- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- помощ........математика
Здравейте!Не разбрах едни задачи по математика,ако може някой да ми ги обясни.......От точка,вън от окръжност к,са начертани две секущи на к,които образуват ъгъл равен на 53градуса.Намерете една от дъгите,заключени между раменете на ъгъла,ако другата дъга е 150 градуса......
Периферем ъгъл/Геометрия за 8 клас/
Отговорът е 44градуса......а аз получам 97....не искам да ми решавата задачата,а да ми обясните как се пресмята.....![]()
Ето как се пресмята според мен: 53=1/2.x-150
x=1/2.150-53
x=1/2.97
x=97........Moля Ви кажете ми къде греша......!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
1/2 от 150 е 75...
върни се в 5-ти клас математика
Пропуснала съм скобите първо се събира и тогава се дели на 2.Ама и 75 да е пак не се получава отговора,нали?
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Отговарът де не 22?
ЕДИТ: Оф не Видях,че пише.
Тhe rule of god is to live peacefully, but the rule of life is to do whatever you damn well please!
По начина,по който авторката е започнала решението аз получих 22
Точно! Уравнението е грешно.Първоначално написано от sweet_bunny
Тhe rule of god is to live peacefully, but the rule of life is to do whatever you damn well please!
А реално при 53=1/2.x-150 x=406
Така че, си в голяма грешка.
Ъгълът, образуван от двете секущи извън К е външен; равен е на полуразликата на двете дъги. Уравнението е 53=(150-x)/ 2. (Не може да е периферен, защото в такъв случай едното му рамо трябва да е допирателна до окръжността, т.е. няма как да бъде секуща.)
Дано е вярно, по принцип съм зле с математиката и този материал не го помня.
Аз също като Prestigi0 получих 406 градуса по начина,по който си започнала да решаваш,а ъгъл от 406 градуса е = на ъгъл от 46 градуса![]()
@Duvessa ви е написала решението на задачата и се получава 44 градуса
So much anger aimed in no particular direction
Just sprays and sprays