- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Сбъдват ли се молитвите ви към бог?
бог е в храната,бог е в нас,бог е във въздуха....изсери се и пусни бог на свобода!
Долавяш ли тънката миризма...ако "да",то прати смс на този номер -> със съдържание "10x" и ще получиш безплатна фафла правена със шоколад и божествена светлина...Ако "не" прати смс със съдържание "no 10x" и ще получиш гръмотевица над къщата си!
Ако неможеш да видиш изписаният номер,това е защото си лош и бог е пожелал да страдаш,ако имаш оплаквания обади се на 666 666 666 и нашите оператори ще ти кажат как да се самоубиеш.
П.с. Цената на смс-тите е само 6.66 без ДДС,затова не се бавете и преоткриите бог!
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/
Теб някой ден ще те застигне божият гняв.Ако не той,то тогава гневът на мирните християни!
Иееее това заплаха ли беше....ае тогава след като християните са избивали толкова много невинни хора,как никакъв гняв не ги е застигнал!?
Или може би гняв казваш на заметресенията,природните стихии...мога да ти кажа че природни стихии и преди е имало и има и ще има,защото природните стихии не са нещо свръхестествено,а са нещо което е свързано с климата,геоложкия строеж на земята и т.н.
Ай ходи чети енциклопедии вместо да бръщолевиш глупости на ляво и на дясно!
"Гневът на мирните християни" - това е най-голямата простотия,която съм чувал!
Kman,мисля ,че това беше ирония.Много на сериозно си се взел,само че на теб никой не те взима на сериозно,професоре.Първоначално написано от Liar
Всеки твой коментар е пълен с насмешка относно вярванията на хората,опитваш се да се правиш на оригинален,на този който знае всичко.
Мислиш си,че правиш някакви логически разсъждения,ама повечето хора ти се смеят.
От теб нищо не може да се научи,престани да си показваш слабоумието,не си интересен![]()
![]()
+1 за кирчо..
не винаги логиката води до верния избор![]()
Ох,бъзиках се!В мненията си тук мисля ясно съм показала,че съм си оставила вратички и за двете становища.Това за изсирането на Господ ми се стори доста брутално и оскверняващо вярванията на доста хора,така реших да си изкажа мнението,но по по-различен начин.Мислех,че ще се разбере,че си правя майтап имайки предвид,че не съм религиозна,а и мирен християнин и гняв не се връзва.Както и да е.Не знаех,че толкова насериозно се взимат нещата,ще знам за друг път.
Хахаха....това че неможете да уловите тънката нишка не е мои проблем,аз не съм тук за да уча някой на нещо....
Когато видиш реално какво представляват институциите,как си вземат кинтите на гърба на ей такива хора които си се молят на господ за здраве,тогава тръгвай да ме поучаваш!
Прочети цитата на Лао Дзъ и поразмисли малко над него!
Ти хубаво си се заел със задачата да бъдеш пътеводната просветляваща светлина,но с това отношение,най-малкото няма кой да ти обърне внимание.
По въпроса с този тип богомолци-ако църквата не им събира пари за здраве,то някой ще ги убеждава по телефона,че техен близък е в беда и трябва да пратят еди колко си хиляди лева,защото в гласът от другата страна на слушалката се крие единствената надежда...
Майната му на господ!Първоначално написано от chuppiz
дори и да съществува той нищо не прави
един цитат от библята: помогни си сам за да ти помогне и господ
когато си помогнеш сам ква е ролята на господ?
никва
а без да правиш нищо и без да си помогнеш сам какво получаваш? нищо
ами тогава каква е ролята на господ???
Ти какво, искаш наготово Бог всичко да ти върши ли? Аз мога да ти кажа че съм вярващ, и всичко ми върви като по вода, и то не е самовнушение, съвпадение или илюзия. Първо повярвай, и недей да лицемерничиш.Първоначално написано от backiss
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
+1Първоначално написано от Nam3less3
тук не съм съгласен... да не би като ги има да ги спазваме?Първоначално написано от shmurkam
не прелюбодействай... не лъжи... не пожелавай нищо от това на ближния си..
да не би тези да ги спазваме ... а??
наскоро бях чул за изследване което твърдеше че процентът на хората които никога не са лъгали през живота си бил по-малък от 1%смятай за кво става въпрос..
а по темата- преди, когато бях малък много често му се молех на чичкото ама никога не се сбъдваше... а аз искрено вярвах в него...
после порастнах и си изградих собствена представа за света около себе си. сега вярвам че ако сам не се заема никой няма да ми го свърши...
Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!
хахахахахПървоначално написано от backiss
ще спомена един виц по темата:
капитанът на един кораб плавал по море когато го връхлетяла буря и потопила кораба му. само той останал жив на сред морето. но понеже бил вярващ си казал господ е с мене той ще ме спаси. минала една рибарска лодка. рибарят го питал иска ли помощ, а капитана казал не господ ще ме спаси. минала по голяма лодка, отговът бил същият. минал кораб, нашия човек "не!господ е с мене той ще ме спаси". и така плавал капитана докато не се уморил и накрая се удавил. качил се на небето и когато застанал пред господ го попитал "боже аз вярвах в тебе а ти за6то ме остави да умра?" а господ казал "абе ти каун с кауна ти! аз колко помощ ти пратих бе!"
Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!
понякога да
да той е тропнал със сопата и водата станала на винооф айде стига сте промивали мозаците на хората,че и на малките деца те трябва да се научат да вярват в себе си а не в "добрия,господ,на когото трябва да се милиш всяка вечер преди лягане иначе ще се пържиш в ада"
МОЛЯ СЕ НА ВАС ДА ПРЕСТАНЕТЕ ЗАЩОТО СТЕ СМЕШНИ"
не. но проблема е в мен, не мисля, че някога съм се молила истински и както трябва
But I am never beaten
Broken not defeated,
I know next to you is not where I belong
Това е форум за религия, и повечето теми са такива. Ако си атеистче, нямаш какво да ни кажеш, а и явно и един смислен аргумент не може да дадеш, защото нищичко не разбираш от вяра и религия. Така че, стига си спамил тука.Първоначално написано от marchi
Моля се. За може би всяко нещо се моля на ум.
Не знам дали нещата ми се получават, защото аз съм положила усилия или защото Господ ми е помогнал .
Едно нещо обаче ми е интересно и бих искала да споделя с вас.
Защо , когато лъжа някой, че нещо лошо ми се е случило , то в 70-80 процента от случаите става (макар и след време)? Не вярвам всичко да е въпрос на чиста случайност.
Не знам дали вие сте забелязали подобен феномен (крайно казано) , но това определено ме кара да твърдо да вярвам съществуването на висша сила.
Когато мислиш за лоши неща, ги привличаш към себе си. Силите на мислите и законът на привличането.Първоначално написано от Jeuelle
Молитвите ми към Бог се сбъдват, но аз и не се опитвам да Го занимавам с несъществени неща.
Вие на хероин ли сте бе?
Човек трябва по принцип да се моли, не само когато има нужда, независимо дали става въпрос за съществени или несъществени неща. Молитвата винаги е съществена.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Гледай The Secret.. Защото това което ни казваш, че Бог ни е помагал.. в филмчето го показват по друг начин. Виж го.Първоначално написано от SWASTIKA
А между другото.. защо само на 30% ??!?!