Цитирай Първоначално написано от Jesus
Кръста за мен е ценен, че е бил на човек, който вече не е сред живите и точно затова ме е страх да го нося иначе е осветен и след смърта на човека не е там проблема, ако беше там утре като ида на църква ще го взема с мен и владиката ще се освети, но просто немога да го нося защото ме е страх, че ще го изгубя, затова предпочитам да го променя и подаря на важен човек. Темата е защото нз как точно стоят нещата кое е по-насметка да го продам (имам оферта за 700лв и да купя готово това което искам) или да го ползвам това злато защото не го нося
Ми в някое ателие, за да размениш стойността на кръстчето за това, което искаш ще ти вземат грамажа му по цената на златото в момента БЕЗ ДА ПЛАЩАТ ОБРАБОТКАТА! Сама може да сметнеш граажа му по актуалната цена на златото и ще видиш дали е по-добре от офертата от 700лв. Ако не е належащо може да изчакаш около 8-ми март и абитуриетските балове цената на златотоще е по-висока, следователно ще си на печалба, което значи че това, което искаш вместо кръстчето може да е с по-хубава изработка.

Надявам се да не съм го обяснила много сложно и да ме разбереш. А относно това, че те е страх да го носиш, не мисля, че е толкова лошо... ти преценяваш и щом те е страх да го носиш, по - добре е да го смениш за нещо, което да ти върши работа