревата щото братче ше решат всички че е спр модно и ще почнат да се друсат непрекъснато и даже по - лошото - навсякъде [включително в училище] , тая мания ще застигне и 10-11 годишните лапенца от квартала, щото видели някой някой батко с трева и решили че е мн яко иии оттам почва едно масово дрогиране на целия народ, съсипване на младите поколения и сичко квото се сетите...
    Ти така се изразяваш се 1 тва е херца... ТО по тая логика сега малките деца на по 10год защо не се напиват като прасета и не пушат цигари като комини, при положение че големите батковци го правят?!

Такам... да не говорим, че това също би помогнало на страната... както се казва в предишния пост - Холандия печели много от тревата и от туризъм. Да не говорим, че там много неща са легални и все пак стандарта е много по-висок от нашия.
    И още нещо - вие кво си мислите? Че ако се легализира и всички ще станат напушалки ли? Друг път... сега също е елементарно да си намериш коз... въпроса е, че ако е легален никой няма да се крие... и никой няма да го арестуват за 2гр трева, докато друг полицай си лафи с дилъра пред даскалото ми....
    Много хора се изказват неподготвени в тая тема... по-добре си мълчете става ли?

cherinka не знам ти накъде отиде с тия цигари и алкохол... Само да ти кажа, че цигарите не са едни и същи... Ако беше така щеше най-малкото да са на една цена... Има от цигара до цигара разлика....
    А иначе както се продават различни видове цигари, така и в Холандия се продават различните сортове трева... Съответно при едно легализиране тук също би станало така (естествено това легализиране в тая корумпирана страна няма да стане никога!)

Цитирай Първоначално написано от ChezZ

Ти така се изразяваш се 1 тва е херца... ТО по тая логика сега малките деца на по 10год защо не се напиват като прасета и не пушат цигари като комини, при положение че големите батковци го правят?!
    ъм и аз това казвам - вече пият и пушат, остава само и с дрога да се сдобият и супер направо!

lellelee hora pi6ete gooooleeeemi gluposti kak gi mislite ne znam
    мислиш ли че ако стане достъпна, да речем като цигарите, няма да я продават по забутани магазинчета по кварталите, от където всички лапенца ще си копуват?
    taka nqma kak da stane dospytna kato cigarite osven ako zakonite ne gi misli6 i priema6 ti taka da zemem primer ot holandiq 6tot ot kade drugite osve ot los angeles ama tam e malko po razli4no taka 4e da se sprem na holandiq kakvo stava tam ima si magazini koito se kazva kofi shop i samo i edinstveno vytre v tqh se prodava treva i se pu6i treva izvan nego nema6 pravo da pu6i6 osven u vas si v drugi zavedeniq magazini bla bla bla ne se prodava i e nakazuemo tiq kofi shopove predpolagam 4e sa dyrjavni taka 4e bi trqbvalo vyzrastovoto ograni4enie da se spazva i nema kak da te pusnat vatre nali se se6ta6
    Каква е гаранцията, че като ида в магазина редовно ще ми дават хубава трева?
    v tai nare4iq magazin ti sa izlojeni i si izbira6 davat ti menu i se kefi6 na jivota i nema lo6a treva
    I'm a psycho baby

Цитирай Първоначално написано от ChezZ

ъм и аз това казвам - вече пият и пушат, остава само и с дрога да се сдобият и супер направо!

Вземи се в ръце бе момиче! Къде ги видя тия работи?

Цитирай Първоначално написано от SoFarSoG00d
    Тревата трябва да бъде легализирана.Давам за пример Холандия,благодарение на факта,че тревата е легализирана страната печели милиони от туризъм .
    Отделен върпос е ,че е много по-безвредна от алкохола и цигарите,но тревата не се легализира,не защото е вредна,а заради държавни интереси,все пак не забравяйте кой е замесен с разпространението на твърдата дрога,та ако марихуаната е легална,бизнесът на важни фигури ще бъде прецакан.
    Точно.
    phah

ChezZ е адски прав
    phah

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Цитирай Първоначално написано от SoFarSoG00d
    Давам за пример Холандия,благодарение на факта,че тревата е легализирана страната печели милиони от туризъм .
    А защо страната да печели, като в момента печели само една групичка от хора...
    Ето за това нема се легализира
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

какво е значението, който иска - намира

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си