.

Виж резултатите на анкетата: Какво се е случило на 03.03.1878

Гласували
71. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • България получава самостоятелна църква

1 1,41%
  • Русия и Турция сключват примирие

15 21,13%
  • България получава право на автономно княжество със собствена армия

45 63,38%
  • Турция се отказва да се бори с балканските страни

5 7,04%
  • Не знам

5 7,04%
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 64
    Супер фен Аватара на air_J
    Град
    Свищов Town
    Тоест, някой продължава да си мисли, че Русия едва ли не са се посрали от страх по вина на Стефан Стамболов? И въобще някой въобразява ли си, че от 1878 година насам Русия някога се е притеснявала баш пък от България?
    Левски шампион але але!

Град
    kurvi
    Въпроса не тряяя да е кво се е случило, ами - А ако не се беше случило?
    As S1m
    KuRwA

Град
    Свищов Town
    Цитирай Първоначално написано от Kya
    Обикновено акото цапа и мирише.
    Левски шампион але але!

Цитирай Първоначално написано от air_J
    Тоест, някой продължава да си мисли, че Русия едва ли не са се посрали от страх по вина на Стефан Стамболов? И въобще някой въобразява ли си, че от 1878 година насам Русия някога се е притеснявала баш пък от България?
    Да, точно така, Русия се е насрала от Стефан Стамболов, защото той е неутрализирал изцяло имперските й интереси спрямо България. Освен това Русия е дотолкова безсилна по Стамболово време, че прекратява дипломатическите си отношения с нас като единствен начин да ни се противопостави. Така че Русия се съобразява и още как, но разбира се тази й слабост по това време се дължи и на задълбочилата се вътрешнополитическа криза.

Вие кво, побъркахте ли се?
    Първо пишете грамотно и се слагайте главни букви, където няма такива. После, ще ми задавш въпрос към историята и ще твърдиш, че правилният такъв е "ако не се беше случило?".... ама моля ви се...

Град
    Свищов Town
    Страхотно са се уплашили. Вчера те едва ли не те освобождават, днес вече се страхуват от теб. Направо Стамболов ги е заврял в кучи гъз. Както и да е - от история не може да се каже, че разбирам кой знае колко, така че няма да ви се меся в споровете, макар да продължавам да смятам, че Русия надали след Освобождението, та до наши дни и за 1 секунда се е притеснявала от България, но както и да е.
    Левски шампион але але!

Абе, още ли има хора, които си мислят, че "братска Русия ни е освободила от любов към братята славяни, страдащи под ятагана на турските поробители"?

^ мисля, че са отдавна отмрял вид :ь
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Цитирай Първоначално написано от afterforever
    Абе, още ли има хора, които си мислят, че "братска Русия ни е освободила от любов към братята славяни, страдащи под ятагана на турските поробители"?
    Точно, много си прав. Русия на първо място е имала собствени имперски интереси спрямо нас и Балканите като цяло, а след това е тръгнала да ни освобождава заради "братска любов".

Град
    kurvi
    АмИ АкО нЕ Се БеШе СлУчИлО!
    As S1m
    KuRwA

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    ^ НаЩе форумНИ гЕроИ ЩЯАаа дА я сВъРшАт таЯ рабОта в нАшИ дНИиИ

Русия така или иначе щеше да ни освободи.....Хора като нашите революционери са били доста безполезни на този етап.
    Без повече подобни картинки!

.: machoka :.

Ти малоумен ли си? Безполезни били Добре че са били наште!?възрожденци та да събудят народа!
    Това ,че Русия е щяла да ни освободи незначи ,че дейността на тези хора е била напразно. Добре ,че са били те та да затвърдят българското самосъзнаие и света да види какво ктава в Османската империя.
    Отдай почит и уважение на тези хора те са герой! Не ти прави чест да пишеш такива глупости.

Токарев, не са били - нашите пратени опълченци са изиграли изключително важна роля - виж Шипка например. А без революционери в по-миналия етап едва ли би имало събудено самосъзнание национално и въобще бунтовен дух в българския народ - те повечето са си скланяли главица пред поробителя и тихо-тихо са си живели без проблеми на главата, в робство.

А пък и ако Русия само със собствени усилия ни беше освободила можеше направо провинция да си ни направи.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

АмИ АкО нЕ Се БеШе СлУчИлО!
    Кое да не се беше случило? Защото със сигурност щяхме да се освободим и без руска помощ, но щеше да стане 40 години по-късно след края на Първата световна война, когато се разпада Османската имеприя и тогава просто нямаше как да не се освободим и ние.
    Но разбира се, благодарен съм на Русия, защото тя е с основна заслуга за освобождението ни, което обаче не идва даром и без да направим всичко възможно от себе си за да се осъществи то- достатъчно е да се спомене Априлската епопея, великата саможертва на опълченците ни, на някои места по време на самата Освободителна война избухват и български бунтове, така че ние сме се постарали максимално според възможностите си да заслужим национална свобода.

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    kristo,
    Не се ли преувелича малко с това,че Русия едва ли не го е направила,за да се облагодетелства после?

Питам те,като човек,завършил история и защото ми е интересно.Със сигурност има истина в това,но ВРУ стабилизира добре положението след Освобождението,поне аз съм останала с такива впечатления.

Иначе,за анкетата 2 и 3.
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Ами Русия винаги е имала имперско, шовинистко мислене, както всяка една велика сила разбира се. Така че няма как да не гледа да се възползва от отдалата се възможност. Разбира се, саможертвата на руските войници, оставили костите си за нашата свобода никога не може да се забрави, но между обикновени войници и политици, които въртят сметки и си гледат интереса има огромна разлика. Защото докато едните са водели война за идеала, другите, политиците на Русия са крояли планове как да се възползват от ролята си на освободители и да превърнат България в една изцяло зависима на Русия страна, а оттам да се доберат до Проливите. Просто това е политика и то национална, а в нея целта оправдава средствата, особено когато става дума за велики сили както казах.
    И ако някой наистина все още мисли, че Русия тръгва да ни освобождава само от милосърдие и състрадание наистина се заблуждава, защото в политиката тези неща не присъстват. А всяка война се базира на политика, никой не се хвърля в нея ако не знае преди това какво би спечелил лично за себе си.

Град
    kurvi
    Според мен ако не се беше случило сега просто нямаше да има България. Днес тук щяха да са турски територии. И разлика нямаше да има от това дали България съществува или не. И ако все пак се беше запазила за годините част от културата ни може би САЩ щеше да се намеси разбира се и в момента тук щеше да е война. Така или иначе нашата държава не е нищо освен транспортен център и ако не осъзнавате по-голямата част от политиците ни не са българи и съсипват абсолютно всичко като започнем от индустрията и завършим с природата. Хора осъзнайте се България не съществува!
    As S1m
    KuRwA

Мега фен
    Град
    Utopia..

Според мен ако не се беше случило сега просто нямаше да има България. Днес тук щяха да са турски територии. И разлика нямаше да има от това дали България съществува или не. И ако все пак се беше запазила за годините част от културата ни може би САЩ щеше да се намеси разбира се и в момента тук щеше да е война. Така или иначе нашата държава не е нищо освен транспортен център и ако не осъзнавате по-голямата част от политиците ни не са българи и съсипват абсолютно всичко като започнем от индустрията и завършим с природата. Хора осъзнайте се България не съществува!
    Е това определено го съзнаваме, уви, истина е( за политиците ни и произхода им)...

Иначе нямаше как България да не се освободи дори и да не беше Руско-турската война. Просто Първата световна война Османската империя се разпада и окончателно губи почти всичките си владения на Балканите, така че неминуемо и ние щяхме да се освободим тогава. Но съм съгласен, че чакането не си е струвало- "малко" са ни били 482 години, та да чакаме още 40 за да се освободим...

Град
    kurvi
    Кристо, съгласна съм. Ти си по-компетентен в това отношение. Искам да те попитам нещо: според теб Македония българска територия ли е?
    As S1m
    KuRwA

По принцип да, Македония е българска по много показатели- най-вече два, които са и най-важните- исторически и етнически. Защото и в момента тези т. н. "македонци" са си българи по произход, но самосъзнанието на много от тях уви, след едно 70-80 години терор и сърбизация(македонизация за параван) е нормално да не е българско, уви

Отделно, че терора продължава и в ден днешен само ако кажеш, че си българин...

Вижте едно са руските войници които са се били срещу турците друго е руската държава
    Защото България си е платила освобождението на Русия изплатила е над 50 милиона златни франка.

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Но до 79 примерно,когато руското влияние е било най-силно Русия определено е помогнала на България:изключително важният аграрен въпрос,Журналното постановление,администрат вни реформи,подобряване на системата със събирането на данъците и тн,сега не ми се изброява,а и съм забравила.
    След 79,по време на първите български правителства,руските офицери не са взимали сериозно отношение във властта.България дори не се е възползвала от ик.облаги,които е могла да им предостави Русия.За което може само да сме горди,че със собствени сили сме създали първите си стъпки към национално стопанство.Общо взето се опитвам да кажа,че Русия въпреки користните си намерения,никога не е прибягвала до груби мерки за разплата-поне аз не зная за такива.
    Според мен и руското влияние е по-силно след 2рата световна война в развитито на България,отколкото самоцел за помагане за освобожението й.
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt
    смърт за русия - най-мръсната държава на света,населявана от най-големите под-човеци,създала най-извратения и уродлив режим на планетата - комунизма,който уби милиони и милиони невинни хора,разсипа и разби завинаги куп държави и продължава да го прави...

за 50 години комунизма съсипа България повече от турското робство за 500. тая държава ще и трябват поне още 50 години за да се оправи поне частично,ако дотогава не изчезне от картата на света...

смърт за русия и руските под-човеци!
    Кънте пак говориш със задните си части, едва ли не руснаците създали комунизма, който изби именно сред тях около 60 милиона, ти чуваш ли се какви ги дрънкаш? И не се прави, че не знаеш представителите на кой точно народ създават комунизма, а те със сигурност са твърдо анти-руски настроени...

Освен това обикновените руснаци за разлика от руските държавници, които са си мачкали и продължават да си мачкат собствения народ(защо ли, можеби щото не са етнически руснаци) са много свестни и читави хора в мнозинството си. А другите малоумни определения, които сложи за цял един народ говорят само за шизофренията, която продължава силно да те гони... Ако не си наясно в жилите на руснаците тече голямо количество иранска кръв, а ти ще ги изкараш едва ли не незнам си какви... болен си и разсъждаваш като 10 годишно лапе за пореден път. Не разбирам какво те бърка редовия руснак, та да изливаш толкова тона омраза и жлъч срещу него...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си