.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 29 от общо 29
    Голям фен Аватара на scyLLa
    То проблема не е с кислорода а е с това "глобално затопляне" заради тази дупка в озоновия слой който позволява на слънцето да прониква до земята то има 3 вида лъчи алфа, бета и гама и тези гама лъчи който са най силни те стигат до земята и така се получава топене на ледове следователно увеличаване на световния окена и от там други поръжения.
    ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от scyLLa
    То проблема не е с кислорода а е с това "глобално затопляне" заради тази дупка в озоновия слой който позволява на слънцето да прониква до земята то има 3 вида лъчи алфа, бета и гама и тези гама лъчи който са най силни те стигат до земята и така се получава топене на ледове следователно увеличаване на световния окена и от там други поръжения.
    Глобалното затопляне няма много общо с озоновия слой. Когато озоновия слой изтънява това намалява дори парниковия ефект и "охлажда" земята. Озоновия слой се разрушава от хлорофлоуоровъглеводороди , а глобалното затопляне се предизвиква най-вече от повишената концентрация на въглероден диоксид.
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Всичко Мара втасала, само найлоновите торбички останали...

Предполагам, никои от вас не яде пакетирани храни, не ползва батерии, не ползва GSM и тн.
    И какво ще ти попречи толкова ако си купиш по-лесно разградими торбички от касата или веднъж дадеш някой лев за торба от плат? Не вярвам толкова да те отвлече от ежедневните ти задължения.

Както написах темата е идея за борба с найлоновите торбички и е вдъхновена от другата тема. Та тази идея е как обикновения човек може да направи нещо просто, но същевременно полезно. Аз, ти или хората в този форум едва ли ще направим нещо за найлоновите опаковки (дано някой да измисли нещо полезно все пак), та остава само да не ги хвърляме където ни падне. Естествено вскички ползваме телефони, батерии и опаковки. Това което искам да кажа е, че без да си даваме много труд можем да си помогнем и животът ни да е по-хубав.

Не знам дали сте виждали репортажи за замърсяването на един язовир, който беше пълен с найлонови опаковки (май беше Въча, но не съм сигурна). Е поне нещо такова можем да предотрвратим.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от HeartOfRaven
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Всичко Мара втасала, само найлоновите торбички останали...

Предполагам, никои от вас не яде пакетирани храни, не ползва батерии, не ползва GSM и тн.
    И какво ще ти попречи толкова ако си купиш по-лесно разградими торбички от касата или веднъж дадеш някой лев за торба от плат? Не вярвам толкова да те отвлече от ежедневните ти задължения.
    Аз пазарувам с раница на гърба и не купувам никакви торбички. Освен това, тези, които купувам, са рециклируеми. Освен това съм напълно убеден, че моят начин на живот, остава по-малък отпечатък върху природата от този на 99% от съформуците.
    Grumpy old madman

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си