.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Родителите са врагове!

Родителите са врагове, и ето защо мисля така : защото 1 - от малки ни възпитават и то не както трябва, а както си искат и мислят за добре и постепенно така започват да ни възприемат за нещо по низше от тях, след това идва времето в което като кажат нещо трябва да го правим и като съзреем и влезем в пубертета и вече си имаме свое мнение и вече като не става на техното, те едва ли не ни намразват повече отколкото ние тях! Толкова много случаи на омраза от страна на родителите съм виждал, не пускаъ децата си навън, и повярвайте, в повечето случаи няма причина, те просто искат да ни смъкнат самочуствието и да им ем по-добре припомняйки си, колко послушни сме били като малки! И например в момента майката на гаджето ми не я пуска, а тя хем си е научила хем всичко е точно! Но тя го прави за кеф! Но има тийнеджъри сред нас, които са по умни от родителите, и аз например бих усложнил животът на майка и, но няма да го правя, защото я е бъз от нещо, но едва ли от последиците, майка и после няма да посмее да и заповяда нещо никога повече! Това беше от мен...

Град
    Е там...
    и аз си ненавиждам родителите ма не го натяквам на всички...

А никой не те спира...

Град
    Е там...
    Цитирай Първоначално написано от VenkolM
    А никой не те спира...
    освен това че е прилично...

Голям фен Аватара на Axe_vs_Sword
    Е, дали са ти живот и до 18 ще ти го контролират...
    Обаче за мен никой няма да си има представа, че НЕ са ме възпитавали те :Pрадвам се, че не съм поредния фешън...

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    Не съм съгласна с теб и не мисля,че родителите са врагове-все пак те са те родили и те издържат и ти определено зависиш от тях.Причините да не те пускат някъде може на теб да ти се струват тъпи и безмислени,но за тях смисълът да не те пускат може би се крие в това, че се притесняват за теб или ти нямат доверие дали ще се върнеш точно в 12-примерно.И на мен са ми се случвали такива неща-да искам да изляза някъде но наще-"не!" ама кво да правя-кофти не кофти примирявам се или им обяснявам къде с кого излизам-общо взето ми имат доверие и рядко се инатят да ме пуснат.Като толкова искаш да се оправяш без тях изчакай- до 18годишна възраст,напусни дома ,започни работа и ще видиш че ще почнат да ти липсват.Ако ти не ги третираш като врагове,отношенията ви може да се променят към по-добре
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

Аз с моите съм се оправил, твърде труден съм за тях, просто родителите на гаджето ми, показаха отново същноста на родителите...

Град
    Страната на Невъзможното
    Моите ми бяха казали, че щом навърша 18 се махам от тях и да правя каквото искам.
    Е навърших ги отдавна, но все още майка ми се прави на загрижена...

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    Може би реагират така защото не те познават?От колко време сте заедно?
    Watching the stars
    Go by...

8-9 дена, но не си мисли, че има значение...

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    Да ти кажа- понякога има.Моите родители бяха против един от бившите ми приятели и не бяха във възторг когато излизах с него и се е случвало и мен да не ме пускат.Не че те плаша,ти може да си добро момче,ама родителите са си родители недей да ги намразваш защото не я пускат някъде-ще ти свикнат
    Watching the stars
    Go by...

хаааахахахахахаа, късно им е да се притесняват за нея, много добре знаят че тя си споделя дали момчето е точно или не, и няма да коментирам колко ме е хвалела, преди мен е ходела с някъф с 4 год. по-голям от нея, който я е карал да правят секс, малко оставало и да не я изнасили, а те.... даже не и казали да го напусне по от рано.

Голям фен Аватара на gLoRiToO
    Град
    Враца
    Абе родителите не са врагове,ако не са били те теб да не те е имало!! И аз мислех така докато бяха до мен всеки ден,обаче сега като са във чужбина осъзнавам колко са ми ценни.Като се прибера вкъщи всичко сама трябва да правя,нито ми е зготвено и наготово нито нищо.Така че не мисли така,щото почти всички родители мислят доброто на децата си.
    LoVe Is LiKe ThE WiNd, YoU CaN't SeE It, BuT YoU CaN Feel It !!!

Град
    Sofia
    Представи си двама млади влюбени и загубени на по 18-22-23 години дето в главата им е само как да се забавляват и си правят кефа и изведнъж - хоп, ами то такова - бременна съм. Докато се усетят сватби, туй, онуй и .. хоп - пръкнало се първото. Така и така се е почнало давай да пръкнем и второто.
    И така тея 2-мата шматки дето до вчера в главата им е било само как да се напият и нае..т се оказват родители с 2 деца дето денонощно реват и т.н. - всичките негативи.
    Хората си нямат грам представа как да се грижат за тях но техни са ... нямат избор. И така, година след година хората работят, поддържат дом, грижат се за децата, учат ги как да живеят и ги възпитават. Те не знаят как се прави това. Те се учат в движение. Единственното им предимство е, че са двама и вече са били деца.
    Та основните 2 задължения на тези родители е да запазят живота на децата и да ги научат как да оцелеят в заобикалящият ги свят.
    Негатива в случая е, че децата първите си 10 години не са много интелигентни и на родителите им се налага да слязат на тяхното ниво. След което децата изведнъж дръпват и на родителите им е нужно време да се оттърсят от инерцията. Още повече, че те не са свикнали децата им да са толкова динамично променящи се.
    И все пак да не забравяме, че родителите все още не са се научили как да бъдат такива, защото са прекалено заети с 2-те си задължения към детето. (справка виж по горе)
    И така, това дребното, дет до вчера ти е лигавило биберона, дето си го дъндуркал и си го учил да ходи започва да си мисли, че живота е негов и че всичко което лети се яде. Ще ходи когато където си поиска, ще спи с който си иска и т.н. още на 13 години.
    Но все пак родителя е поел задължението да се грижи за това дете, да му запази живота и да го научи да живее за да може да оцелее и да създаде свое поколение. Обществото също е наложило тези задължения и отговорности на родителя и е приело възрастовата граница от 18 години когато индивида се смята за зрял и може сам да отговаря за себе си.
    Вярно в много общества тези възраст е много по малка. Примерно циганите на 13-14-15 тръгват по своят път. Женят се, раждат си деца, работят и ги гледат. Те живеят в гетата си и ... си имат своето общество. Те нямат образование. Работят нискоквалифицирана работа колкото да оцелеят - примерно събират буклука или метат улиците ...
    Или ако са на село .. ринат на кравите, пасът козите и т.н.
    Та родителите малко или много са отделили 15 години от живота си за да изгледат това дете и то всячески да се опитва да им пречи - те са поели ангежимент към него, към себе си и към обществото.
    Ако те не му дадът права посока в живота - то само много трудно ще я намери особенно в днешно време в това извратено и развратено общество в което чалгата, алкохола, наркотиците и престъпленията са ценност. Просто този младеж ще свърши или в някоя канавка като наркоман или в някой затвор като престъпник. И все пак той не може да бъде полезен на това общество. Той става гнида, рак, тумор. Само консумира без да дава. Типичен пример за това са циганите.
    Затова родителите колкото и некадърни да са трябва да се слушат. Те най малкото са качественни хора знаещи как да се оцелее в това общество.
    Наистина ако родителите са интелигентни и знаят как се гледат деца е по добре за тебе, но пък и ти искаш само да се ебеш и ... и ти няма да знаеш как да гледаш деца.
    Никой не може да си избира родителите. И аз искам наще да са милионери и милиардери но .... но. Сигурно и те искат да съм айнщайн или световният шампион по някой спорт ама .. нейсе. Живеем в реален свят. Затова остава доброто разбирателство и обичта. Ако друго не помага - използвай дипломация. Малко или много зависиш от тях.

Град
    Wonderland
    как може да говориш така.Родителите са тези,които са те създали и направили човек.Питай децата от Детските домове дали не искат родители.Върни си думите назад и недей да говориш глупости,Бъди благодарен,че имаш майка и баща,които да те издържат,възпитават и дават съвети.!!!!!

Не ставаше на въпрос за моите, а за повечето, които суздават некфи си режими или закони, правила на детето си, само за кеф... като майката на гаджето ми.........

Град
    Sofia
    Не ставаше на въпрос за моите, а за повечето, които суздават некфи си режими или закони, правила на детето си, само за кеф... като майката на гаджето ми.........
    Малко си разгонен и всичко и всеки който ти пречи да си начешеш ... ти е враг. Я се поосъзнай малко. Ходи се запознай с техните, ходи им на вечеря и т.н.
    П.П. Прочети по горният ми пост и се постави на мястото на приятелката ти а после се постави на мястото на родителите и. Те се опитват да я защитят от всичко лошо и някакъв пъпчив пубер който го сърби и иска да използва дъщеря им за начесване на нагон е вредно за нея ....

Супер фен
    Аз пък мога да кажа точно обратното!Родителите са ни най-добрите приятели и най-голямата упора в живота.Възпитали са ни не както трябва,а както са решили,че трябва ... а ти как ще възпиташ детето си след време?Нима няма да е както ТИ мислиш,че трябва?За него това може да не е правилния начин!Така,че не говори така...това,че понякога са наказвали,викали и т.н. не означава,че са ни врагове.Каквото правят - го правят за наше добро.Забраняват ни нещо,за дан и предпазят,а не да ни правят по нисши от тях или да ни е гадно...
    Обичам те <3 !!!

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от iv4oiv
    Малко си разгонен и всичко и всеки който ти пречи да си начешеш ... ти е враг. Я се поосъзнай малко. Ходи се запознай с техните, ходи им на вечеря и т.н.
    П.П. Прочети по горният ми пост и се постави на мястото на приятелката ти а после се постави на мястото на родителите и. Те се опитват да я защитят от всичко лошо и някакъв пъпчив пубер който го сърби и иска да използва дъщеря им за начесване на нагон е вредно за нея ....
    +1 Много точно казано!

Град
    Страната на Чудесата
    ..но Бог е казал обичай врага си
    Fighting for nothing is what you're born for.

Град
    софия
    Как можеш да кажеш , че родителите са врагове ? Я се замисли ти какъв родител ще си ? И ти някой ден ще имаш деца и ще ми се тогава да те питам как би постъпил Дай го малко по - кротко и мисли преди да се изцепиш нещо
    най-добре умея да спрягам глагола моткам се във всичките му форми

Супер фен
    Тъпите правила и режими не са за кеф (освен ако няма някой случай на проблеми с главата),но иначе не можеш ли да се сетиш,че всичко е за доброто на децата. Понякога примерно ти се вижда тъпо,че не те пускат да излезеш вечер,но толкова ли не можеш да се замислиш,че 1. навън/вечер/в България не е най-приветливото и сигурно място за едно дете... още по-малко за едно момиче.
    ..2. майката как мислиш се чувства като седи вкъщи и слуша по новините за отвличания,изнасилвания и убийства по улиците,а детето и се шляе някъде навън...
    Има си време за всичко! Моя брат е на 23 и разбира се има свобода,но майка ми още се притеснява вечер късно като го няма.
    А ти и гаджето ти на колко сте изобщо?
    И ако техните не те познават или тя е някоя надъхана тийнка и иска да си прави квото ще... още повече не можеш да очакваш да има кой знае каква свобода
    Това са само моите предположения разбира се...ти ми кажи?

И аз се ядосвам супер често на моите, но каквито и да са са моите мама и тати. Никога не бих говорила така за тях и определено не мисля, че са ни врагове. Толкова често правят неща, дето не ми харесват и не става както аз съм искала, но каквото и да си говориме - всичко това са го правили за мое добро.
    Stay up all night with the stars *

Голям фен Аватара на rauwkost
    Град
    гр. София
    Бегай бе сектант смазан... т'ва да мислиш родителите си за врагове и нас к'во ни интересува твоя прокиснал животец айде 'у лево

Ще ви видим и вас като станете родители.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си