.
Затворена тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 40 от общо 40

Тема: Родители

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Майка ми изрично попита мен и сестра ми (аз бях на 5 а тя на 4) дали харсваме сегашния й мъж и дали сме съгласни да живеят заедно. Спомням си съвсем ясно че й казах че искам просто да е щастлива и ако тя е щастлива и аз ще съм. Вярно е че неведнъж сме имали спорове с пастрока ми но споед мен това се дължи на характерите ни които твърде много си приличат а не на това че не ми е истински баща. Той ме е отгледал и продължава да прави всичко за мен макар че не ми е длъжен. Освен това ВИНАГИ е казвал че има 3 деца нищо че аз и сестра ми не сме негови.
    Малката ми сестричка я обичам повече от себе си и съвсем не я приемам като "дете на майка ми и мъжа й". Та аз я гледам от бебе, имаме една майка как бих могла да не я обичам и да я смятам за нещо което няма връзка с мене?!
    Виж нещата с баща ми са други. С него се виждам веднъж максимум 2 пъти в годината така че приятелката му не е и никога няма да бъде част от живота ми и няма никакво право да ми забранява или позволява каквото и да било защото просто не сме близки и нищо не е направила за мен. Баща ми има и двама сина. Единия е на 32 и имам съвсем неясни спомени за него от когато съм била малка. Не е идвал при баща ми от години и не мога д акажа че го чувствам като брат защото няма нищо общо с живота ми. Другия му син ще направи годинка след няколко дена и го видях за първи път едва декември месец.. И към него не изпитвам някакви по-специални чувства защото не го виждам, не участвам в живота му,...
    Всичко е относително в тези неща

Мега фен Аватара на Pedigree
    Град
    на стола
    Хахах, само си представям как наще се разделят и не се обичат вече, хахах, не, не мога да си представя всъщност.
    Но..

да си представим, че наще се разделят, вече не се искат, не се обичат, намират си половинки. Мии, окей. Мен не ме бърка. Не ме засяга пряко, ако за мен си има кинти, внимание, грижи и тнт. То това си е изцяло тяхно решение. Ако не се обичат и разбират, трябва да се разделят, щото само ще се карат, скандали и филми. Отделно ако си намерят половинки, и им е добре така, не виждам нищо лошо.

Град
    Terra incognita!
    Слънчице,права си,наистина тези неща са много относителни-дали общуваш често с родителите и техните половинки,дали живееш с тях и така.
    Хубаво е,че се разбираш с пастрока си,че си го приела и важното,че майка ви ви е питала,но честно казано едва ли това се случва често(говоря при малките деца). Важна роля изиграват новите половинки,ако децата са по-малки,няма как,обстоятелствата са такива и те стават практическите родители,не го критикувам.
    "A stunning journey to hell and back."
    How long could you last?

Цитирай Първоначално написано от Mementomori
    Цитирай Първоначално написано от afterforever
    Извинявай, ма ти май верно идваш от няква terra incognita...
    И да идвам?!Проблем или какво?

ПС.Брей,не знаех,че има толкова много алтруисти из форума!
    Извинявай, обаче реагираш тъпо, според мен. Да, видях, че каза, че нещата са строго индивидуални, и кво?! Тва по някъв начин оправдава ли те, че говориш глупости - било единичен случай. Аз пък не познавам нито един човек с разведени учители, които хора да не харесват новите половинки на техните. За всичко нещата са строго индивидуални, всичко, що се отнася до човек. И да, проблем има, защото изказваш някви заключения, които не са верни.

Град
    Terra incognita!
    Имам право да си реагирам,както искам и както преценя.Аз пък познавам много,които не харесват новите половинки и какво,сега да ги броим,за да видим кой побеждава-глупави детски истории....
    Нещата са индивидуални-така е,не можеш изведнъж да ги унифицираш,защото са общочовешки и прочие.....Винаги има разни обстоятелства или комбинации от такива,които не трябва да се пренебрегват!
    Колкото до "глупавото" ми реагиране,не смятам,че е уместно да ме нападаш лично,всеки се държи според преценката си относно дадена ситуация......
    Може да имам крайно мнение относно някои неща,но не нападам никой лично,даже се радвам за хора,които са успели да намерят харамонията и добрия тон с половинките.И все пак нека не анализираме само децата,важен е и характерът на новите,защото не всички от тях са прекрасни и невероятни,нали?
    How long could you last?

Ох, добре, хайде сега като на малоумните:
    1. Къде казах, че имаш право да реагираш само както аз кажа?
    2. Глупавите детски истории с броенето си измисли ти, аз нищо подобно не съм казвал.
    3. Нападал съм те лично... ок, ако мнението не е твое, тогава няма да го правя.
    4. Радваш се за хора, които са успели да се разберат с "новите", а допреди малко твърдеше, че само Слънчицето "живее в хармония" и е единичен случай.

Аз ли нещо не разбирам?

Бих го приела нормално, защото и те са хора и имат нужда от половинка, нежност и любов. Дори бих била щастлива, защото и те ще са щастливи. А и н астарини няма да са сами.
    [23:35:32] Big toN каза: просто ти си си няква такава леко побъркана

Град
    Terra incognita!
    1.Не съм казала,че си го твърдял.Просто го изтъкнах като право на всеки човек.
    2.Това с броенето беше шега,исках да ти кажа,че има и др примери,не всички се разбират с хората...
    3.Не съм казала,че е само тя единствен случаи,а просто от малкото такива.И защо да не се радвам за нея?
    Ако не преиначаваш нечии думи,можеш да не обясняваш....
    Личи си кой какъв е,просто пасувам!
    How long could you last?

Град
    Атлантида
    АфтърФоревър...всеки човек има истина сам за себе си.Твърдиш,че твърденията на Mori са нелогични-всъщност това е единствено твое мнение и твоя интерпретация на казаното от Memento,така че неуместните забележки спрямо правотата на доводите и са излишни,а и създалата се полемика е безплодна,don't you think?

Всеки битува най-вече в собствената си реалност и обстоятелствата около нея.И сега можеш да кажеш"Нищо от това,което ми казваш не е ново или непонятно за мен"-Не,ама да!Замислял ли си се някога защо изобщо тази тема е пусната?Смятам,че мнозинството от форумци отдавна са добили представа за ерудираността и като цяло зрелостта на Memento,и веднага са осъзнали,че целта на темата съвсем не е да се разбере КОЛКО хора са участници в представената от нея ситуация,а как биха се почувствали и каква трансформация би последвала в евентуалните по-нататъшни отношения с родителите!Достатъчно е да се поставиш на мястото на човек в подобно положение и ще разбереш какво имам предвид.

P.S.Генерализирането ти е стремеж към комформизъм,нищо повече.
    1.Acta Non Verba! -> По-малко приказки,повече действие!

2.Amor Est Vitae Essentia! -> Любовтта е съдържанието на живота!

4.Condemnant Quod Non Intellegunt -> Хората осъждат това,което не разбират!

Град
    Страната на Невъзможното
    Зависи от новите им половинки..

Mementomori, че как бих могла да не я приемам за своя сестра? Една кръв носим във вените си, каква да ми бъде? Не бих искала дори да си представя какво е да съм без това мъничко човече...
    Според мен зависи и от половинката. Все пак, майка ми имаше един, който определено не харесвах. Ако за него се беше омъжила, сигурно щях да го лежа с днешна дата. Но е факт, че има егоистични хора (тук никого не визирам) - те са на принципа 'мама и тате са си мои'. Да де, само че мама и тати не са ти длъжни. И НИКОЙ няма правото да очаква след развода им да останат сами за цял живот, просто защото явно са създали дете и семейство с неподходящия човек.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Всеки заслужава щастие ...
    Ще се радвам, че най-накрая са го намерили

Град
    ForSaken city (:
    Щях да им тегля една майна и да замина далече от тях..

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Слънце, голяма рода имаш...мислех, че имаш само 2 сестри, а ти и с 2-ма братя излезна

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Темата се заключва по молба на автора!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си