.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5
    Повече от фен Аватара на adrenal1n

Linux и Windows - на 2 различти харда

Значи имам на едното HDD Linux Ubuntu 8.10, на другото Windows XP SP3. Искам да попитам, ако сложа и двете HDD в ПЦ-то и при стартиране на системата, ме пита кое искам - Линукс или Уиндоус, дисковото пространство как ще се раздели? В смисъл дали ще си работят двете HDD сами за себе си? Линукса, който си е 80гб, дали ще си остане само той, или ще засече и другия хард и ще го добави?

Голям фен
    Град
    Plovdiv
    Приятел направиш ли го това ще си ебеш майката на системата! Ще има конфлит между двете и ще ти даде при bootване GRUB Hard Disk Error 19 или направо черен екран. Проблема на Линукс и Уиндоус на 1 система е че Линукса вижда Windowsa, а обратното не е така. Ако сега закачиш двата хард диска трябва да човъркаш по Master Boot Recorda което не е приятно занимание. По-лекия вариант който ти предлагам е да закачиш двата диска и да направиш нова инсталация на Linuxa. След нова инсталация на linux той ще си зареди GRUB Loadera и при пускане на компътъра ще ти излиза едно приятно прозорче коя операционна система искаш да пуснеш. Друг вариант е да пробваш да поправиш linux-кия boot loader чрез конзолата на инсталационното CD на линукса, но не е вариант ако не разбираш нищо.

Голям фен
    Град
    Plovdiv
    А най-добрия съвет който ще ти дам е - ЗАЕБИ ГО ТОЯ WINDOWS!

Повече от фен Аватара на adrenal1n
    Имам проблеми с мрежовата карта и затова се опитах да я пробвам под ЛИнукс - все същата работа Иначе си оставам на SP3-то Най-много да си взема другото ПЦ, да му сложа харда с Линукса и да го пусна за сървър

Ако е само заради мрежовата карта - пробвай с Live дистрибуция. Ако не - слагай без да му мислиш много. Оправяш си GRUB и си работи всичко перфектно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си