- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Запитване относно злато :?
Някой може ли да ми каже горе-долу в някое добро златарско ателие в софия колко взимат за обработка за злато, че имам 1 22 каратов кръст и искам да ми го претопят и да го направя подарък
Благодаря на отзовалите се![]()
На какво трябва да прилича след обработката?Първоначално написано от Jesus
О кръст да стане на какво?
ми той е 10-11 грама и е 22 каратов би трябвало да стане 13-4 грама 14каратово и искам да е изписано име (4тири букви) и ланец![]()
Кръста за мен е ценен, че е бил на човек, който вече не е сред живите и точно затова ме е страх да го носяиначе е осветен и след смърта на човека не е там проблема, ако беше там утре като ида на църква ще го взема с мен и владиката ще се освети, но просто немога да го нося защото ме е страх, че ще го изгубя, затова предпочитам да го променя и подаря на важен човек. Темата е защото нз как точно стоят нещата кое е по-насметка да го продам (имам оферта за 700лв и да купя готово това което искам) или да го ползвам това злато защото не го нося
![]()
ако е на човек който не е сред живитеПървоначално написано от Jesus
за какво подяволите го бараш?
Ми в някое ателие, за да размениш стойността на кръстчето за това, което искаш ще ти вземат грамажа му по цената на златото в момента БЕЗ ДА ПЛАЩАТ ОБРАБОТКАТА! Сама може да сметнеш граажа му по актуалната цена на златото и ще видиш дали е по-добре от офертата от 700лв. Ако не е належащо може да изчакаш около 8-ми март и абитуриетските балове цената на златотоще е по-висока, следователно ще си на печалба, което значи че това, което искаш вместо кръстчето може да е с по-хубава изработка.Първоначално написано от Jesus
Надявам се да не съм го обяснила много сложно и да ме разбереш. А относно това, че те е страх да го носиш, не мисля, че е толкова лошо... ти преценяваш и щом те е страх да го носиш, по - добре е да го смениш за нещо, което да ти върши работа![]()
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
Според мен трябва да го продадеш. Сам знаеш че не трябва да се носят вщи на починали хора. А и да го претопиш според теб какво е значението - то ще е съшото нещо само че под друга форма. А и като го дадш да се претошява от каде знаеш че няма да си тафят от златото тиА и ти искаш да го правиш за подарък. Според теб допбре идея ли е ако човекът за теб е скъп. По - добре го продай и купи нешо ново. Така според мен е най - добре.
As S1m
KuRwA
![]()
Аз преди 1 пръстен си ги направих на гривна ама не беше в сф, и освен това беше преди 3-4 години още тогава ми взеха по 20лв на грам, а златото беше 30лв грама, освен това кръста е 22 карата и затова се колебая![]()
винаги когато даваш злато(за претопяване,или просто даваш,за да си харесаш и да доплатиш(ако има нужда) за ново бижу) губиш.Това трябва да ти е пределно ясно,защото другаде не знам,но в Пловдив цените са около 45-48 лв а за даване и т.н. ако не се лъжа смятат по 38-41 лв на 1 грамможе и да се лъжа но преди 2 седмици бяха г/д толкова цените