- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Българския флаг
На баба ти хвърчилото- никога не съм оправдавал Симо, за да обвиня неговите хора и да прехвърля неговата отговорност за кражбите и мизериите на тях. Не ми изопачавай думите за стотен път, понякога се държиш като Милко Балев...Първоначално написано от global
А излиза, че щом признаваш как Костов е дал фира след 1999, ти също си заблуден щом когато е идвал на власт си му вервал изцяло, а в един момент виждаш, че не е имало чак толкова причини да го правиш. А и нима нямаше информация преди да дойде на власт кой е той, какво е правил през комунизма, дали е бил господин никой тогава, или университетски преподавател по политикономия на социализма, та да си направиш сметката. Нали си много далновиден и всичко знаеш, никога не бъркаш? Май не е точно така.
И да, Костов е за предпочитане пред Симо, но човек преди да се опари не може да разбере кое как е точно. Човек докато е политически активен търси алтернативи, пробва различни варианти на партии и политици, които предпочита. Понякога бърка, но важното е в един момент да намери най-правилната алтернатива. Надявам се скоро това да стане, макари да нямам чак толкова надежди.
Но ти казвам, че не съжалявам за грешката, която моето семейство направи, когато гласува за НДСВ, защото вече знаем за какво иде реч, какъв боклук е този, какви хора са около него- същите крадци и мошеници като него, но човек трябва да види черно на бяло, та да е 100%. И да си извлече нужните поуки да не повтаря грешките до безкрай, а реално това е единствената политическа грешка на семейството ми, която що се отнася до Симо а и по принцип за всички останали като него никога няма да бъде допусната отново.
Важното е както казах да не се допускат нови такива грешки, както българския народ е тръгнал за пореден път да прави грандиозни такива, като изцяло се довери на Бойко Борисов и ГЕРБ. Отсега ти казвам, че моето семейство му нямаме никакво доверие и няма да гласуваме за него. Просто защото кристално ясно се знае кой е и какво е правил и прави и в момента. Докато за Симо имаше информационно затъмнение, имаше косвени причини за недоверие, но не и преки, затова и българския народ му се довери, защото разчиташе на него да бъде антикомунист както баща му. Всмисъл имаше харизма на син на Борис III, която и за съжаление, и за радост(за да не му се доверяваме никога повече) той напълно унищожи. Защото няма нищо общо с морала и принципите на един велик държавник на България като цар Обединител Борис III.
Омръзна ми да ти обяснявам едно и също нещо по хиляда пъти както за знамето и името на България- ти явно много обичаш да изопачаваш чуждите думи, за да обвиняваш всички българи колко неадекватни политически и по всякакъв друг начин са, а ти да се изкарваш най-адекватния и умния, взимал си и взимаш най-правилните политически решения- добре, че си вЕрваш... Щото ако твоя любимец Костов не беше се провалил за доста неща нямаше да има основание българския народ да го сменя и да търси нова алтернатива, като се хвърля в тъмното. Да, не знаехме кой е Симеон точно в този момент, но знаехме кой е баща му и силно вярвахме, че той ще прилича на него- но уви, излъгахме се много жестоко- е? Всеки допуска грешки, важното е да ги поправя и да гледа да не ги повтаря. Самия факт, че никога повече няма да гласуваме за него е показателен, че сме понесли политическата си отговорност за неправилния избор.
А още по-важното е, че няма да се доверим на новия самозван "спасител" на Отечеството- Бойко Борисов, за разлика от мнозинството българи. А ти категорично не си си казал мнението за него- как го виждаш като политик, като позиции, които е менил сто пъти, като човек, който доскоро целуваше краката на същия Симо и славословеше Доган, а сега стана голям техен конкурент и противник? Щото някъде беше писал, че все пак може да е алтернатива на сегашните, а аз започвам да смятам, че е почти 1 към 1 с тях. То по същата логика може да се каже, че Кошлуков и той е ново лице с нови идеи, ама колко му е ново лицето наистина... Та по-важно е в настояще и бъдеще да не се допускат нови грешки, а че идеални управници на България нама да се намерят е ясно. И все пак ще се намерят що годе читави и по-добре от сегашните, само че няма да са герберите на ББ. Това е, мисля, че темата за изборите 2001 и избирането на Симо е изчерпана, ако искаш продължавай да дъвчеш едно и също по сто пъти, аз вече няма да го правя, понеже бях достатъчно ясен. няма смисъл да ти обяснявам щом ти ми изопачаваш думите и нямаш желание да ме разбереш, а само да ми хвърляш обвинения.
Тая държава се нарича САЩ. Най-вредната за света страна, изкуствено формирана от еврейските световни плутократи-олигарси за да заграбва световните богатства, с най-ненормалния, извратения, отвратителен народ, с най-много психично болни в целия свят на глава от населението, с най-много престъпници, най-много наркомани, най-много сексуално изратени, най-много малоумни и умствено изостанали, с най-ниско културно ниво и ниво на интелект. Страната в която детската и юношеската престъпност е най-голяма. Страната, която нищо не е дала, а само е взимала и крала световните богатства, световните умове, достиженията на другите народи! САЩ трябва да умре и колкото по-бързо това стане, толкова по-бързо и България ще се спаси от тяхната задушаваща хватка! Смърт на САЩ, България над всичко!Първоначално написано от global
САЩ определено не са цвете за мирисане, но според мен не е нужно да ги сатанизираме. В света има и по-лоши алтернативи от САЩ... Я си представи на тяхно място да застанат китайците или арабите... Наше чудо та ничие тогава. Просто по-добрите от САЩ алтернативи още не са достатъчно сплотени и укрепнали, за да могат да се оправят без Щатите или да се изправят срещу техния световен деспотизъм и снобизъм. А и поне според мен, на САЩ още не им е дошло времето да изчезнат от картата и историята (макар че с тоя курс, който са поели, това време определено ще дойде и то може би дори в рамките на този век)
Аз съм на същото мнение за руснаците- доста свестни и приятни хора(поне повечето от тези, които съм познавал и познавам и в момента). Имат доста близък манталитет до нашия(българския), не знам на какво точно се дължи, но съм го забелязал. Иначе го има момента на леката надменност, но все пак са най-голямата страна в света, но въпреки това показват уважение към България и българския народ.
Иначе Русия като страна в чисто политическия смисъл определено не я харесвам, не я и мразя, но както казах не я харесвам. Видяли сме доста пакости и от нея, не може да се отрече по никакъв начин. Така че против великоруския шовинизъм и панславизма, който все още се проповядва от някой руски политици и държавници винаги съм бил и ще бъда. Не искам да ме слагат в категории като "братски народ", "славянски народ" и т. н. Ние сме си ние, те са си те. Трябва да има взаимна равнопоставеност и уважение на личното самоопределение, а не да ми викат "ти си славянин като нас", след като аз не се чувствам такъв.
Но както казах правя разлика между Руска държава и руски народ![]()
Супер е статията, нека сега Глобала пак да почне да твърди как Българското знаме било символ не на борба, свобода и величие, а на слабост, независимост и други такива. Смисъла на цветовете в знамето ни е идеално обянен, чети и се образовай Глобале!
Така е, и аз мисля същото като цяло, но все пак са и разнороден народ до определена степен, макари да съм сигурен, че имат доста сходни гени с нашите(индо-ирански). Така е защото по техните земи сме били освен ние(Стара Велика и Волжка България и сме основали Киев както казваш), също и много от сродните ни сармати, алани, скити и т. н. Но все пак част от руснаците и то немалка се е смесила с балти и угро-фини. И все пак си е факт, че украйнците и руснаците са ни сродни народи, така е.
Аз имах в предвид, че сродния произход не означава братски народ в политическия смисъл на думата, а и дори със сроден произход ние сме си българи, те руснаци. Така както германците и шведите са сродни по произход, но са различни нации, с различен национален манталитет и прочее(но с руснаците имеме общ манталитет в някои други отношения разбира се)![]()
Няма проблем, очевидно, че имаме едно мнение по въпроса![]()
Как прецени, че разполагам с неограничено време за спорове, след като в последните 3-4 дни пиша супер рядко тук? Ама това е най-малкия проблем, така че го оставям настрана...Първоначално написано от global
Иначе не ми се търсят всички данни за престъпността в любимия ти САЩ в момента за да видиш колко голяма е. Не ми се търси да ти покажа данни колко деца са се самоизбили в американските училища, колко изнасилвания е имало и т. н. и Русия определено не може да им се мери в това отношение, макари наистина и в Русия да има голяма престъпност.
Но няма какво да ми спориш- истинския нравствен и морален разпад в Европа и конкретно в България дойде именно от САЩ, дойде от АМЕРИКАНИЗАЦИЯТА, която масово се разпространи. Защото колкото и тъпо да е било съветското кино, такава гадост, такава простотия никога не се е рекламирала от тях. За разлика от американските филми и амриканската култура, която е културата на лумпена, идиота, олигофрена, на който в речника му влизат точно три-четири думи като задник, кучка, боклук, педал, който се чувства силен и велик само когато има пистолет в ръка и може да поизтрепе "малко" народ и т. н. Ето това е любимата ти американска "култура", това рекламира тя. Затова в родния ефир се разпространяват гнусни американски риалитита като "Страх". Тези гадости дойдоха НЕ ОТ РУСИЯ, А ОТ САЩ!!! Цялата помия по телевизията(а и не само там, а навсякъде в обществения живот) е американско дело.
И накрая да те светна, че американците не са никаква нация- те са сбирщина от хора, обединени от икономически и финансови приоритети. Няма как една общност от хора, в която влизат англичани, французи, италианци, мексиканци, евреи, японци, китайци, цигани, негри и т. н. да бъде нация. Нация сме НИЕ БЪЛГАРИТЕ, който когато сме създавали държавност, цивилизация и култура, американските лумпени все още евреите не са ги измислили и създали.
Ти сам го признаваш, така че спор нямаме в случая. Не от Русия дойде тая помия, а от Америка- Страх, Биг Брадър, Слави Трифонов и т. н. са все отрочета на американския капиталистически "либерализъм", който се наложи насила навсякъде, където падна комунизма. Това се направи за да стане по-лесен прехода от съветско-комунистическо към американо-глобалистко господство над такива като нас, които винаги "трябва" да са подчинени на едни или други заради продажната политическа философия на управниците ни от 1944 досега.Първоначално написано от global
А иначе говорех за цивилизация въобще, в исторически и цялостен план. В това отношение американците не могат да ни стигнат и то никога. Това, което са създали българските владетели през Първата и Втората Българска държава е велико в световен, не само европейски мащаб. Още повече, че българската култура започва още от прародината на древните българи, намираща се в днешен Афганистан. Още тогава имаме държава, култура, писменост, градове, съкровища. После ги пренасяме в Стара Велика България, сещаш ли се сега какво е култура и какво не? Не това, което гледаш по тъпите нереални американски филми, а това.
А иначе някакси се е преживявяло и през комунизма, а понеже българите сме корав и приспособим народ като цяло сме успели да се уредим и в наглед отвратителните условия тогава.
А и най-хубавите стоки дойдоха от Западна Европа, не точно от САЩ. Особено колите- какво може да се сравнява една американска кола(само с изключение на Крайслер) с германската машина Мерцедес, или с Опел, ако щеш и с БМВ? Най-хубавите телевизори също не са американско произходство, а японско, английско, немско. Така че не преувеличавай ролята на американците за пореден път и то съвсем незаслужено.
В американския ефир има още по-големи гадости и от тези по нашия, поне засега докато и тук не привнесат поредния американски бълвоч...Първоначално написано от global
Иначе замислял ли си се поне веднъж, че нещата преди и след 89 за нас са направени така, че да нямаме алтернатива? Като например с телевизията- аз ли съм програмен директор на Българската телевизия, та да мога да определя какво да се дава и какво не? Тоест не ние избираме какво да ни показват по ефира, а те си избират- управляващите и техните лакеи програмни директори на телевизиите и лекета-журналисти като олигофрена Милен Цветков.
Сори,ама Българският флаг е леко скучен.Ако се сложи посредата примерно Българският герб...това се казва флаг.Ама това си е мое мнение де
LastFM
Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!
Глобал не е редовен.Има някакви тъпи идеи.Как ще се сменя флагът на държава ни,бе?Как ще се сменя името и?![]()
Съгласен.Първоначално написано от MrUndaztood
Иначе много напомня на флаговете на Унгария, Литва и Русия. Неслучайно чужденците ги бъркат.
Грък скрий се бе, кой те пита пък теб? Не ти харесвал Българския флаг, ами харесвай си тогава гръцката раирана покривка.Първоначално написано от marais
Флага ни приличал на този на Унгария, Литва Русия, хахаххаха, точно обратното, техните флагове са създадени на основата на нашия, ама това откъде да го знаеш точно пък ти.