- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Дрескод или униформи?
Обаче забележи "Кърджаали хабер"Първоначално написано от InitialD
бахти историята
Абе момче, не можеш да носиш квото и когато си искаш, това е училище, не дискотека!Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
Не може на училище да ходите разпасани, с развиснати дънки, кърпи, шапки, шарени фланелки- няма значение рапърски, метълски или каквито и да са там! В училище трябва да има дисциплина и контрол на обличане и държание, а това ще стане само и чрез контрол над облеклото. Все едно ходиш в Парламента по анцуг ако си депутат- е не става. Има си места, където не можеш да ходиш както си искаш, да се държиш, както си искаш, а трябва да спазваш някакви норми на поведение, които се постигат до голяма степен и чрез органичения.
индивидуалността ще си я показвате на други места. в училище се ходи, за да се учи.
Защо не се вълнуваш от въпроса не разбирам? Нима дисциплината в училище не е от особена важност за изграждането на модела на поведение и възпитание на учениците?
Иначе за относителността съм съгласен, ама все пак не е чак толкова трудно да прецениш коя пола е прекалено къса и кое деколте е прекалено дълбоко, след като силно се набиват на очи и определено правят впечатление, особено ако са съчетани с гол корем да кажем както е в повечето случаи.
Аз също не съм ученик, но съм 100% ЗА униформите, че аман от курвета и разни мамини дечица, дето идват на даскало, за да ПАРАДИРАТ с парите си.![]()
Левски шампион але але!
+1Първоначално написано от tItEufFf
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Абе, като ще има определени нива на токчета, дължина на полите, дълбочина на деколтето, стриктно следене на хомоприческите и разни такива, как тогава ще запазвате някаква идентичност, стил, индивидуалност и разни други такива глупости, майна, папараци, руският пазар, Акропола, тепетата, Столипиново, панаира?
П.С.> Ако има дрес код, при стриктно спазване на правилата, единсвеното с което бихте могли да се различавате са цветовете на дрехите. То и без това сегашните ученици са еднакви като две капки вода, та ако се въведат определени норми ли ще има стилове, разнообразие, идентичност, индивидуалност, различия и др.?![]()
Левски шампион але але!
ученичка съм, но за мен и двете са приемливи. аз не отивам на училище, за да се показвам, там няма кой да ме избира. пък и когато външноста е идентична, по-лесно можеш да блеснеш със индивидуалността на характера.
Униформите са по-добрия вариант май.
Да ходят всички голи - с по едно листо!
Аз съм против униформите! Хората са различни и опитите да се уеднаквят винаги са се проваляли. Униформата има смисъл в целодневни училища-пансиони.
А това, че някой демонстрирал богатство - е и в живота има много, които демонстрират богатство. Богати и бедни винаги ще има. Дори и с униформи, или дрес код, пак някоя кифла може да си сложи мега-яките диамантени обици за нереалните пари.
Освен това униформата е типична за ЧАСТНИ училища - които са автономни, но подлежат на контрол от съответния орган. Държавните училища е малко глупаво да имат униформи - все пак се предполага, че в тях учениците имат равни права и шансове и следва да получат образование на едно и също ниво. Тогава изчезва и разликата между първа, втора и пета английска примерно.
И стига с тези монолози, какви били пошли учениците и как не се интересували от училището. Успехът в училище и успехът в живота не са зависими един от друг.
И дрес-код не одобрявам. Учениците имат свободата да се обличат както намерят за подходящо. Липсата на вкус, пошлостта, или неумението да прецениш ситуацията си проличава най-добре в такъв случай.
Grumpy old madman
Ехооооо ти чуваш ли се!?Нито искам да парадирам с дрехите си,нито нищо!Искам да ми е кеф кат си ходя по коридора и да ми в удобно в дрехите.Не си копувам дрехите,че да ме гледат другите,а да ми е кеф да си ги нося.И тва е смешно сравнение.Същото е дали ще съм в парламента по джапанки и анцуг или на даскало.И двете са си неуважение,в единя случай към учителите,в другия към народа ужПървоначално написано от kristo
Поне да се правят,че им пука за нас.А не ходя на училише с джапанки и анцъг,нито съм с шапка или качулка в час.Нося си нормални дрехи.А шареното кво ти пречи един Бог знае.Може би си делтонист и са искаш да ни правиш гадно,а
![]()
Ще си нося каквото искам,когато искам![]()
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
А ти за модел и цвят на дреха чувал/а ли си?Първоначално написано от air_J
![]()
Може всички да са с маратонки, дълги дънки и тениска, но това значи ли, че трябва да са еднакви? Тесни дънки, широки дънки,кецове, ботонки,широки тениски, със деколте, без деколте? Черни, розови бели, червени ? Ако сичкото ти е еднакво..не те виждам просто как се обличаш..
Не трябва да подценяваме външния вид. Може да не е най-важното, но е от значение. Замислете се ако видите момиче с дънки чарлстон с талия до циците и къса блузка и до нея едно момиче с ниски токченца, панталонче и ризка.. разлика ще видите ли ?
Тъпо е ..
Чувал съм за много неща, също така съм виждал много неща. В даскалото, в което завърших средно образование в момента имат униформи и са много дупарски и учениците честно казано с кеф си ги носят, или поне тези, които аз познавам. Униформата не винаги е чак толкова отвратително нещо. Е, носят униформите само по поводи, но ЗАСЕГА е така, за по-нататък дано стане за постоянно. Иначе и аз като ученик по-скоро бях против униформите, но сега от позицията на времето виждам, че тогава по-скоро бях жертва на лоша пропаганда, защото никой не се постара да ни обясни какви точно ще са униформите и при липса на информация всеки си мислеше за възможно най-лошите варианти. Все пак не хванах униформи в училище, но като цяло съм твърдо ЗА униформите.![]()
Левски шампион але але!
ем... ходя с униформа от две години вече... наистина е донякъде добре ,но униформите ни са смешни.... като казвам смешни значи наистина смешни.... Жълта врътовръзка,тъмносин елек и светло синя риза....
ето ги и тъпотийите:
1.даваш 50 лв само за риза вратовръзка и елек.... с това трябва да ходиш цяла седмица... ако искаш още ризи на следващата още 15 20 лева даваш....
2.зле са ушити ( майка ми е шивачка лично тя разглежда подробно и умря да се смее )
3.Видях същите униформи в гейско аниме![]()
Дрескод до тук прочетеното от мен звучи като униформи![]()
Единствения + на униформата ми е че ми спестява мислене в 6 сутринта (когато трудно функционирам) какво да облека....![]()
Не става въпрос дали парадираш или не с дрехите си, а че в училище просто не трябва да се позволява да се носи каквото си искаш, щото примерно е смешно едни да ходят с метълски черни фланелки с нарисувани черепи и дълга коса, други пък с шапки, качулки и шарени блузи(рапърите), защото просто не е нормално. В случая не говоря за теб щом ти се обличаш нормално, а говоря по принцип, че най-малкото трябва да има модел на обличане ако не униформи или дрескод, тоест да има някакви ограничения, това ми е мисълта.Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
Именно, напълно съм съгласен с теб. Защото и аз учениците които познавам в момента и които носят униформи са много доволни от този факт, понеже сами са имали възможност да ги си изберат и изработят и те са станали нещо като техен вид емблема, с която се различават от учениците от другите училища. А защо не пък да се изработят различни униформи за различните класове с герба на училището на тяхЧувал съм за много неща, също така съм виждал много неща. В даскалото, в което завърших средно образование в момента имат униформи и са много дупарски и учениците честно казано с кеф си ги носят, или поне тези, които аз познавам. Униформата не винаги е чак толкова отвратително нещо. Е, носят униформите само по поводи, но ЗАСЕГА е така, за по-нататък дано стане за постоянно. Иначе и аз като ученик по-скоро бях против униформите, но сега от позицията на времето виждам, че тогава по-скоро бях жертва на лоша пропаганда, защото никой не се постара да ни обясни какви точно ще са униформите и при липса на информация всеки си мислеше за възможно най-лошите варианти. Все пак не хванах униформи в училище, но като цяло съм твърдо ЗА униформите. Cool![]()
Трябва да има униформи, който да се раздават от държавата 2-3 чифтаИ който не дойде с тях да небъде допускан да участва в избирателният процес, а не някакви 12-3 годишни пикли облечени като за магистралата
Трябва да има повече права в ползва на учителя, зада може да си върши добра работата и да ги възпитава както трябва
![]()
Е те не отиват в училище да гласуват бе човекПървоначално написано от Jesus
![]()
Ох успоредно четях за ОИП и съм се объркал, исках да кажа че не трябва да ги допускат да участват в образователният процес![]()
Е малко крайно звучи недопускане в час ако не си с униформа, но все пак ако се въведат трябва да се носят определено и то задължително![]()
Все пак сигурно могат да се намерят и по-демократични начини за да се накарат учениците да ги носят![]()
Aко дрескодът е твърде строг... няма смисъл, по-добре униформа.
И все пак, дрескодът е по-добрият избор, от гледна точка на това, че имаме повече свобода...
В крайна сметка, и униформа ще нося, ако се наложи, но поне да е по-свеж и съвременен модел, че тези, които си представям, са лачени обувки(?), черни плисирани поли и ризи... бляк.
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Когато аз бях ученик пак се повдигна въпроса за униформи и се създадоха няколко модела и се пусна анкета сред учениците да си изберът сами и нито 1 от женските модели не беше с лачени обувкиПървоначално написано от GbSy
![]()
E, сигурно, просто това ми е първата асоциация.Първоначално написано от Jesus
![]()
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.