- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Немога да спя..
Нямам предвид преди да си легнеш... Ако си пила кафе 6-7 часа преди да си легнеш, както казаха и по- горе, шоколадм кола, то продължава да ти влияе... Сеш се?Първоначално написано от MaLty
ем именно..пия кафе сутрин само..и както казах преди да имам проблеми със съня не пиех кафе..не е от тва..Първоначално написано от Abigoria
And you were strong,and I was not..
My illusion,my mistake..I was careless,I forgot..
I did
And now when all is done..There is nothing to say..
http://www.album.bg/mallsy_/
ам пиеш ли някви лекарства ,мама пиеше лекарства и не можеше да спи . пък защо не земеш да пиеш присивателни или да идеш на лекар ?!
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
не пия лекарства..а към приспивателните се пристрастява..за тва неискам да пия
I did
аз щях да ти питам дали пиеш някакви лекарства. вече те питаха и ти каза не - добреее. имам други въпроси - консумираш ли алкохол? пушиш ли? приемаш ли някакви наркотични вещества? това е за сега, после ще имам и още въпроси.
Пия алкохол..е не всеки ден,пуша в компания по някога,не се друсам.
I did
имаш ли си гадже? имаш ли проблеми в семейството? изобщо нещо, което да ти създава стрес има ли?
някакви неща, които таиш в себе си и не можеш да споделиш?
Гадже нямам,проблеми в семейството..мне,ми мисля че нищо не ми причинява стрес.Не обичам да споделям.
I did
Незнам при теб как е. И аз немога да заспя, единствения начин на заспиване е като легнапо корем и ръката да ми е на корема иначе по никакъв начин немога...даже съм страдал от безсъние...
Аз също съм така. Това лято ми се е случвало в период от 2 месеца да немога да заспа по 30 часа някъде а след това само по 5 часа сън. Отвратително е ходих да се моля по аптеките да ми дадът някакво приспевателно, но ме гонеха. Направо бях стигнал до някаква психоза. От много време съм така, на периоди е. гледаи много да се уморяваш през деня друго неможе да ти помогне. Ходих по лекари само някакви успокоителни ми изписват но те са леки и не ми помагат. Надявам се скоро да ти мине, знам колко е отвратително.
То пак добре когато спя..щото като не спя 3-4 нощи подред и ходя като зомби..а ако питам за приспивателни 100 % няма да ми дадат..щото нямам 14 даже..охх незнам вече..
I did
Много кофти ситуация аз, ако заспя тва става към 3-4 и ако сме 1ва смяна на училище сичко загива
Случвало ми се е момче съм точно на тази възраст не можех да заспивам зареди някви смотани мисли. Просо си живей живота без да ти пука за нищо и ще се оправиш без да го забележиш![]()
Това исках да ти кажа, че няма смисал от приспивателни, опитвал съм. Единственото което ще ти помогне е да не седиш цял ден пред компа, а де се изморяваш ако трябжа да тичаш , нещо а у. такива работи. Поне докато отмине.Първоначално написано от MaLty
кво значи не обичаш да споделяш. всеки човек мисли за хиляди неща и му се случват хиляди неща и има нужда да споделя с близките и приятелите си, за да се разтоварва. една от причините да не можеш да заспиш е ако те мъчат и терзаят някакви мисли, постоянно мислиш за нещо - може да е проблем, а може и нещо хубаво да е, което много те вълнува. проблемът е психологичен и трябва да се търси психотерапия. а за приспивателни ти е малко рано още, изобщо не си и помисляй за тях. ходи на фитнес и се изморявай и по-малко време пред компютъра - той по-скоро преди на съня, отколкото да помага.
Аз също страдам от безсъние.. от ... 9 месеца не мога да заспивам,спа по 5-6-7 часа .. моето е от стрес - след като убиха сестра ми .
Нещо такова да се е случвало при теб,или нещо много да те е уплашило ?
Съжалявам за сестра ти.Първоначално написано от nencuHka
Нищо такова не ми се е случвало.
BigBrother еми не обичам..смисъл не обичам да занимавам хората с проблемите си.
I did
лъжица мед под езика преди лягане и тя постепенно се разтапя и за 5 мин си заспала![]()
И аз лятото имах подобен проблем. Само че на мене и през деня не ми се спеше.
Щом продължава 3-4 месеца, може би трябва да отидеш при личната и тя вече да те насочи нанякъдеТова с изморяването при мене не действаше..Ходих да тичам дори вечер но пак не ми се спеше..
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
Значи си водиш съвсем нормален живот и не можеш да заспиш? А умора чувстваш ли? Психична най-вече? Не може без да взимаш нещо, което да стимулира психиката ти да не чувстваш подобна умора. По колко часа на ден прекарваш пред РС. От много стоене пред РС, паметта на удоволствието привиква, чувстваш телесна/физическа/ умора, но не и психическа. Както ин е чувстваш глад. Всякакви подобни сензори намалят.
Нервните клетки не се възтановяват. Ако си взимала в прекомерни количетсва в годините, нещо което може да ги унищожава, това ес ледствието. По-горната ситуация също влияе на нервните клетки. Кафета, цигари, шоколад, кола, наркотици също.
Стресът в ежедневието и той.
А и реално не ти е особено голям проблем. Хората казват, че влияело на метаболизма ид руги процеси, но аз нямам такъв проблем. Също имам подобна "chronic insomnia", но нямам странични проблеми от това.
Недей да спиш една нощ и ще видиш как ще заспиш в 8 часа другата вечер.![]()