.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15
    Град
    Инкогнито

Запитване относно злато :?

Някой може ли да ми каже горе-долу в някое добро златарско ателие в софия колко взимат за обработка за злато, че имам 1 22 каратов кръст и искам да ми го претопят и да го направя подарък

Благодаря на отзовалите се

Re: Запитване относно злато :?

Цитирай Първоначално написано от Jesus
    Някой може ли да ми каже горе-долу в някое добро златарско ателие в софия колко взимат за обработка за злато, че имам 1 22 каратов кръст и искам да ми го претопят и да го направя подарък

Благодаря на отзовалите се
    На какво трябва да прилича след обработката?
    О кръст да стане на какво?

Град
    Инкогнито
    ми той е 10-11 грама и е 22 каратов би трябвало да стане 13-4 грама 14каратово и искам да е изписано име (4тири букви) и ланец

Дяволопоклонничеството много силно те е разтресло, осъзнай се!

Град
    Инкогнито
    Кръста за мен е ценен, че е бил на човек, който вече не е сред живите и точно затова ме е страх да го нося иначе е осветен и след смърта на човека не е там проблема, ако беше там утре като ида на църква ще го взема с мен и владиката ще се освети, но просто немога да го нося защото ме е страх, че ще го изгубя, затова предпочитам да го променя и подаря на важен човек. Темата е защото нз как точно стоят нещата кое е по-насметка да го продам (имам оферта за 700лв и да купя готово това което искам) или да го ползвам това злато защото не го нося

Град
    Е там...
    Кръста за мен е ценен, че е бил на човек, който вече не е сред живите и точно затова ме е страх да го нося иначе е осветен и след смърта на човека не е там проблема, ако беше там утре като ида на църква ще го взема с мен и владиката ще се освети, но просто немога да го нося защото ме е страх, че ще го изгубя, затова предпочитам да го променя и подаря на важен човек. Темата е защото нз как точно стоят нещата кое е по-насметка да го продам (имам оферта за 700лв и да купя готово това което искам) или да го ползвам това злато защото не го нося
    ако е на човек който не е сред живите
    за какво подяволите го бараш?

Мега фен Аватара на SunSmile
    Ми в някое ателие, за да размениш стойността на кръстчето за това, което искаш ще ти вземат грамажа му по цената на златото в момента БЕЗ ДА ПЛАЩАТ ОБРАБОТКАТА! Сама може да сметнеш граажа му по актуалната цена на златото и ще видиш дали е по-добре от офертата от 700лв. Ако не е належащо може да изчакаш около 8-ми март и абитуриетските балове цената на златотоще е по-висока, следователно ще си на печалба, което значи че това, което искаш вместо кръстчето може да е с по-хубава изработка.

Надявам се да не съм го обяснила много сложно и да ме разбереш. А относно това, че те е страх да го носиш, не мисля, че е толкова лошо... ти преценяваш и щом те е страх да го носиш, по - добре е да го смениш за нещо, което да ти върши работа
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

Град
    kurvi
    Според мен трябва да го продадеш. Сам знаеш че не трябва да се носят вщи на починали хора. А и да го претопиш според теб какво е значението - то ще е съшото нещо само че под друга форма. А и като го дадш да се претошява от каде знаеш че няма да си тафят от златото ти А и ти искаш да го правиш за подарък. Според теб допбре идея ли е ако човекът за теб е скъп. По - добре го продай и купи нешо ново. Така според мен е най - добре.
    As S1m
    KuRwA

Град
    Инкогнито
    Аз преди 1 пръстен си ги направих на гривна ама не беше в сф, и освен това беше преди 3-4 години още тогава ми взеха по 20лв на грам, а златото беше 30лв грама, освен това кръста е 22 карата и затова се колебая

Град
    Варна
    И аз имам 1 такъв кръст

Град
    Инкогнито
    Никой ли незнае

Град
    Инкогнито
    Поне препоръчайте добро ателие

винаги когато даваш злато(за претопяване,или просто даваш,за да си харесаш и да доплатиш(ако има нужда) за ново бижу) губиш.Това трябва да ти е пределно ясно,защото другаде не знам,но в Пловдив цените са около 45-48 лв а за даване и т.н. ако не се лъжа смятат по 38-41 лв на 1 грам може и да се лъжа но преди 2 седмици бяха г/д толкова цените

Град
    Инкогнито
    А някой да препоръча ателие ?

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Адските суеверия.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си