.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 52

Дрескод или униформи?

Понеже стана на въпрос в друга тема, но все пак да не става спам там.

Кое бихте предпочели - Дрескод или унирофми?

hottie
    Guest
    Не съм ученик вече, но опеделено дрескод, както е например във Франция. Не се допускат късите поли, късите панталонки, деколтета, къси блузи, много грим и много високи токчета.
    Хем имаш все пак някаква свобода, хем запазваш благоприличие.

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Определено и според мен дрескод е по приемливия вариант.

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Дрескод, определено. Поне си запазваш стила и се различаваш

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Цитирай Първоначално написано от tItEufFf
    Ами ако стила ти е яко смъкнат? Какво правим тогава?

Aз пък ще се самоцитирам.

Цитирай Първоначално написано от Swinkenhoffer
    Смятам за достатъчно да се забранят голотиите по коридорите и ако те видят с циците навън - у лево.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    С униформи най-лесно ще си проличи кой с какво е различен.Аз като бях ученичка много ми се искаше да има униформи, защото имах супер яки идеи за модифициране и щях да умра от кеф.

Иначе дрескод е все някакво решение. Но най-добре ще е да дойде време, когато децата ще се гордеят, че учат в дадено училище и с кеф ще носят униформата му със емблема.

Saatana vittu perkele hate crew!

Аз съм за униформи, макарче и дрескод не е зле, но все пак униформата си е по-добрия вариант
    Отделно, че във всяко училище учениците ще имат право да си изработват собствена униформа, което е още по-добре. Поне така разбрах, че ще е

Униформи ^^

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

^ Това да се обличаш както искаш никаква свобода не е. Като станеш на 7 вече си претръпнал
    Да си личност няма общо с това, което носиш. Да доказваш характер също. За свободата да не говорим :Д
    То се каза вече, символът за принадлежност към това мини-общество, равенството, идеята, че можеш да изпъкнеш с нещо друго освен с това какво и слагаш сутрин и благоприличието/спретнатостта накрая. Все причини това да е добър вариант.

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

Ще нося това,което искам,когато искам!Няма да се ограничавам от това да и е удобно,комфортно и сам да си се харесвам в дрехите.Най-малкото трябва да имам поне 3 униформи,че да не ходя всеки ден с тях,а като се има предвид,че в нащо бяха сложили костюми от фирма,която шие женски дрехи и бяха супер грозни,поне си взех хубаво костюмче.Слага богу пак им упропастих идеята,че ще ми сложат униформа.До средата на годината заместник директорката ме гонеше заедно с още 2 учителя да съм,но след няколко забележки и строги коментари се отказаха,а в последствия и цялото ми даскало спря да носи.А кат се вземе и факта,че и директорката си пълнеше джоба с тея униформи...Ще си нося квот и когат си поискам!Иначе за дрес кода съм по-съгласен,че ми писна най-вече от онея момичета,които носят маска от грим или се пудрят в час.Има едно момиче,дет момчетата всичко го ебаваме - до врата е бяла,а от него на горе оранжево лице За високите токчета,аре - живи и здрави да са.За деколтетата ми е все тая

Ке си праим квот си искам!
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Дрескод...малко или много запазваш индивидуалността си или поне можеш да се обличаш в любими цветове

И все пак нямам кой знае колко много против униформи НО те трябва да са хубави и поне точен размер
    Sunrise and the new day's breakin' trough
    The morning of another day without you
    And as the hours roll by
    No one's there to see me cry except the sunrise
    The sunrise and you...

Дрескод. Освен ако стилът ти не е пола с дължината на тънко коланче, то не че има лошо, просто даскалите не се кефят

Скайп - dark_elf2

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от hottie
    Не съм ученик вече, но опеделено дрескод, както е например във Франция. Не се допускат късите поли, късите панталонки, деколтета, къси блузи, много грим и много високи токчета.
    Хем имаш все пак някаква свобода, хем запазваш благоприличие.

Супер фен Аватара на Dumb
    Съгласна съм с Буут!
    Много е права. Ние вече си имаме униформи и са приемливи. Излъчването те прави различен. С униформа и без униформа, пак съм си аз.( Ако ще и черен чувал да ми сложат)

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Хах, типично по български.Да минем по-тънко летвата, точно това ще стане, ако бъде въведен въпросния дрескод.Ще започнат едни съровнования, ама как видиш ли моите токчета са с 2 см, по-ниско от тези на Петя, пък на мен ми надуха главата, че били високи, а на нея нищо не и казаха.Същото ще е с полите, блузките, късите панталонки, грима и т.н.
    Като ще се прави нещо, поне да се прави както трябва, а не просто за отбиване на номера.
    Преди време се ужасявах от идеята да има униформи, но с течение на времето започна да ми допада, но само при условие, че моделите са свежи, а не някакви скучни и безлични.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

hardball, Boot и hottie са единствените с нормални мнения по темата...

Другите са яко осирация с тезите си за свобода, 15 вида униформи за сменяне, "6sI nOsA kOt si IsKam!" и т.н...
    Простотия до шия..

Дрескод наистина е хубаво хурмване за да не виждаме пошлост навсякъде, но той няма да изнася на всички и малко трудно ще могат да се поставят границите. Може би метълите ще са шокирани - та те не показват голота, просто са по-развлечени, носят камуфлажи и кОбинки.. и те така.

Униформите рулят btw. Аз съм в даскало с униформи и ме кефи. Никога не съм роптала, защото даже се почувствах много яко на 1вия учебен ден в 8ми клас - чувствах се част от екип. А и нашите хич не са лоши - ризи и вратовръзки + черен панталон, който вече си е наш, т.е. по наш модел. За глезлите - след даскало махат ризата, бутат в чантата и се кефят /тва не съм го правила, за кво ми е да си мачкам ризата.. за едно прибиране до нас нищо няма да ми стане да я нося.. /
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Ем, да ви кажа дрескодът, зная едно училище с дрескод, като ти забранят да носиш 90 процента от дрехите си, като ти наложат и задължитлени цветове... то си като унифрома. Даскалото, за което говоря, разрешава само 3 цвята - тъммно синьо, черно и бяло. (друг е въпросът, че аз лично черно и бяло не ги смятам за цветове). И като ти забранят да носиш определени дрехи, като дължина, като модели (раздърпани, както се изразяват бабите), смъкнати, дигнвати и т.н., то си става като чиста униформа.

Голям фен Аватара на Skullbreaker
    Град
    Национално Музикално Училище
    Униформи...Дрескод ахаххахахаха....

Това може да го измисли само някой който не е влизал скоро в българско училище ^^ .

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Дрескод!

Но и униформите не са лоши стига дизайнът им да е добър!

Ливанско Евангелистко училище

http://www.kircaalihaber.com/bg/bg_h...miladinovo.jpg

Защо по дяволите сайта на Кърджали е с турско име !?!?!?!!?!?!?!?
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Хах, защо ли...

Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Цитирай Първоначално написано от FockidyFockFock
    Хах, защо ли...
    Явно много лесно сме прежалили Родопите, а?!

Сигурно ще кажете, че пак дрънкам глупости .. но ако това се беше случило в Християнски град, село или дори квартал в Ливан щяха да хвърчат тюрбани и да падат минарета!!!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Не знам как стоят нещата в Ливан, но шанса да те пребият, ако проговориш на български в Родопите, е доста голям. Факт...

Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Цитирай Първоначално написано от FockidyFockFock
    Не знам как стоят нещата в Ливан, но шанса да те пребият, ако проговориш на български в Родопите, е доста голям. Факт...
    Това ми го е казвало момиче чиято майка е туркиня а баща и българин.
    Разказа ми как в някво село до кърджали били в селското кафене и само тя и некви нейни приятели турчета говорели на български ... всичко друго ..

Цитирай Първоначално написано от Boot
    С униформи най-лесно ще си проличи кой с какво е различен.Аз като бях ученичка много ми се искаше да има униформи, защото имах супер яки идеи за модифициране и щях да умра от кеф.

Иначе дрескод е все някакво решение. Но най-добре ще е да дойде време, когато децата ще се гордеят, че учат в дадено училище и с кеф ще носят униформата му със емблема.
    С тази деградация силно се съмнявам, че скоро ще дойде ден, в който някой ще се гордее, че учи в 'елитно училище'.

Докато бях ученичка и аз исках да има униформи, защото наистина се гордеех с гимназията, в която уча. Тогава беше 'срамно' и 'недопустимо' успехът на класа да е под 5.50 и изискванията бяха високи. За срочна оценка 5.58 те гърчат върху целия материал, а сега учителите просто са вдигнали ръце от учениците и гледат да ги прекарат по-бързо.
    В старото ми училище, което до преди 2-3 'поколения' беше елитно, сега най-високата срочна оценка на клас във випуска е 4.40.

С какво да се гордеят учениците? Те не учат. Не ги интересува училището, камо ли някакви си униформи.
    А и учителите вече също нямат желание и са се отказали да вкарват 'ред и дисциплина' и да се опитват да мотивират някого да учи.

Така че силно се съмнявам и че дрескодът би се следял стриктно. Вече много малко хора ги вълнуват тези неща.
    Учениците ако изобщо се сетят да ходят на училище пак добре...
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си