- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ако си директор на училище....
здравейте, имам проблем и се надявам да ми помогнете. само трябва да ми кажете , ако сте директор на училище какво бихте направили? благодаря ви предварително!
(:
ооо ми първо,като сме 1ва смяна ще я сложа в 8 и 30,а не като при нас в 7 и 30.мм друго,ми бих увеличила междучасията,бих направила така,че на учениците да им е по забавно да ходят на училище.Смисъл такъв да се организират повече екскурзии,и така да се учат някои уроци да речем,да има повече часове,в които учим нещата които стават сега и са по актуални.Например като се замисля по английски сега учим много такива актуални неща и почти всички имаме високи оценки,защото ни е интерсено,апък и сме по в час с тях.Дуго бих организирала и повече извън класни,но забавни дейности,обаче не задължителни и като цяло някак си по приятна атмосфера и бих държала учетиле да не са над 50 или 6о годишни,защото имаме такива изкуфелници ии направоо те незнаят какво искат![]()
1. Щях да изисквам от хората, правещи програмата, да я направят по по-разумен начин, а не както е нашата - 1-ви час, нещо супер натоварващо, 2-ри час нещо по-малко натоварващо, 3-ти час - Физическо (?!), 4-ти час, като си изморен, нещо, което се изисква много мислене, и изобщо логиката така яко я е фанала липсата, че не се диша.
Останалото е доста частно взето и се отнася само за моето даскало.
Ако съм директор ще имам мустак![]()
![]()
![]()
Тhe rule of god is to live peacefully, but the rule of life is to do whatever you damn well please!
1. На задната стена във всяка класна стая ще се сложи нещо като картонена стена върху която всеки ще пише каквото поисак.
2. Ако училището е голямо и учи на едносменен режим ще започват от 8.30 часа. Ако не е - ще търся спонсор който да изгради нова модерна сграда, където да направя това.
3. Да въведа униформи.
4. Стипендия да се получава не при 6.00, а при 5.75.
5. Да сложа нови столове и маси.
6. Обзавеждане на модерен компютърен кабинет.
7. Обвовяване на библиотеката на училището.
8. Двор с изскуствена трева и модерен физкултурен салон.
7. Първия език да е руски, а не английски.
Стипендията се получава над 5.50, не 6.00, и това не зависи от директора, а от министерството.
Първоначално написано от kalashnik
Бууууу. НЕ СТАВАШ. Туй да не ти е комунизъм. ** *** ******.![]()
Тhe rule of god is to live peacefully, but the rule of life is to do whatever you damn well please!
Стипендия, драги, се получава при успех над 5,50. А и това не зависи от теб като директор.Първоначално написано от kalashnik
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
В нашето се получава и втора стипендия от тези със 6.00Първоначално написано от Wrathchild
Ще стегна децата,че са много разхайтени и трябва да имат уважение към преподавателите.Също и преподавателите не трябва да нямат пристрастия към определени ученици.
И в предните мнения има отлични идеи![]()
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
1.Ще направя първи час за всички ученици поздрав към най-великия - директора и физ зарядка.
2.Ще въведа черни кожени униформи и задължителна обувка черна лъсната до блясък висока кубинка (проверка на униформата ще се извършва първия час при някакво нарушение ще се полага обществено полезен труд включително и за учителите)
3.Ще въведа час по военно обучение
4.Учениците ще идват за първи час в 9:30 ,а часовете ще са по 30 мин.
5.Въвеждане на кражоци в който ще участват учениците през свободните часове.
6.При 2-ка наказание за учителя и ученика.
П.П. Не знам колко от гореизбровените са във възможностите на директора ама идеята е весела.
Йога и мъдрост
1.Ще въведа униформи
2.Часовете ще започват в 8.30 (или 9.00)
3.Голямото ще е по 40 минути-колкото са часовете
4.Ще се организират повече екскурзии![]()
5.Едва ли това ще е по силите ми ,ама ще въведа оценка за поведение.
6.Ще се организират много тържества![]()
7.Ще осигуря достатъчно стаи за извънкласни занятия ( и обоудване)
8.Ще следя дали се спазва графика за контролни и дали се дават повече контролни на горките дечиза отколкото трябва.
9.Ще има много книги,табла и всякакви такива,до които учениците ще имат достъп.![]()
![]()
![]()
![]()
Ще се опитам да направя самата сграда по приятна за работа
екскурзйите да са доста често
да има учители,който да са супер печени![]()
по големи междучасия
бих направила асансьор-много се уморявам докато се кача до 5-я етаж(добре че е само 2 часа свдмично)![]()
за сега за това се сещам![]()
Да..
Опредлено трябва часовете да започват по-късно... някъде 8:30-9:00часа. Другото,което искам да направя е да сложа нови чинове и столове,защото в повечето училища са някакви стари и счупени.Ще направя голямото междучасие 40 минути.Няма да се позволява да се нагрубява учител по никакъв начин (както правят повечето ученици).Ще направя програмата по-лека.Имам предвид не с три разказвателни в един ден,а на другия само физкултура..музика.. изобразително и т.н. Трябва всичко да е добре обмислено.Друго..друго.. Ще направя ремонт да библиотеката и на физкултурния салон.Ще сменя някои учители :д . Въвеждане на кръжоци - рисуване,пеен,спорт.. може и други - краезнание,някой език.. абе многооо неща могат да се направят.И ще се радвам ако някои лиглички престанат да идват с дрехи,които подхождат на певица,която отива на чалга концерт..Може да въведа униформи-но такива,че да се харесват на учениците,а не такива,с които ще приличат на 60 годишни чичовци и лелки :Д
Ох.. как се размечтах.Някои неща не може да ги направи директорът,но.. все пак!
Хубаво би било ако има такова училище.![]()
Ами и аз определено бих променила началото на часовете вместо във 7:30 във 8:00.После щях да премахна униформите,но бих наложила определена блуза иначе с дънки.Да се правят повече екскурзии,не само във България,но и зад граница.Също бих искала във моето училище да има огромна библиотека,както и Wi-Fi в цялото училище.Бих променила игрището и да направя по-голям салон.Да се увеличе стипендията(,въпреки че това не зависи от училището, от министерството).
И ще разбереш какво е да не виждаш щастието, когато Раят потъне в мрак ... W.A.S.P. - Heaven's Hung In Black![]()
The love is behind the gossip! ;]![]()
1. Часовете да започват от 9 и 30 и всеки ден да има по 6часа аз не виждам смисъла на повече.След 6 час лично аз нищо не загрявам само пиша всичко което ми диктуват и говорят и като се прибера чета.![]()
2. Смяна на базата на училището, демек чинове, маси, библиотеки.
3. В гимназията всеки да избира кои от разказвателните предмети да изучава след като се е насочил към това което иска да учи като студент!
Това за сега...
Щях да дам пари за повече книги в библиотеката на училището (ще говоря за повечето начални училища), защото там има само детски книжки и исторически. С няколко думи казано, учениците имат ограничен до максимум избор. Малките (3-4 клас) може и да не четат вече за зайчета и прасенца, а единственото което им предлага библиотеката е биографията на Нушич и Под игото.. Това за мен няма да е интересно на четвъртокласник например.
Определено часовете щяха да почват в 9:00. Учениците сутрин са неадекватни и първите няколко часа дори ги проспиват. Учителите като всички възрастни сутрин са ядосани и се заяждат за всичко. От това следват оценки, забележки и т.н., които са напълно незаслужени.
Нямаше да има осми и девети часове. Най-много седми. По същата причина, която посочих за сутрешните проблеми, само че сега са вечерни...
И определено в моето училище няма да има роми..
Колкото и да казват, че трябва да сме толерантни и да ги приемаме като всички останали, всички знаем, че циганите крадът, бият се и създават много неприятности. Може би, ще въведа програма която да приема само отлично учещите се роми.. Но не и тези, които идват само и само да не са си в тях..![]()
Хм... това трябва да го изпратя на директорката![]()
И в крайна сметка, колкото и всеки да казва какво ще промени, това едва ли ще стане, тъй като директори стават най-вече някакви загубеняци.. има и изключения, но предимно са такива, които се правят че им пука за училището ама май повече им пука за паричките .. лично мнение![]()
1.Ще премахна музика,изобразително като предмет има си специални училища който иска да рисува или пее.
2.Да не се учи повече от 1 чужд език.
3.Пълно обновяване на даскалото ( столове,маси,изобщо цялата класна и коридор плюс климатици в даскалото само за лятото)
4.Учебните часове за първа смяна да започват в 8 и 30 и да свръшват в 2 най късно като голямото е 30 минути.
5.Пълна сталинска дисциплина сред учениците ( бой,пушене в тоалетните) се наказва с изключване.
6.Специално отделение за пушачите били те учители или ученици.
7.Поправителните да са само в край случай.
8.Стипендия да се взима над 5
9.Да се прави поне по 1 екскурзия на 2 месеца.
10.Даскалите да направят така,че на учениците да им е приятно да работят в часовете.
11.Стол с маси където се продава кебапчета,кюфтета,дюнери и такива неща,които не са стари и всеки ден се зареждат нови и нови.
Общо взето е това не се сещам за друго....
Студентски живот,ах сладък живот..с изпити тежки и нощи горещи живее се всеки семестър...
1.Ще уволня всички даскали,като на всеки казжам U R FIRED!!!
2.Ще продам всичко от училището и ще останат само чинове ,столове и врати.
3.Със спечелените пари+парите от цялото училищно настоятелство и събраните пари от всички каси на класовете ще купя супер мощни компютри,с които да обзаведа всички класни стаи.
4.Ще обзаведа моят кабинет със всякакви екстри + 132 катинара,чрез които никой няма да може да види какво има вътре...
5.Ще си купя лично мой компютър със следните данни:
Кутия:Thermaltake DH104
Памет на твърдия диск:SAMSUNG 2T SATA5.0 SpinPoint F1 Series 4096MB
Дънна платка:Asus RAMPAGE Extreme X48
Клавиатукра:LOGITECH MX5500 WL DESKTOP deskset
Мишка:Microsoft SideWinder X8 Mouse
Видео карти:PCI-E SAPPHIRE HD4870 X2 2G GDD5 FUL
Вентилатор:Thermaltake Rocket
+Памет:TR3X6G1866C9DF - 2x2TB DDR3 2133MHz Corsair
Ще си купя една картечница и ще ги започна подред. {}![]()
Абе мен ти луд ли сиииии не сме по кумонистическо време.!Първоначално написано от GReddy_91
![]()
![]()