- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 3-ти март 1878 и какво се е случило на тази дата
ааааа
Любовта ще изтрие сълзите преливащи се със вашата лръв.А във вашият живот ще си остане ... магията любов и болката до смърт ...
знам но в момента в който правих тази регистрация не го знаех.А сега не виждам смисъл да го сменям ...
Любовта ще изтрие сълзите преливащи се със вашата лръв.А във вашият живот ще си остане ... магията любов и болката до смърт ...
На 3ти март 1878 е подписан Санстефанският мирен договор, които слага началото на Третата българска държава. България е разделена на Княжество България и Източна Румелия(автономни области със собствено управление и армия).
Слага се край и на Руско-Турската освободителна война.
само една забележка.Не на 3-ти март България бива разделена на Княжество България и Източна Румелия
няма да ти кажа кво е станало
ха!
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
за автора
Да бе, само ни проверяваш нали?
Да беше пробвал в google. "Хитрец"
А за Берлински конгрес чували ли сте?
Там е работата, че дори със Санстефанския мир не ни връщат всички територии- северна Добруджа е дадена на Румъния, Нишката област и въобще българското Поморавие е дадено на Сърбия, цяла Одринска Тракия плюс голяма част от Родопите също не са в пределите на България. Но все пак не може да не се отчете, че цяла Вардарска плюс Беломорска Македония са в нашите предели, което е особено важно. Но все пак факта е факт- България не си връща всички етнически територии и това дава възможност в някои български етнически области да бъдат дебългаризирани съответно от Сърбия, Турция и Румъния.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
На 3 март не знам какво е станало, но 2007 година Кими Райконен спечели титлата във Ф1.![]()
Левски шампион але але!
Хайде да проверим колко от вас знаят как се прави анкета и колко от вас знаят, че в една анкета има само 1 ВЕРЕН ОТГОВОР!![]()
![]()
![]()
![]()
Некадърници
![]()
![]()
![]()
А на 3-ти март се сключва Санстефанския мирен договор, в следствие от което България се освобождава, а такъв отговор в анкетата на гения няма!!!
Точно така е, аз и затова не съм гласувал в анкетата, защото нито един от отговорите не е достатъчно правилен, включително 2 и 3, които не са никак далече от истината, но не я обобщават и не казват основното- че България се освободжава от османско иго на 3 март 1878.Първоначално написано от afterforever
Голяма мъка, нали?Първоначално написано от tqnko
![]()
Левски шампион але але!
Е какво става - малко радост до юли месец, когато ни режат с един директен политически трион.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Трети март нали е почивен ден, бе? Кви договори подписват в почивен ден? Нещо ментите тука...
Grumpy old madman
вече не е модерно да си патриот![]()
Първоначално написано от Canis_Dirus
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Просто сбърках вторият отговор със друго което исках да напиша и сега не мога да го едитнаПървоначално написано от afterforever
Егоцентрик.Първоначално написано от Raybeez
![]()
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
тази година уча история на България и толкова гадно ми става. всеки гледа само как да ни прецака... или не точно да ни прецака, но просто на никого не му пука за "нищожната" България... а тези договори направо...
someone else...
Ти да не мислиш, че като се спечели война някой ще даде земи на загубилия като обещетение?! гадно й ставало![]()
А извиненията на Кими са приети, да се заключи темата, а?
Хмм, дали на "великата" Русия не й е пукало от Стефан Стамболов, който е неутрализирал цялата руска агентура в България? Май не...Първоначално написано от Ivalinka
Тоест, руснаците са се притеснявали от Стефан Стамболов, така ли?Русия е велика страна, има ли някакъв повод да се притеснява от новоосвободена България, при това освободена с помощта на именно тази Русия?
![]()
Левски шампион але але!
Разбира се, че има причини да се страхува, защото иска да има влияние на Балканите, а най-доброто такова ще осъществи чрез твърда руска власт в Блъграия. Някои май бъркат "велика държава" с "държава без външнополитически интереси".