- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Коя е най-привлекателната Зодия ?
астрологията е нещо което обобщава прекалено широка сфера от живота на човека
не е трудно сами да познаем какво ни чака утре ако видим какво е станало днес
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
днес срах
дано и утре да сера
ако днес вечерта ти свърши храната утре ще гладуваш ли?
или ако твоят Ромео те покани на среща как ли ще се чувстваш утре според теб?
или ако днес ти пратя призовка щото те съдя за нещо си?
да си кажа честно неандерталците са живели ден за ден
ако не мислиш за утре или за по-голям период от време и не предвиждаш ситуациите
значи още си едно глупаво детенце нищо повече
Последно редактирано от haritov : 07-06-2015 на 21:12
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Недей, моля те, всяко заяждане от моя страна е натоварено с огромен положителен емоционален заряд.
Не мога да повярвам, че си сериозен (ако си). Голямо примитивизиране на веригата от събития е това, което даваш като примери. Ще се опитам по твоя начин:
Ако ме покани на среща и пред мен го блъсне камион, ще съм нещастна.
Ако ме покани на среща и изпусна автобуса, докато дойде следващият, реша да пусна един фиш и спечеля милион, ще съм щастлива.
Ако ме покани на среща и не дойде, ще съм благодарна.
Причинно- следствени връзки много и не се случват по калъп.
съжалявам не са ме гледали в парник че да имам акъла на маруля за да се занимавам с теб
това че не можеш да разбереш какво ти казвам си е твой проблем
примерите ми бяха прости за да можеш лесно да схванеш идеята ми
но сега проблема ти бил че примера ми бил елементарен
астрологията по-скоро показва настроенията не числата от тотото и ако в хороскопа ти пише че ще имаш ужасен ден,но някой те изненада прятно и си щастлива цял хороскопа греши
също твоите предположения имат шанс да се окажат грешни
и в двата варианта не можеш да предскажеш точно бъдещето
Последно редактирано от haritov : 07-06-2015 на 21:22
Ако тръгна да си задавам подобни въпроси, няма да се огранича на ниво астрология, затова и не мисля да започвам.
Иначе... абе, имат си общи черти, бе. Примерно... бивша колежка на майка ми и братовчедка й - и двете лъвици, ми... темерути са си малко. Горделиви такива. По-скоро ще прецакат цялата работа и екипа, като не си свършат работата, отколкото да помолят за помощ. Ама най-общо ти говоря сега, не претендирам за детайли, нито интервюирам всичките си познати на тема зодия.
Тоя познат, за когото говорих по-горе, още при първите 5 минути от разговора ни, се досетих, че е близнаци. Суперприказлив, скача от тема в тема, разказва за тоя познат и оня познат, хили се, жестикулира. Много близък приятел и сестра ми са същите, на сестра ми не можеш да й хванеш спатиите с коя точно компания излиза. Същата работа и за първия. Аз преди бях така, напоследък се поуспокоих. Ама една бивша съученичка беше близнаци, в това отношение беше много тиха - поне пред не толкова добри познати. Нейната "близнащина" се изразяваше в крайна отвеяност и хилене.
Везни са бившият ми, най-добрият ми приятел и шефът на майка ми. И тримата са способни да разглеждат ситуация многостранчиво; вторите двама са много добри хора в същността си. Онази нерешителност, за която говорят при везните, се проявява много при шефа на майка ми - само в лично отношение, слава Богу, хаха. Напълно способен е да избира салата 20 минути - независимо дали в менюто има само 2 или 20, накрая като дойдат всички салати, да погледне леко завистливо твоята и да каже "ох, и аз трябваше да си поръчам такава"
Овните няма да ги почвам. Трагедия пълна. Такъв ирационален, глупав инат, че нямам думи. При някои се израства, при други - не, имам примери и за двете в обкръжението си.
Има и зодии, от които нямам впечатления - стрелец, рак, риби...
Това беше достатъчно. Сигурно ще се изненадаш, че повечето неща, които са ни познати, си имат съвсем точни обяснения и можеш да видиш как се е стигнало до изводите. Другото са разни човешки измислици, които не са доказани по никакъв начин/не могат да бъдат доказани (астрологията между тях).
За останалото от поста си виж тук:
http://skepdic.com/confirmbias.html
Сега ми хрумна и друго сравнение - както кучетата от една порода имат сходен характер, но не са напълно еднакви заради семейната атмосфера и начинът на възпитание/дресировка, така и хората с еднаква зодия проявяват сходни качества.
Като сравниш йоркширски териер с голдън ретривър, става ясно :д