- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- ПРОБЛЕМ С БУФЕР... ИЛИ НЕ!?
Така значи купих си нов буфер защото стария се развали
тоест работеше си но дори когато не слушах музика се чуваше нещо като тракане и удряне сякаш си поддържа баса но беше дразнещо и когато гледах филм винаги намалях баса на минимум защото звука на филма предизвикваше още по- дразнещо тракане но когато си слушах музика си беше окей като изключим че баса беше доста по- слаб от това което беше когато си го купих
•••
та така... вчера си взех новия и бях супер доволна и щастлива от звука и от всичко и днес докато намествах тонколоните се доближих до буфера и чух същото тракане като при стария но много по- леко и то само защото си доближих ухото и следователно сега след като знам за този звук вниманието ми е насочено само там и си мисля че го чувам
звука му когато слушам музика сякаш си е както беше и вчера
и съм си набила филма че и този буфер се е развалил като предишния
•••
та въпроса ми е дали е нормално това съвсем слабо тракане както например колоните дори когато няма музика издават лек шум... леко пращене
normalno e spored mene
i az kato se doblija go chuvam, inache vyobshte
drugiqt variant e neshto sound-kartata da ti e precakana nz
Не е от компа със сигурност защото изключвам всички кабели оставям само захранването и пак се чува
znachi e normalno probably
mnogo li se chuva ili samo kato se priblijish
em ako ne go izpolzvash za slushalki nqma kvo da go mislish
каква марка беше старият и каква марка е новият?, има вероятност нещо с източника да не е наред
Последно редактирано от npp : 08-30-2014 на 09:40
genius е тайванска компания с фабрика в китай, а nansin - изцяло китайска, така че може и те самите да допринасят за лошия саунд, но може и самият източник да подава лош сигнал, било то cd/mp3 player или компютър
Звука си е чудесен просто се притеснявах от това леко тракане но го преместих на пода и сега сякаш не се чува
а и да се чува няма значение така или иначе го чувах само като си доближа ухотомързи ме да го нося да го видят дали е ок а и май няма смисъл вади доволен звук всичко е ок предпочитам да вярвам че е ок
![]()
те по принцип субуферите от този клас са такива, аз също съм срещал такъв проблем при различни модели, увеличиш ли звука много, тогава започва да изкривява звука с пукане/плющене, пробвай да слошиш нещо тежко отгоре върху него, например някаква голяма и тежка книга, и провери дали неприятният ефет ще намалее или изчезне
Буфера ти към компютъра ли е свързан и пробвала ли си да го включиш към друг компютър, за да пробваш дали пак ще се чува този шум?
ми аз оня ден си взех буфер и сега се приближих да чуя дали трака ма не трака, смени го трябва да имаш гаранция ;д
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
Може да е от магнитните смущения в стаята. Виж дали около него няма мобилен телефон, рутер, някаква антена с усилвател или нещо подобно. Най-добре пробвай в друга стая и виж дали пак ще има такъв шум. Попринцип е нормално да има лек шум особено при по-ниския клас говорители, но да е в рамките на нормалното.
Върху говорителя ли O_o? Ти добре ли си? Искаш да скъса, изкриви и протрие мембраната и да не му/ѝ покрие гаранцията ли?
Ти си много зле ^^ Мен пък ме боли левия бъбрек на дясното стъпало на горната глава в мозъка от зарядното за телефона, че пуска извънземни сигнали и ме манипулират онез от УСА-то... Май ши тря се оперирам...
==============
Колко пари се изръси за субуфер и само субуфер ли си взе или цяла система? Ако е само субуфер това може да са проблеми със захранването на изходното стъпало, лоша връзка, лош ток и т.н... Ако е цяла система виж дали се чува и от другите тонколони този звук. Ако наподобява на леко бучене постоянно и като го излючиш от тока спира това си е напълно нормално.
Домашни системи за под 600лв. силно не препоръчвам !!! Повечето могат да се чуват качествено, но чуе ли ги профисионалист ще се засмее. За тези пари препоръчвам да си вземеш едно 4 канално усилвателче и двуканално стъпало. някъде около 250-300лв. излизат двете чисто нови. Купуваш си 4 тонколонки среден размер цена около 200лв. може и по-евтини да се намерят, важното е да са качествени и един нискочестотен говорител за 100-120лв. 8" или 10" ще ти свърши работа. Ако си фен/ка на басовите 12-ка. 200W RMS за вкъщи ще ти стигне да дрънчат прозорци и врати. Купуваш си една кутийка за говорителя около 40-50лв. ако не знаеш как да си направиш и изчлислиш кутията /т.е. има готови, аз предпочитам да си направя, собсвенa, излиза по-евтино към 20лв за силикон, кабели, рефлектор, видийки и конектор - само трябва да си намеря дървен материал, плоскости/ и Ето супер система за вкъщи за около 470-500лв.
Китайски боклуци не препоръчвам. Повечето хора се залъгват то евтино красивичко свири добре - е да ама не...
Това е моят говорител за колата и тежи 20кг. специално съм го мерил ...
http://prikachi.com/images/213/7323213j.jpg
http://prikachi.com/images/204/7323204S.jpg
А това ми е кутията пак аз съм си я правил...
http://prikachi.com/images/436/7266436g.jpg
Последно редактирано от MaGuSs : 08-31-2014 на 00:06
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
А случайно да ти е познат този звук https://www.youtube.com/watch?v=h1mlponX_jw ? Електромагнитните вълни винаги оказват влияние върху този тип техника.
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
Ако е някое малко буферче, вероятно говорителчето е на предела на физическите си възможности => мембраната достига максималното си положение и пляка. Или се чува движението на въздуха през дупката. Или ако е пластмасово му вибрират стените и каквото още има вътре.
И да си дойдем на думата ето ти определение за буфер, че да се понаучим малко на български език. Научи точното название на устройстово, което си си взела и пак се пробвай...
Обичам да се смея не за другоБуфер
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Понятието се използва в редица сфери:
Буфер - група разтвори с определени качества;
Буфер - памет за междинно съхранение на данни в компютър;
Буферен усилвател - електронен усилвател;
Буфер - метални накрайници на вагон;
Буфер - приспособление в края на железопътни релси;
Буферна зона - територия, която разделя, две най-често враждуващи страни.
Като чуеш цената за озвучаване на дискотека тогава мисля, че ще изпаднеш в оргазъм... според мене едни 600лева са добра инвестиция за качествена домашна музика. Докато боклуци от 100лв. са пълен ужас, но щом се задоволяваш с тях мен не ме бърка... Предполагам и ако беше купила нещо качествено едва ли щеше да имаш проблем и да се мъчиш в тийн форум. Използвай специализирани форуми за аудио... Аз ползвам този: https://bgaudioclub.org/
Сега да видим кой ще се пука от смях. В момента съм си пуснал 4 тонколони на всеки ъгъл в стаята ми с един субуфер до мен и ми е супер яко и приятно да случам чист звук от всеки ъгъл на стаята ми, а баса просто да прави масаж на стола ми, а тебе те дразни некво пръщене...Боже помогни ми ...
Съмнява ме говорителя да е на предела, а предусилвателя да има защита да изключва, че да се чува това "плякане" както го описваш. Даже ме съмнява дали само субуфера има 30W RMS. За предположенията за вибриране вътре не се и учудвам да се окажат верни ама това трябва да го чуя или да се чуе от по-опитен. Ама за китайски боклуци падам от смях
П.П. А може би това тракане да си е нормално от ел. инсталацията да получава смущение предусилвателя. Както казах евтини работи -> големи боклуци. Нямат защити, нямат филтри нямат почти нищо. 2 потенциометъра за усилване намаляне на нещо и другото е усилвателя с трансформатора от 220 на там колкото ватове му трябват за транзисторчетата..
Елементарно е, но едва ли момиченце на 14 ще разбере ко му говоря и вместо това ще се "спука от смях" доакто чете това, което пиша...
Вече не се и учудвам![]()
Последно редактирано от MaGuSs : 09-03-2014 на 04:58
MaGuSs Един стар транзисторен усилвател Sony или Denon втора ръка + две качествени озвучителни тела пак втора ръка, ще стъпят на около 400-500лв и ще знаеш какво слушаш..
Относно проблемът... Не е тракане, а бучене и се нарича брум. Ако в началото го е нямало, а сега го има/както при старият ти буфер/, проблемът са изсъхнали или избили електролитни кондензатори около захранването. Ремонтът ще ти струва не повече от 20-тина лева. Ако е фабрично/както при новият/, е от лошо изчислен филтър и/или окабеляване в кутията на усилвателя. Или го връщаш, или се примиряваш.
Извънземните са отговорни за много неща, но тук нямат касателство...
Вътре има нещо наречено "високоговорител", което трепти напред-назад. Колкото повече го дупиш, толкова по-големи движения му се налага да прави. Само че движенията му напред-назад са физически ограничени
Баса като звук е доста ограничен, идеята на буфера е да ти прави буу буу, обаче много лесно можеш да прихванеш други звуци ако се заслушаш специално. По принцип мястото на това нещо е някъде на земята, най-добре в някой ъгъл на стаята, т.е. далече от ушите ти ловки. При това положение едва ли ще чуваш странични звуци. А пък двете колонки следва да са от двете ти страни, но като гледам каква е теснотия при тебе...![]()